Κοινωνικό Μέρισμα: Τηλεφωνικός αριθμός για να μαθαίνουν οι πολίτες αν είναι δικαιούχοι

Κοινωνικό Μέρισμα: Τηλεφωνικός αριθμός για να μαθαίνουν οι πολίτες αν είναι δικαιούχοι Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Ειδικός τηλεφωνικός αριθμός λειτουργεί από το πρωί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για το αν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.

Ήδη 150 πολίτες που κάλεσαν στο 2131621000 έχουν εξυπηρετηθεί. Η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος στους δικαιούχους άνοιξε την Τρίτη.

Το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί φέτος σε 253.000 νοικοκυριά, ενώ οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται από σήμερα έως και τις 26 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, για την υποβολή της αίτησης οι δικαιούχοι θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr και με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXISnet, να ανοίξουν την ειδική εφαρμογή υποβάλλοντας ταυτόχρονα αίτηση, η οποία αυτόματα ελέγχεται και γίνεται αποδεκτή ή μη.

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών δίνει τη δυνατότητα υποβολής εντάσεων σε όσους πολίτες υπέβαλλαν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα και απορρίφθηκε. Όπως ανακοινώθηκε, για την διευκόλυνση των πολιτών, στο διαδικτυακό τόπο της ΗΔΙΚΑ θα ανοίξει συμπληρωματική σελίδα, δίνοντας τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι χθες το πρωί 150.000 νοικοκυριά είχαν κάνει επιτυχημένη αίτηση για την χορήγηση του μερίσματος των 700 ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM