«Έβαλα τα κλάματα»: Φοιτήτρια καταγγέλλει πως αστυνομικός της ζήτησε να κατεβάσει το παντελόνι της στην Πατησίων

«Έβαλα τα κλάματα»: Φοιτήτρια καταγγέλλει πως αστυνομικός της ζήτησε να κατεβάσει το παντελόνι της στην Πατησίων Facebook Twitter
EUROKINISSI
50

Αστυνομική αυθαιρεσία καταγγέλλει μια 22χρονη φοιτήτρια, σύμφωνα με την οποία αστυνομικοί της ζήτησαν να κατεβάσει το παντελόνι της στη λεωφόρο Πατησίων. για έλεγχο, ένα απόγευμα που επέστρεψε από τη σχολή της. 

Η καταγγελία της Λ.Μ, που δημοσιεύτηκε στην σελίδα Διεθνιστικής – Σοσιαλιστικής οργάνωσης «Ξεκίνημα» και έφτασε απόψε μέχρι τη Βουλή, με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, να κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι έχει ξεκινήσει την επίθεση στην κοινωνία με αυταρχισμό.

Όπως κατήγγειλε η νέα γυναίκα, πριν μερικές ημέρες, στις 7 το απόγευμα, έφυγε από την σχολή της στην Πατησίων όταν την σταμάτησαν τρεις αστυνομικοί και της ζήτησαν τα στοιχεία της. Όμως γρήγορα η στάση τους άλλαξε. «Εγώ ξέρω ότι αυτό είναι νόμιμο, ότι μπορούν δηλαδή να σου ζητήσουν τα στοιχεία σου και πάω να βγάλω την ταυτότητα από την τσάντα μου. Ένας από αυτούς βούτηξε την τσάντα μου και άρχισε να την ψάχνει. Ο άλλος κοίταξε τα στοιχεία στην ταυτότητα μου και την έδωσε σε αυτόν που κρατούσε την τσάντα μου για να την βάλει πίσω. Ο τρίτος μου είπε να ανοίξω τα χέρια μου. Τον ρώτησα για ποιο λόγο και απάντησε ότι ήθελε να μου κάνει έλεγχο. Τον ξαναρώτησα αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για να μου κάνουν έλεγχο, οπότε αυτός ύψωσε τη φωνή του και επανέλαβε "άνοιξε τα χέρια σου". Φοβήθηκα, οπότε σήκωσα τα χέρια μου. Μου έκανε έναν "επιφανειακό" έλεγχο και στη συνέχεια φώναξε "Ελένη, έλα εδώ"».

Σύμφωνα πάντα με την 22χρονη, πλησίασε μία ένστολη και της ζήτησε να κατεβάσει το παντελόνι της σε κοινή θέα: «Μια γυναίκα αστυνομικός πλησίασε και μου ζήτησε και αυτή να ανοίξω τα χέρια μου. Της είπα ότι μόλις μου έκαναν έλεγχο και τη ρώτησα αν υπάρχει λόγος να μου ξανακάνει. Επέμενε, οπότε κι εγώ ξανασήκωσα τα χέρια μου. Μ' έπιασε κυριολεκτικά παντού! Όταν έπιασε τη σερβιέτα μου, με ρώτησε "αυτό τι είναι;" κι εγώ της απάντησα "σερβιέτα. Όπως φαντάζομαι έχετε κι εσείς περίοδο, έχω κι εγώ". Με κοίταξε και μου είπε να κατεβάσω το παντελόνι μου. Της απάντησα "είμαστε πάνω στην Πατησίων το ξέρετε;" κι αυτή εντελώς ψυχρά και επιθετικά ανταπάντησε "ναι, κατέβασε το παντελόνι σου σε παρακαλώ". Εγώ επέμενα. Της είπα "έχετε κάποιο ένταλμα για να κάνετε κάτι τέτοιο; Γιατί εγώ δεν πρόκειται να κατεβάσω το παντελόνι μου σε δημόσιο χώρο". Μ' έπιασε τότε από το χέρι και με τράβηξε, παρά τις διαμαρτυρίες μου, σ' ένα μαγαζί που ήταν 2-3 μέτρα πιο κάτω».

