Προειδοποίηση Καλλιάνου για το χιόνι: Θα υπάρξουν προβλήματα στην Αθηνών - Λαμίας

Προειδοποίηση Καλλιάνου για το χιόνι: Θα υπάρξουν προβλήματα στην Αθηνών - Λαμίας Facebook Twitter
0

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποίησε σήμερα για πιθανά προβλήματα στις μετακινήσεις, από τις χιονοπτώσεις που φέρνει η κακοκαιρία «Ζηνοβία».

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος προβλέπει ότι τα χιόνια που αναμένονται την Κυριακή και τη Δευτέρα θα δυσκολέψουν όσους ταξιδέψουν μέσω της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας. Όπως λέει, πιθανότατα θα δημιουργηθούν προβλήματα από το ύψος του Αγίου Στεφάνου αλλά και βορειότερα κατά διαστήματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Αττική θα χιονίσει σε χαμηλά υψόμετρα, στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα του νομού, αλλά και σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στη Βοιωτία. «Μόνο εκεί όμως θα χιονίσει χαμηλά», διαβεβαιώνει ο κ. Καλλιάνος, σημειώνοντας πως σε όλες τις άλλες περιοχές, το χιόνι δεν θα πέσει σε υψόμετρο μικρότερο των 350 μέτρων.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

«ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ
Πάντως, όποιος θέλει πραγματικά να χαρεί το χιόνι ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, μπορεί την Κυριακή 29/12 και τη Δευτέρα 30/12 να επισκεφτεί τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, το Πήλιο η και περιοχές της κεντροανατολικής Πελοποννήσου.
Στην Αττική θα χιονίσει σε χαμηλά υψόμετρα στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα του νομού αλλά και σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στη Βοιωτία. Μόνο εκεί όμως θα χιονίσει χαμηλά. Στα υπόλοιπα τμήματα ισχύει ότι έχω πει, ότι δηλαδή τα χιόνια θα απασχολήσουν περιοχές άνω των 350-400 μέτρων κατά μέσο όρο.


»Επαναλαμβάνω ότι θα το θεωρήσω τεράστια έκπληξη να χιονίσει στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Πάντως, όπως και να έχει, πιθανότατα θα δημιουργηθούν προβλήματα στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας από το ύψος του Αγίου Στεφάνου και βορειότερα κατά διαστήματα».

Απότομη πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ της Παρασκευής

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προειδοποιεί για τις πολύ ψυχρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης που θα πλήξουν τη χώρα μας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής. Σύμφωνα με το meteo, η θερμοκρασία θα πέσει πολύ και η κακοκαιρία από το Σάββατο 28/12 έως και τη Δευτέρα 30/12 θα έχει «αμιγώς χειμερινά χαρακτηριστικά». Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πορεία των ψυχρών αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη και τη χώρα μας, από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης έως και τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας.

Χιόνια και σε χαμηλό υψόμετρο

 

Η κακοκαιρία Ζηνοβία θα εντοπίζεται κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, όπου εκτός από τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις οι οποίες θα επηρεάσουν κατά τόπους και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM