Εθνικός Κήρυξ: Η Ελλάδα θα δίνει 2 εκατ. ευρώ ετησίως στη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης

Εθνικός Κήρυξ: Η Ελλάδα θα δίνει 2 εκατ. ευρώ ετησίως στη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης Facebook Twitter
Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος EUROKINISSI
9

Στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε ετήσια χορηγία δύο εκατομμυρίων ευρώ προς την Θεολογική Σχολή της Βοστώνης, για την ενίσχυση των προγραμμάτων της και την «τόνωση της ελληνικότητάς της» σύμφωνα με την ελληνική εφημερίδα της ομογένειας στην Αμερική «Εθνικός Κήρυξ». 

  

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η ετήσια αυτή χορηγία θα έχει ισχύ και για το 2019, για την οικονομική ανασυγκρότηση της Θεολογικής Σχολής που «δεν μπορούσε να καλύψει ούτε καν τα τρέχοντα λειτουργικά της έξοδα». Την χορηγία των δυο εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο είχε προωθήσει ο παραιτηθείς υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, που επιβεβαίωσε την εξέλιξη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. 

Ο Εθνικός Κήρυκας σχολιάζει πως αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Θεολογικής Σχολής που η Ελλάδα κάνει μία τόσο μεγάλη δωρεά. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο θέμα της χορηγίας των δύο εκατομμυρίων ευρώ κατ' έτος προς τη Σχολή αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο οποίος με τη σειρά του το ανακοίνωσε την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια γεύματος στο ξενοδοχείο «Willard Intercontinental Hotel» στην Ουάσιγκτον: «Ιδιαίτερα θα ήθελα να αναγνωρίσω τη βαρυσήμαντη επένδυση της Ελλάδος στη Θεολογική μας Σχολή, μία ετήσια χορηγία εκ δύο εκατομμυρίων ευρώ αρχίζοντας από πέρυσι. Η προσφορά αυτή της Μητέρας Ελλάδος προς τα παιδιά της στη Διασπορά είναι ιδιαίτερης σημασίας, διότι δείχνει τους πνευματικούς, καθώς επίσης και τους εθνικούς και γλωσσικούς δεσμούς μεταξύ μας [...] Σας ευχαριστώ κύριε Πρωθυπουργέ, για την προσφορά σας στην Ομογένεια, για την αγάπη σας στην Ελληνική Ορθόδοξη Πίστη και Κληρονομιά και για την ηγεσία σας στην Ελληνική Δημοκρατία».

Εθνικός Κήρυξ: Η Ελλάδα θα δίνει 2 εκατ. ευρώ ετησίως στη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης Facebook Twitter

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρώην ηγεσία της Αρχιεπισκοπής και της Σχολής είχαν εξανεμίσει τα αποθεματικά κεφάλαια, γνωστά ως endowment fund, όπως είχε αποκαλύψει μεγάλη ομάδα πρώην εφόρων με επιστολή της στον Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής Δημήτριο, την οποία δημοσιοποίησε ο «Ε.Κ.».

Η είδηση προκάλεσε την αντίδραση και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Παύλο Πολάκη να γράφει, μεταξύ άλλων στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Η Ανάπτυξη ήρθε: πτώση βιομηχανικής παραγωγής 8,1% τον Νοέμβριο και αυτοί "τρώνε" τα λεφτά των 38 δισ. Ο Μητσοτάκης δίνει 2,5 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο στη Θεολογική σχολή της Βοστώνης για να καλύψει το σκάνδαλο της αρχιεπισκοπής Αμερικής με τα 10 εκατομμύρια που "χάθηκαν" από δωρεές για ανέγερση ναού».

Εθνικός Κήρυξ: Η Ελλάδα θα δίνει 2 εκατ. ευρώ ετησίως στη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης Facebook Twitter

Πέρκα: Η επιχορήγηση της Θεολογικής Σχολής της Βοστώνης αποτελεί επένδυση;

 

«Μετά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις Η.Π.Α, που υποτίθεται έγινε για την προσέλκυση επενδύσεων και την στήριξη στα εθνικά θέματα της χώρας, διαφαίνεται ότι όχι μόνο καμία στήριξη δεν κερδήθηκε, αλλά πλέον διακινούνται δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν επιχορήγηση εκατομμυρίων ευρώ στη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης από την Ελληνική Κυβέρνηση» αναφέρει η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας και αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών Π. Πέρκα.

«Αναρωτιόμαστε λοιπόν, η ίδρυση των δύο διετών τμημάτων (Τμήμα Αργυροχρυσοχοΐας και Τμήμα Αμπελουργίας – Οινολογίας) καθώς και των δύο Τμημάτων (Κινηματογράφου – Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που με απόφαση της κας Κεραμέως τελούν υπό αναστολή, ήταν μη αναπτυξιακό μέτρο και κακός σχεδιασμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Ενώ η επιχορήγηση της Θεολογικής Σχολής της Βοστώνης αποτελεί επένδυση; Ο Πρωθυπουργός της χώρας αντί να φέρει επενδύσεις -όπως εντέχνως ισχυριζόταν το προηγούμενο διάστημα- προχώρησε σε σκανδαλώδεις επιχορηγήσεις στις ΗΠΑ;»

«Αυτή η υποκρισία και υποβάθμιση του ρόλου της Περιφέρειας έναντι της ψηφοθηρίας και του lobbying στο πρόσωπο της ομογένειας δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Φλώρινα και η Δυτική Μακεδονία εν μέσω του κυκλώνα της απολιγνιτοποίησης απαιτεί σεβασμό και έμπρακτη υποστήριξη. Καμία ανοχή πλέον στα τεχνάσματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που απαξιώνει την περιφέρεια και προκαλεί το κοινό αίσθημα».

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
H Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στην Βοστώνη είναι ένα εκ των σημαντικότερων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της ορθόδοξης θεολογίας στον δυτικό κόσμο. Δυστυχώς αν είναι κάποιος αγράμματος δεν γνωρίζει σε τι κάνει κριτική.
Δυστυχώς οταν καποιος είναι αγράμματος,πιστεύει πως μια θεολογική σχολή,ακόμα κ μια εκ τον σημαντικότερων στον δυτικό κόσμο ,έχει οποιαδήποτε αξία.
Αγράμματος ειναι οποιος πιστεύει πως στην Ελλάδα του 2020 θα πρέπει οι φορολογούμενοι να πληρώνουν 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για μια θεολογική σχολή στην άλλη άκρη της γης ...
Ακριβώς αυτό! Και αφήνω σχόλιο για να γράψω ότι συμφωνώ, επειδή είμαι βέβαιη για τα σχόλια που θα έχουν ήδη διατυπωθεί (εδώ και αλλού). Και γενικότερα, οι θεολογικές σχολές είναι από τα σημαντικότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα ( και όχι μόνο οι Ορθόδοξες).
Δυσκολεύομαι να κατανολησω πως γίνεται η τόσο σπουδαία σχολή να εχει απο τους λιγότερους μαθητές και φοιτητές συγκριτικά με άλλες παρόμοιες σχολές και ο αριθμός αυτος συνεχώς να μειώνεταιhttps://www.collegetuitioncompare.com/edu/166054/hellenic-college-holy-cross-greek-orthodox-school-of-theology/enrollment/