Ο έλεγχος συνεχίστηκε στις τουαλέτες, όπως λέει, και όταν διαμαρτυρήθηκε για τη συμπεριφορά, η αστυνομικός την απείλησε πως θα την προσαγάγει. «Μ' έβαλε μέσα στις τουαλέτες, έκατσε μπροστά στην πόρτα και με ανάγκασε να κατεβάσω το παντελόνι και το εσώρουχό μου. Στη συνέχεια μου είπε ότι μπορώ να φύγω. Έτρεμα από τα νεύρα μου και της είπα "έχω την αίσθηση ότι αυτό που κάνετε είναι παράνομο κι αν θέλετε να πάμε στο τμήμα να το λύσουμε αυτό το θέμα". Κι αυτή απάντησε "αν συνεχίσεις έτσι θα σε πάω εγώ στο τμήμα", εννοώντας ότι θα με συλλάβει. Φοβήθηκα, οπότε έφυγα».

«Μπαίνοντας στο λεωφορείο έβαλα τα κλάματα. Σκεφτόμουν ότι δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό και αναρωτιόμουν αν υπήρχε κάτι άλλο που θα μπορούσα να είχα κάνει».

Αντιπαράθεση στη Βουλή

 

Ο Πάνος Σκουρλέτης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αφορμή την τελευταία καταγγελία: «Σταματήστε να στοχοποιείτε τη νεολαία. Αυτός ο ολισθηρός κατήφορος είναι επικίνδυνος. Δεν είναι δυνατόν να δίνετε τέτοια δικαιώματα σε κάποιους στην Ελληνική Αστυνομία και να τραβάτε από το αυτί τους μαθητές μέσα από τους κινηματογράφους επειδή βλέπουν την ταινία Τζόκερ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, απάντησε πως με «ανεπιβεβαίωτες καταγγελίες» ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει ευκαιρία να στοχοποιήσει την αστυνομία: «Βρίσκουν ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ να χτυπήσουν την αστυνομία, χρησιμοποιώντας ακόμα και ανεπιβεβαίωτες ειδήσεις και fake news. Μάλιστα μας λένε ότι κόπτονται για τη νεολαία και γι' αυτό το κάνουνε. Η νεολαία όμως ψήφισε να βρίσκει τα πανεπιστήμιά της ανοιχτά, να έχει προοπτική και δουλειές και να μην χρειάζεται να μεταναστεύσει για να χτίσει τα όνειρα της αλλά να προκόψει στον τόπο της», ήταν η απάντηση του κ. Θεοχάρη.


 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος. διαβεβαίωσε από την πλευρά του πως τα όποια περιστατικά καταγγέλλονται, ελέγχονται με τις νόμιμες διαδικασίες, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ «να πάψει να στοχοποιεί την αστυνομία και να μην δημιουργεί εντυπώσεις ότι υπάρχει κράτος αυστηρό και αυταρχικό».

Άμεση ήταν και η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, που διαμαρτυρήθηκε για «λευκή επιταγή» στην αστυνομία: «Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ μας είπε ότι όλα εξετάζονται υπηρεσιακώς και να μην χτυπάμε την αστυνομία. Νομίζω ότι μετά από αυτή την παρέμβαση, η νεολαία μας θα έχει μεγάλη ανακούφιση που ξέρει ότι πια είμαστε στη γη του Κάφκα. Όλα κάπου θα εξεταστούν αλλά υπάρχει λευκή επιταγή της αστυνομίας ενάντια στη νεολαία μας».

