Απεργία της ΓΣΕΕ

Δίκη Τοπαλούδη: «Όταν την πετούσαν στη θάλασσα, πρόθεσή τους ήταν να την εξαφανίσουν»

Δίκη Τοπαλούδη: «Όταν την πετούσαν στη θάλασσα, πρόθεσή τους ήταν να την εξαφανίσουν» Facebook Twitter
Όπως εξήγησε ο μάρτυρας, κατά την πρώτη ημέρα της δίκης για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, η νεαρή φοιτήτρια πάλεψε για τη ζωή της - EUROKINISSI
1

Aπό την πρώτη στιγμή που είδε στο άψυχο κορμί της φοιτήτριας τα χτυπήματα, ήταν βέβαιος πως επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια εξήγησε, κατά την πρώτη ημέρα της δίκης για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ο διοικητής του Κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού, Θωμάς Ζόβας.

«Το τατουάζ στο πόδι της βοήθησε στην ταυτοποίηση της, αλλά εγώ από την στιγμή που το σώμα της εντοπίστηκε στη θάλασσα εκτίμησα ότι βρίσκομαι μπροστά σε εγκληματική ενέργεια» περιέγραψε στους δικαστές ο μάρτυρας, σύμφωνα με το Έθνος. Όπως εξήγησε, ο μεγαλύτερος αντίπαλος της έρευνας ήταν ο χρόνος, αφού είχαν παρέλθει ήδη δύο ημέρες από το έγκλημα.

«Ακολουθώντας την διαδρομή που έκανε το κορίτσι εκείνο το βράδυ, οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες οδήγησαν στον νεαρό Αλβανό κατηγορούμενο, με τον οποίο έτυχε να γυμνάζομαι μαζί και τον γνώριζα στην όψη. Εκείνος μας οδήγησε στον Ροδίτη συγκατηγορούμενο του και υπέδειξε τόσο τον τόπο του εγκλήματος όσο και αυτόν που πέταξαν την Ελένη που ψυχορραγούσε αλλά και τα πράγματα της» είπε ο μάρτυρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους, όπως εξήγησε ο μάρτυρας, η νεαρή φοιτήτρια πάλεψε για τη ζωή της, όπως υποδείκνυαν τα ευρήματα στον τόπο του εγκλήματος. «Είχε παντού αίματα στο σπίτι. Είχαν καθαρίσει το χώρο αλλά μετά τον έλεγχο με το ειδικό φως προέκυψε πως ήταν γεμάτο αίματα. Ότι έγινε, έγινε μάλλον στα γρήγορα. Φαίνονταν ότι δεν είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Υπήρχε ένα μπουκάλι βότκα ανοιχτό αλλά όχι άδειο. Ούτε τα ποτήρια ήταν άδεια» σχολίασε και συμπλήρωσε ότι από καθαρή τύχη βρέθηκε το άψυχο κορμί της Ελένης Τοπαλούδη, καθώς αν είχαν περάσει λίγες ημέρες θα είχε βυθιστεί και χαθεί.

«Όταν την πετούσαν στη θάλασσα, πρόθεσή τους ήταν να την εξαφανίσουν. Είχαν αποφασίσει να τη ρίξουν στο γκρεμό, γιατί τους είχε πει ότι θα τους καταγγείλει» είπε στην κατάθεσή του και εκτίμησε ότι και οι δύο κατηγορούμενοι πέταξαν στη θάλασσα το κορμί της, αφού απαιτεί δύναμη για να φύγει σε απόσταση το σώμα. Εκείνη τη στιγμή, ο Αλβανός κατηγορούμενος αντέδρασε, φωνάζοντας: «Το αρνούμαι κατηγορηματικά!».

Ο μάρτυρας θα συνεχίσει την κατάθεσή του στις 28 Ιανουαρίου, ενώ το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής να καταθέσουν ο συντάκτης της ιατροδικαστικής έκθεσης αλλά και ειδικός για θέματα DNA.

Στο νοσοκομείο η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη

Λίγο νωρίτερα και μετά την κατάθεση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένιωσε δυσφορία λόγω της συναισθηματικής φόρτισης κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της και οι δικοί της άνθρωποι κάλεσαν ασθενοφόρο.

Η ίδια, κατά την κατάθεσή της, επέρριψε ευθύνες στο συγγενικό περιβάλλον των κατηγορουμένων, ειδικά στους γονείς και τους παππούδες του μεγαλύτερου σε ηλικία, Έλληνα κατηγορούμενου. Η κ. Κυριακή Αρμουτίδου κατέθεσε ότι είναι πεπεισμένη όχι μόνο πως η γιαγιά του κατηγορούμενου που μένει κάτω από το «σπίτι κολαστήριο» άκουγε τις κραυγές της κόρης της και αδιαφόρησε αλλά και πως μετά «μπορεί η κυρία γιαγιά να ειδοποίησε τον γιο της και να έστειλαν στο σπίτι τις υπηρετριές τους να καθαρίσουν τα αίματα του παιδιού μου. Γιατί αυτό έκαναν πάντα. Με τον παρά τους κάλυπταν την παραβατική συμπεριφορά αυτού του τέρατος...». Επίσης, είπε πως δεν αποκλείει μέλη της οικογένειας του κατηγορούμενου να βοήθησαν ακόμη και στην μεταφορά του πτώματος. Ηθικοί αυτουργοίτου πόνου μου είναι αυτοί», σημείωσε.

Ελλάδα
1

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM