Βίντεο ντοκουμέντο: Αστυνομικοί βρέχουν με μάνικα γυναίκα έξω από το τμήμα στην Ομόνοια

Βίντεο ντοκουμέντο: Αστυνομικοί βρέχουν με μάνικα γυναίκα έξω από το τμήμα στην Ομόνοια Facebook Twitter
5

Αστυνομικοί έβρεξαν με μάνικα μία γυναίκα έξω από το αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, στα μέσα Οκτωβρίου, όπως αποκαλύπτεται από βίντεο που ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας. 

Το επίμαχο βίντεο προέρχεται από τις κάμερες ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος στην Ομόνοια και δείχνει αξιωματικό να καταβρέχει με νερό από μάνικα, μια γυναίκα που διακρίνεται να περνά έξω από τον περίβολο. Το βίντεο δημοσιοποίησε σήμερα η εφημερίδα Documento, με την ΕΛ.ΑΣ να επιβεβαιώνει επί της ουσίας το περιστατικό, απαντώντας πως οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί έχουν ήδη συλληφθεί. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιάννη Απατσίδη που ήταν παρών στο περιστατικό, οι αστυνομικοί φέρθηκαν με βιαιότητα στην συγκεκριμένη γυναίκα. Αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο ΑΝΤ1, υποστήριξαν μετά την διάδοση του βίντεο και τη σωρεία επικριτικών σχολίων, ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν και ο εν λόγω δικηγόρος συνελήφθη, όταν άσκησε βία εναντίον των αστυνομικών. 

Με σημερινό δελτίο τύπου η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων «ολοκληρώνει τη διερεύνηση» και έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση. 

Αναλυτικά η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ
«Σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, που αφορούν σε περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, την 20η Οκτωβρίου 2019, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν».

Το βίντεο έρχεται στο φως, λίγα 24ωρα μετά την επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι για την εκκένωση τριών καταλήψεων, με την οικογένεια του σκηνοθέτη Ινδαρέ να καταγγέλλει απρόκλητη βία από αστυνομικούς. 

  

 
Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ξανά για όσους οτι δεν καταλαβαίνουν:Η ΕΔΕ είναι εσωτερικό διοικητικό μέτρο προς διερεύνηση αξιόποινων πράξεων. Αν η γυναίκα θύμα αυτής της επίθεσης είχε κάνει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία δεν θα γινόταν ΕΔΕ.Αλλά προκαταρκτική με εισαγγελική εντολή.Δηλ. θα ήταν μια διαδικασία στους κόλπους της δικαιοσύνης και όχι μια εσωτερική διοικητική διερεύνηση.
https://m.lifo.gr/articles/greece_articles/227276/ti-synevi-ston-nigiriano-mikropoliti-poy-pethane-mystiriodos-mesa-sto-at-omonoias#2147482Μην τα κάνεις αχταρμά...Διερωτώμαι τι θα γινόταν στους δρόμους αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο σήμερα...