Δήμος Αθηναίων: Μήνυση για ύποπτες τραπεζικές κινήσεις σε λογαριασμό σχολικής επιτροπής

Δήμος Αθηναίων: Μήνυση για ύποπτες τραπεζικές κινήσεις σε λογαριασμό σχολικής επιτροπής Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ύποπτες κινήσεις εντοπίστηκαν σε λογαριασμό της σχολικής επιτροπής της 1η Δημοτικής Κοινότητας της Αθήνας

Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων Μανόλης Καλαμπόκας και ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής, υπέβαλαν μήνυση κατ' αγνώστων, για αδικαιολόγητες κινήσεις ποσών στον τραπεζικό λογαριασμό της επιτροπής. Στο γραφείο του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη εκλήθησαν ο πρόεδρος και ο οικονομικός διαχειριστής της επιτροπής για τις απαραίτητες διευκρινίσεις, όπου και ελήφθη η απόφαση για την υποβολή της μήνυσης, προκειμένου να προχωρήσει ο έλεγχος το συντομότερο δυνατό και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

«Σε θέματα διαφάνειας και διαχείρισης των χρημάτων των δημοτών της Αθήνας ο Δήμος Αθηναίων είναι άτεγκτος και δεν επιδεικνύει καμία ανοχή. Η υπόθεση θα διερευνηθεί τόσο από την Δικαιοσύνη, στην οποία προσφύγαμε αμέσως, όσο και από τον ίδιο τον Δήμο Αθηναίων για να διαλευκανθεί το ταχύτερο δυνατόν» τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, άγνωστοι απέκτησαν πρόσβαση στον κωδικό e-banking λογαριασμού της Σχολικής Επιτροπής της 1ης Δημοτικής Κοινότητας. Στον λογαριασμό φέρεται να είχαν πιστωθεί 140.000 ευρώ για ανάγκες των σχολείων. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ο λογαριασμός πλέον έχει απενεργοποιηθεί, ενώ στην συγκεκριμένη Σχολική Επιτροπή της 1ης Δημοτικής Κοινότητας (Κολωνάκι-Πλάκα-Εξάρχεια) όπου χάθηκε ο έλεγχος, είχε ήδη γίνει πίστωση 140.000 ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων. 

Ανοιχτή πόλη: Άμεση απομάκρυνση όσων ευθύνονται για τις κινήσεις λογαριασμών

Σε ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Πόλη του Νάσου Ηλιόπουλου, ζητά «την άμεση απομάκρυνση των ατόμων που έχουν την ευθύνη της κίνησης των λογαριασμών και την άμεση αντικατάστασή τους ώστε να προχωρήσει το Νομικό Πρόσωπο στην εύρυθμη λειτουργία του» αφού θυμίσει ότι είχε προειδοποιήσει έγκαιρα με προτάσεις της «για την αναγκαιότητα να τηρηθούν αυστηρά κριτήρια σε σχέση με το ήθος αλλά και την επάρκεια των επιλογών για τη στελέχωση των Σχολικών Επιτροπών».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