Ξεσπά η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη - Παρούσα η Μάγδα Φύσσα στα δικαστήρια

Ξεσπά η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη - Παρούσα η Μάγδα Φύσσα στα δικαστήρια Facebook Twitter
Eurokinissi
6

Ξεκίνησε σήμερα στην Αθήνα η δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, με τη Μάγδα Φύσσα να βρίσκεται στα δικαστήρια και να συμπαραστέκεται στην οικογένεια της φοιτήτριας. 

Η μητέρα της φοιτήτριας ξέσπασε, όταν αντίκρισε τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία της κόρης της, «Δολοφόνοι, εγώ θα σας πάρω τη ζωή, καταστρέψατε τη ζωή μας και τη ζωή του παιδιού μου και εγώ πρέπει να σας βλέπω. Δολοφόνοι», φώναξε η μητέρα της 21χρονης.
Η υπόθεση που συγκλόνισε όλη την χώρα ξεκίνησε όταν το απόγευμα της 28ης Νοεμβρίου 2018 ένα ζευγάρι κατοίκων της περιοχής διαπίστωσε πως στην παραλία Φώκια στην Ρόδο επέπλεε το άψυχο σώμα μίας γυναίκας. Ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε πως η νεαρή γυναίκα πριν βρεθεί στο νερό έχει χτυπηθεί άσχημα, επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.

H οικογένεια της φοιτήτριας ήρθε, για πρώτη φορά σήμερα, αντιμέτωπη με τους δύο κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία και βιασμό, 20 και 21 χρονών, για τους οποίους ο πατέρας του θύματος ζητά να μην τύχουν καμίας επιείκειας δηλώνοντας πως αυτό που περιμένει από όλη την διαδικασία είναι να σταθεί η Δικαιοσύνη στο ύψος των περιστάσεων ώστε να μην ζήσει άλλη οικογένεια αυτό που ζει η δική του. «Ζητάμε το αυτονόητο. Να παραμείνουν ισόβια στην φυλακή. Ισόβιος είναι και ο δικός μας πόνος από την απώλεια της Ελένης μας».

Σημειώνεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης διεξάγεται στην Αθήνα, μετά από αίτημα του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου ο οποίος ζήτησε την μεταφορά της υπόθεσης για λόγους ασφαλείας και διασάλευσης της δημόσιας τάξης, σε περίπτωση που η δίκη διεξαγόταν στην Ρόδο. 

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ξέρεις ποιο είναι το κοινό; Και οι δύο έχασαν τα παιδιά τους. Άδικα. Από τους λίγους ανθρώπους είναι που μπορέί να την καταλάβει. Δεν καταλαβαίνω που είναι το λάθος. Μη δούμε λίγη ανθρωπιά...
Με όλο τον σεβασμό, την Τοπαλούδη δεν την συνέφερε καθόλου να την πετάξουν στα βράχια και να αργοπεθαίνει εκεί για ώρες, όπως και την Μυρτώ δεν την συνέφερε καθόλου να της λιώσει το κεφάλι με πέτρα ο άλλος. Μήπως θέλεις να μας εξηγήσεις ποιον και γιατί συμφέρει?
Tην λέξη: "συμφέρει" την χρησιμοποίησα ειρωνικά! Εννοούσα ότι, δυστυχώς, η κοινωνία αντιμετωπίζει εχθρικά μια γυναίκα που έχει βιαστεί (αφού υπάρχουν οι αποψεις ότι: "λέει ψέματα" ή "αυτή φταίει που την βίασαν"). Και μόνο αν, αφού την βιάσουν την σκοτώσουν, τότε η κοινωνία μπροστά στο μέγεθος του σεισμού εγκλημστος σοκάρεται και παίρνει το μέρος της γυναίκας.
Την Τοπαλούδη την βίασαν και την σκότωσαν. Και οι δράστες δικάζονται με την πλειοψηφία της κοινωνίας να είναι εναντίον τους. Αν την είχαν μόνο βιάσει, μπορεί η Τοπαλούδη να μην είχε ούτε καν καταθέσει μήνυση από το φόβο του τι θα πει ο κόσμος. Δηλαδή, στην κοινωνία που ζούμε συμφέρει περισσότερο να σε βιάσουν και να σε σκοτώσουν από το να σε βιάσουν μόνο...