Μάγδα Φύσσα σε εισαγγελέα: Σήμερα ξαναμαχαιρώσατε τον Παύλο

Μάγδα Φύσσα σε εισαγγελέα: Σήμερα ξαναμαχαιρώσατε τον Παύλο Facebook Twitter
Εξηγήσεις ζήτησε η Μάγδα Φύσσα στο δικαστήριο κατά την εισαγγελική πρόταση για τη Χρυσή Αυγή - EUROKINISSI
8

Εξαντλημένη μετά την εισαγγελική πρόταση για τη δολοφονία του γιου της η Μάγδα Φύσσα παρενέβη στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αφότου η πρόεδρος ανακοίνωσε ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας.

Η πρόταση της εισαγγελέως για την ενοχή μόνο του Γ. Ρουπακιά και την απαλλαγή των 17 κατηγορουμένων από την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, προκάλεσε την οργή της.

Η κ. Φύσσα σηκώθηκε όρθια και απευθύνθηκε στην εισαγγελική λειτουργό Αδαμαντία Οικονόμου, φωνάζοντας προς τους δικαστές που ακόμη δεν είχαν σηκωθεί από τις θέσεις τους:

«Να κάνω μια ερώτηση στην κυρία εισαγγελέα... Δεν αισθάνομαι καλά και πρέπει να φύγω, αλλά θα ήθελα να την ρωτήσω: Στις 18 του μήνα ο Παύλος κλείνει 75 μήνες νεκρός. Τελικά σήμερα τον ξαναμαχαιρώσατε; Αιμορραγεί η πληγή του. Θα ήθελα να απαντήσει η κ. εισαγγελέας». Το δικαστήριο αποχώρησε χωρίς να υπάρξει κάποια απάντηση.

Νωρίτερα, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την απαλλαγή όλων των συγκατηγορουμένων του από τις κατηγορίες της απλής ή της άμεσης συνέργειας που αντιμετωπίζουν. Σύμφωνα με την ίδια, ο Γιώργος Ρουπακιάς το μοιραίο βράδυ ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο και η ενέργεια του ήταν "αψυχολόγητη". Κατά την ίδια, όπως αποδείχτηκε από τη διαδικασία των σχεδόν 5 ετών, το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο και ούτε είχε δοθεί εντολή για αυτό από την ηγεσία του κόμματος ή προσωπικά από τον πρώην βουλευτή Γιάννη Λαγό. Ακούγοντας την πρότασή της, η κα. Φύσσα ξέσπασε λέγοντας: «Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Πόσο να αντέξουμε;»

Ελλάδα
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