ΕΛΑΣ: «Όλα έγιναν νόμιμα στο Κουκάκι - Οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση»

ΕΛΑΣ: «Όλα έγιναν νόμιμα στο Κουκάκι - Οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση» Facebook Twitter
EUROKINISSI (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
5

Δηλώσεις για την αστυνομική επιχείρηση σε τρεις καταλήψεις στο Κουκάκι έκανε ο εκπρόσωπος της ελληνικής αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος, λέγοντας πως «όλα έγιναν νόμιμα». 

Κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στην οδό Ματρόζου, συνελήφθησαν συνολικά τρία άτομα - ένας πατέρας και δύο γιοί του. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, οι αξιωματικοί δέχθηκαν επίθεση αρχικά από τους δύο γιους, που πετούσαν αντικείμενα από την ταράτσα ενώ, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ, ο πατέρας επιχείρησε να αρπάξει το πιστόλι αστυνομικού όταν ανέβηκαν στην ταράτσα για να συλλάβουν τα δύο αδέλφια.

Σχολιάζοντας φωτογραφία με μια δεμένη γυναίκα, που διατέθηκε από το πρακτορείο EUROKINISSI, ο αστυνομικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «παραπλανητικές εικόνες»: «Δεν υπάρχουν κουκούλες, ούτε γυναικεία παρουσία, ούτε αναιτιολόγητη βία», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «σοβαρά ευρήματα». 

Ολόκληρη η δήλωση του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ Θεόδωρου Χρονόπουλου είναι η εξής:

«Στην κατάληψη της οδού Ματρόζου όλα έγιναν νόμιμα με την παρουσία εισαγγελικών λειτουργών. Οι αστυνομικοί κατά την είσοδό τους δέχθηκαν επίθεση κατ'αρχάς από ένα άτομο και στη συνέχεια από δεύτερο με πέτρες, τούβλα, μεταλλικά αντικείμενα, χρώματα και πυροσβεστήρες. Μετά την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων τα άτομα προσπάθησαν να διαφύγουν σε γειτονικό κτίριο όπου όπως αποδείχθηκε, ήταν το πατρικό τους σπίτι.

Εκεί εμφανίστηκε τρίτο άτομο το οποίο αποπειράθηκε να πάρει το όπλο άνδρα της αστυνομικής δύναμης. Τα τρία άτομα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στην ταράτσα. Οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι παραπλανητικές. Δεν υπάρχουν κουκούλες, ούτε γυναικεία παρουσία, ούτε αναιτιολόγητη βία. Οι τρεις άνδρες έχουν συλληφθεί και προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής. Τα ευρήματα στην κατάληψη είναι σοβαρά. Θα ακολουθήσει παρουσίαση από την Ελληνική Αστυνομία».

Ελλάδα
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
«ο αστυνομικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «παραπλανητικές εικόνες»: «Δεν υπάρχουν κουκούλες, ούτε γυναικεία παρουσία»…Μάλιστα, τώρα κατάλαβα νομίζω. Είναι άνδρας του οποίου τα Όργανα του έχουν τραβήξει την (σκουρόχρωμη) μπλούζα προς τα πάνω και του έχουν καλύψει το πρόσωπο μ’ αυτήν, ενώ έχει μείνει με μία λευκή φανέλα τραβηγμένη προς τα κάτω που μοιάζει με γυναικείο τιραντάκι....Ω, περίμενε όμως! Είτε γυναίκα, είτε άνδρας, είτε κουκούλα, είτε ρούχο περασμένο στην μούρη κι έτσι αυτή η εικόνα δεν φαίνεται «σωστή».___________Πάντως με τις καταλήψεις, τα άτομα και τα διπλανά πατρικά μπερδεύτηκα ολίγον τι, στο σενάριο.
Πάντως, φαίνεται πως πιο ευφάνταστα σενάρια και σκηνοθεσία δημιουργούν/ έχουν τα Όργανα του Κράτους, απ' τους επαγγελματίες του είδους σκηνοθέτες κ.λπ.Δημήτρης Ινδαρές: Κύμα συμπαράστασης στον σκηνοθέτη που ξυλοκοπήθηκε από τα ΜΑΤhttps://www.google.gr/amp/s/www.in.gr/2019/12/18/greece/dimitris-indares-kyma-symparastasis-ston-skinotheti-pou-ksylokopithike-apo-ta-mat/amp/Μα καλά, δεν ντρεπόμαστε λιγάκι;
Δυο αδέρφια έκαναν κατάληψη και τα μεσημέρια πέρναγαν στο πατρικό τους όπου τους περίμενε ζεστό φαγητό; Τι σενάριο είναι αυτό; Περιμένω να δω αν θα επιβεβαιωθεί, αν ναι, καλώς έπραξε η αστυνομία (πιθανόν να μην χρειαζόταν καν εισαγγελική εντολή σε αυτήν την περίπτωση για να μπουν στο σπίτι), αν βέβαια όχι, τότε νομίζω ότι θα είναι λογικό να περιμένουμε την παραίτηση/απομάκρυνση του κ. Χρονόπουλου.