Ελλάδα
50

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

15 σχόλια
Πραγματικα αηδιαζω με την χωρα που εχει κανει πανο οτι σε συλληψη με αντισταση φανηκε το σωβρακο αλλα που εχει ξεχασει οτι σε επιχειρηση "αντιεξουσιαστων" ενας ακομα ανθρωπος φανηκε με κρεμασμενο και καμενο δερμα https://www.zougla.gr/greece/article/enas-sovara-travmatias-apo-tin-ekriksi-stin-kipseliΑηδιαζω με το συστημα των μεσων ενημερωσης με τη πλειοψηφια των ημιαμορφωτων 'φιλων" και γνωστων με την τυφλα που με κανει βεβαιο οτι η φυσικη κατασταση του διπλανου ειναι αυτη που διαβαζεις στην φαρμα των ζωων - πραγματικα ειμαστε ικανοι για το χειροτερο -...Λυπαμαι που μολις σημερα εμαθα και ειδα το περιστατικο - προφανως ηταν εξαιρετικο αβολο να συλληφθουν οι δικαιωματιστες των ζωων για αποπειρα ανθρωποκτονιας.
language plays: αλλο "αστυνομικος της ζητησε να κατεβασει το παντελονι¨ αλλό "γυναικα αστυνομικος(αστυνομικινα) της ζητησε να κατεβασει το παντελονι"καταλαβαινω την βια του γεγονοτος οπως το αντιμετωπισε προσωπικα - απο την αλλη ενα πραγματικα αντιεξουσιαστης θα ηταν απεναντι στους δηθεν αντιεξουσιαστες και στην εργαλειοποιηση τετοιων γεγονοτων.
να ρωτησουμε τον Χαμπιμπι ποια ειναι η γνωμη μου την για την αστυνομικη βια παντως - το παραμυθι οτι υπαρχει εναλλακτικη καλυτερη του πλαισιου της αστικης δημοκρατιας σε θεματα δικαιωματων τελειωσε. για αυτο οταν βλεπω σε κατι (νομοτελειακα)σταλινικα (θυμαστε τον ντετερμινισμο της ιστοριας κατα μαρξισμο; εφοσον προεκυψε ο σταλινισμος μια φορα θα προκυπτει παντα ακομα και απο αυτους που ειναι δηθεν απεναντι του) εντυπα τετοιες αναφορες λυπαμαι για την κοροιδια που σερβιρουν.
Αντιλαμβάνομαι το σκεπτικισμό αρκετών σχολιαστών στο βαθμό που δεν φτάνει την πλήρη βεβαιότητα.Για χάρη της συζήτησης ας δεχτούμε ότι αυτή η περίπτωση είναι αποκύημα φαντασίας.Μας μένουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες των προηγούμενων περιπτώσεων.Η αστυνομία μας, κάκιστα, παρεκτρέπεται συχνά τον τελευταίο καιρό και αυτό είναι το καλύτερο χαρτί στα χέρια των επικριτών της.
Και μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ το έθεσε στη Βουλή 5 λεπτά αφού υποτίθεται πως έγινε είναι ύποπτο. Μας έχει συνηθίσει σε φεικ νιους άλλωστε, με κλασική συνταγή. Συριζοεντυπο τυπώνει ψέμα, αρχίζει το Τουίτερ και σε λίγο θέτει θέμα συριζαιος βουλευτής στη Βουλή...Όταν ο πρέσβης της Βενεζουέλας παρενοχλούσε αγωνίστριες στην πρεσβεία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε άλλες ευαισθησίες.Η καταγγελία στο "ξεκίνημα" είναι το κερασάκι στην τούρτα. Στον υπαρκτό σοσιαλισμό αυτό ήταν το καλημέρα...
