Ηράκλειο: «Είχα λόγο που την πυροβόλησα», λέει ο 54χρονος συζυγοκτόνος - Πήρε προθεσμία να απολογηθεί

Ηράκλειο: «Είχα λόγο που την πυροβόλησα», λέει ο 54χρονος συζυγοκτόνος - Πήρε προθεσμία να απολογηθεί Facebook Twitter
6

Προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη, ζήτησε και έλαβε ο 54χρονος που κατηγορείται πως σκότωσε την 33χρονη συζύγου του, τα ξημερώματα της Κυριακής στο σπίτι τους στη Νέα Αλικαρνασσό.

Ο 54χρονος φορώντας χειροπέδες πέρασε το κατώφλι των Δικαστηρίων και οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας ενώπιον του Εισαγγελέα, που του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. 

Όπως ανέφερε η συνήγορος του, Αλεξάνδρα Σπανάκη, ο ίδιος δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του, ισχυριζόμενος ωστόσο ότι είχε λόγο που έχασε τον έλεγχο και πυροβόλησε θανάσιμα την σύζυγο του, την οποία όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, αγαπούσε πολύ. Επιπλέον η κ. Σπανάκη είπε ότι ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι πριν το αιματηρό περιστατικό, είχε νυχτερινή έξοδο με τη σύζυγό του και είχαν καταναλώσει και οι δυο ποσότητα αλκοόλ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο 54χρονος φέρεται να πυροβόλησε δύο φορές με καραμπίνα την 33χρονη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους μετά την νυχτερινή τους έξοδο και αφού προηγήθηκε έντονη λογομαχία μεταξύ τους. Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο υπνοδωμάτιο του 4χρονου παιδιού τους. 

Κίνητρο για την δολοφονία φέρεται να ήταν η παθολογική ζήλια, αιτία παρατεταμένων καβγάδων μεταξύ του ζευγαριού, με μαρτυρίες να αναφέρουν πως η γυναίκα ήταν θύμα επί χρόνια ενδοοικογενειακής βίας. 

Πληροφορίες αναφέρουν δε, πως το παιδί ήταν παρόν την στιγμή της δολοφονίας και πως 54χρονος αφού πυροβόλησε την σύζυγό του, βγήκε από το διαμέρισμα και το φώναξε στην αδελφή του. Στη συνέχεια σε κατάσταση παραληρήματος, φέρεται να έφυγε, έχοντας μαζί του το 4χρονο παιδί αλλά και την καραμπίνα, λέγοντας σε όσους τον είδαν: «Πάω το παιδί μου μια τελευταία βόλτα και επιστρέφω για να παραδοθώ». 

Από την αυτοψία στο σπίτι της οικογένειας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα καταγραφικό κλειστού κυκλώματος, το οποίο αναμένεται να σταλεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί εάν ήταν σε λειτουργία και εάν έχει καταγράψει κάτι.

 

Με πληροφορίες από Newsit, Έθνος, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
«Κίνητρο για την δολοφονία φέρεται να ήταν η παθολογική ζήλια»«Κίνητρο για την δολοφονία φέρεται να ήταν η πατριαρχική αντίληψη η οποία αντικειμενοποιεί τις γυναίκες, κάνοντας τους άντρες να πιστεύουν ότι τους ανήκουν ολοκληρωτικά. There. Fixed it.
Από ότι φαίνεται αφού η πατριαρχικη αντίληψη εξηγεί τα πάντα από τέτοιες αντιλήψεις εμφορουνται μόνο δολοφόνοι. Αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη υπάρχει ένα ολόκληρο πλεγμα παραγόντων για να γίνεις δολοφόνος με την ικανή συνθήκη να είσαι καθίκι sociopath κλπ ανεξάρτητα από το αν έχεις μεγαλώσει με πατριάρχες η antispecism αντιληψεις
Aφού είχε λόγο ! Τι δεν καταλαβαίνεις ? ( τον λόγο θα τον πει και στον τετράχρονο γιό του και θα καταλάβει σίγουρα και εκείνος Μην σου πω και η νεκρή αν μίλαγε απο τον τάφο θα έλεγε οτι τον κατάλαβε και εκείνη ! )
"ο ίδιος δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του, ισχυριζόμενος ωστόσο ότι είχε λόγο που έχασε τον έλεγχο και πυροβόλησε θανάσιμα την σύζυγο του, την οποία όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, αγαπούσε πολύ"Αφου ειχε "λογο", που τον πιστευει ακομα, προς τι η μετανοια;Ποσο τραγικο ακομα και σημερα να θεωρειται η γυναικα ιδιοκτησια του αντρα, σε βαθμο που δε δισταζει να παρει την ζωη της μπροστα στα ματια του παιδιου της. Κλειδωμα και πεταμα του κλειδιου...