Τον Μάιο η δίκη των 9 συλληφθέντων στο Κουκάκι - Δόθηκε αναβολή

Τον Μάιο η δίκη των 9 συλληφθέντων στο Κουκάκι - Δόθηκε αναβολή Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Αναβολή ζήτησαν και έλαβαν οι εννέα συλληφθέντες κατά τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε τρεις καταλήψεις στο Κουκάκι, που οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Το αίτημα υποβλήθηκε ώστε οι δικηγόροι τους να λάβουν γνώση της δικογραφίας και η εκδίκαση της υπόθεσής μετατίθεται για τις 15 Μαΐου 2020, στο A' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Στα δικαστήρια της Ευελπίδων σήμερα, έδωσα το παρών οχτώ κατηγορούμενοι και οι δικηγόροι τους ενώ απουσίαζε η κοπέλα που δέχθηκε την «ελαστική μπάλα και όχι πλαστική σφαίρα», σύμφωνα με την αστυνομία. Η γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ελπίς.

Ο συνήγορος του σκηνοθέτη Ινδαρέ και των δύο γιων του, δήλωσε βγαίνοντας ότι σήμερα ο σκηνοθέτης εξετάστηκε από ιατροδικαστή.

Κατεπείγουσα έρευνα για αστυνομική βία

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας της Αθήνας έχει ήδη διατάξει τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας με αφορμή τις καταγγελίες για αστυνομική βία. Η έρευνα θα επικεντρωθεί στη σύλληψη του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και των δύο γιων του στην οδό Ματρόζου, αλλά και στις καταγγελίες για χρήση πλαστικών σφαιρών από την αστυνομία με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της προαναφερθείσας γυναίκας.

Το ηχητικό ντοκουμέντο

Εν τω μεταξύ, ηχητικό ντοκουμέντο από την επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι, με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ να ξεσπά στους αστυνομικούς, έφερε στο φως ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN. Ενώ αστυνομικοί τον έχουν ακινητοποιήσει στην ταράτσα, δίπλα στην κατάληψη της οδού Ματρόζου, ο γνωστός σκηνοθέτης ακούγεται να λέει: «Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κάνεις δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Αμέσως. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος. Κανενός αναρχικού. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Που καίνε τα μαγαζιά έτσι από καπρίτσιο. Από ιδεοληψία. Αυτό που κάνετε είναι χειρότερο. Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το περιστατικό καταγράφηκε από γείτονες, με τον ίδιο τον Δημήτρη Ινδαρέ να αναφέρει ότι δέχτηκε χτύπημα από ένστολους κατά την έφοδο. Η σύζυγός του ακούγεται να φωνάζει: «Δεν είμαστε καλά! Έχετε τρελαθεί τελείως; Έχετε τρελαθεί τελείως; Ντροπή σου!».

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Εξ όσων γνωρίζω από τα δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου για παρόμοια όπλα που χρησιμοποιεί η γαλλική αστυνομία, οι πλαστικές σφαίρες (ή μπάλες - πολύ μου άρεσε αυτός ο ονοματολογικός φαρισαϊσμός) είναι μεταλλικές σφαίρες (δηλαδή σφαιρικού σχήματος βλήματα) επικαλυμμένες με καουτσούκ. Ιδιαίτερα επικίνδυνα όπλα που έχουν τυφλώσει δεκάδες διαδηλωτές στη Γαλλία (άκουσα μάλιστα και για εκατοντάδες τυφλωμένους στη Χιλή).Στη Γαλλία υπάρχει σημαντικός προβληματισμός για τη χρήση τους και υπήρξε μάλιστα και σχετική προσφυγή στη δικαιοσύνη, η οποία δυστυχώς απορρίφθηκε.