Κακοκαιρία Ζηνοβία: «Σημειωτόν» για χιλιάδες αυτοκίνητα στην Αθηνών-Λαμίας - Πολύωρες καθυστερήσεις

Κακοκαιρία Ζηνοβία: «Σημειωτόν» για χιλιάδες αυτοκίνητα στην Αθηνών-Λαμίας - Πολύωρες καθυστερήσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Χιλιάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, με τον δρόμο να παραμένει για ώρες κλειστός από το ύψος των διοδίων στις Αφίδνες με κατεύθυνση προς Καπανδρίτη. 

Όπως μεταφέρουν οδηγοί, η καθυστέρηση ξεπέρασε τις τρεις ώρες αφού, σύμφωνα με πληροφορίες της Τροχαίας που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο δρόμος έκλεισε στο ύψος της Μαλακάσας όταν σημειώθηκαν προβλήματα στην επιχείρηση των εκχιονιστικών μηχανημάτων. 

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στην άνοδο, στο ρεύμα προς Καπανδρίτη ενώ από εκεί και μέχρι την Μαλακάσα έχουν εγκλωβιστεί αρκετοί οδηγοί. Όσα οχήματα έφταναν από Πειραιά στο σημείο, εκτρέπονταν με κατεύθυνση και πάλι προς Πειραιά, όπου έχει ανοίξει μία λωρίδα κυκλοφορίας. Σύμφωνα με αξιωματικό της πυροσβεστικής που μίλησε στο LiFO.gr, από το πρωί κλιμάκια έχουν επιχειρήσει σε 27 περιπτώσεις που χρειάστηκε απεγκλωβισμός.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, η νέα εθνική οδός δίνεται ξανά σταδιακά στην κυκλοφορία, με τα οχήματα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Λίγα λεπτά πριν τις 9μ.μ, η τροχαία έδωσε εντολή λήξης της εκτροπής στο σταθμό διοδίων Αφιδνών. Στο 39.8ο χιλιόμετρα βρίσκονται ακινητοποιημένα 4 φορτηγά και γίνονται προσπάθειες απεγκλωβισμού των οχημάτων.

Η κυκλοφορία των ΙΧ προς Αθήνα σε αυτό το σημείο γίνεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

  

Στο ύψος των διοδίων των Θηβών ξέσπασε πριν από λίγο σφοδρή χαλαζόπτωση και καλό θα είναι οι οδηγοί να επικοινωνούν με την Τροχαία και τη Νέα Οδό, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Ισχυρή χιονόπτωση σημειώνεται αυτή την  ώρα και στα Βίλια της Αττικής, όπου σημειώνονται προβλήματα με την ηλεκτροδότηση. 

Ποιοι άλλοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική

-Λεωφ. Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ, από και προς "REGENCY CAZINO MONT PARNES".

-Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του Σταθμού Διοδίων Θήβας, ρεύμα προς Αθήνα: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Λαμία
-Διακοπή κυκλοφορίας στον Ανισόπεδο Κόμβο «Βαθύ» ρεύμα προς Σχηματάρι: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Χαλκίδα

-Διακοπή κυκλοφορίας στην περιοχή Καλοπούλα, στο ρεύμα προς Υμηττό.

Πριν λίγο αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του γηπέδου Διονύσου έως το σημείο του Αγίου Πέτρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, που είχε διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

 Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων η διέλευση των οχημάτων είναι δυνατή μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και οι πολίτες παρακαλούνται να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Όλη τη νύχτα η διέλευση από τα διόδια θα είναι δωρεάν. 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