Αν οντως εγινε κατι τέτοιο είναι οχι μόνο φασιστικό ( ναι εδώ θα χρησιμοποιήσω αυτό το χαρακτηρισμό που δεν συνηθίζω) αλλά και τελείως αντιιδεολογικό σε βαθμό που ξεφτιλίζει την ανθρώπινη προσωπικότητα. Να γίνει ερευνα και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει στην περίπτωση που πραγματικά έγινε τετοια ενέργεια απο αστυνομικούς.Η δουλειά της αστυνομίας είναι να προστατεύει τούς πολίτες οχι να τούς διασύρει άνευ λόγου και αιτίας.
Δεν είναι απιθανο αλλα δεν υπάρχει κανενα αποδεικτικο στοιχειο (αναγκαιο για ενοχη σε μια Δημοκρατια) αλλα ουτε και υπονοια αποδεικτικου στοιχειου, δεν υπάρχει καταγγελεια, μονο σε ενα αμφιβολου πολιτικης (αντιπολιτευτικης) οργανωσης site και μαλιστα αυτες οι ειδους φημες ξεκινησαν μονο αφοτου ο Συριζα εχασε την κυβερνηση και εγινε αντιπολιτευση, μιλαμε για ενα κομμα/πολιτικο χωρο που ουκ ολιγες φορες ειπε συνειδητα ψεματα αλλα και εκανε γραγαρα σεξουαλικα εγκληματα ομοιδεατων του, τωρα εαν είναι αληθεια να παρει δικηγορο να παει στο Α.Τ. και να κανει μυνηση, λυπαμε αλλα το κοινοβουλιο δεν δικαζει και δεν απονεμει δικαιωσυνη και πολυ ορθα δεν εχει τετοιο θεσμικο ρολο.Συγνωμη αλλα αυτο μου θυμηζει ασχημα την τακτικη που χρησιμοποιησε η Χ.Α. τα πρωτα χρονια με το internet, "καταγγελειες", "φημες" μηδεν απτα στοιχεία.Επειδη ολοι είναι αθωοι μεχρι να αποδειχθει το αντιθετο και τοσο η φερομενη ΛΜ όσο και η αριστερη συνιστωσα κανανε ότι περναει απο το χερι τους να δημιουργησουν αμφιβολιες για την εγκυροτητα της φημης το μονο συμπερασμα επου μου επιτρεπετε να βγάλω είναι ότι είναι πολιτικαντικη μουφα, το προβλημα μιας τετοια πολιτικης τακτικης είναι το προβλημα με το παιδι που φωναζε συνεχεια λυκο.Το ιδιο προβλημα δημιουργησε η μακροχρονια πολιτικα ανηθικη συμπεριφορα της Αριστερας, γιατί τωρα να πιστεψω ότι λεει την αληθεια και οτι οντως ηρθε λυκος και τρωει τα προβατα;Απο την μια η δημαγωγικη Αριστερα απο την αλλη η Δεξια του Κουλη (που δεν είναι ουτε της επταετιας αλλα ουτε καν του Σαμαρα), ζητατε πολλα να πιστεψουμε με πολυ λιγα.
"...Πριν μερικές μέρες" (παρεμπιπτόντως πολύ αόριστο), "...7 το απόγευμα","...είμαστε πάνω στην Πατησίων το ξέρετε;" κι αυτή (σ,σ, η αστυφύλακας) εντελώς ψυχρά και επιθετικά ανταπάντησε "ναι, κατέβασε το παντελόνι σου σε παρακαλώ" "...με τράβηξε, παρά τις διαμαρτυρίες μου, σ' ένα μαγαζί που ήταν 2-3 μέτρα πιο κάτω" Ο έλεγχος συνεχίστηκε στις τουαλέτες, όπως λέει," Πηγή: www.lifo.grΕίναι πασιφανές, ότι αν συνέβησαν όπως περιγράφονται τα πράγματα, δεν μπορεί παρά 100 % να υπήρχαν μάρτυρες (ιδίως μέσα στο μαγαζί).Κανείς από αυτούς δεν βρέθηκε να καταγγείλει ή και να βιντεοσκοπήσει το περιστατικό (στις μέρες μας πανεύκολο πια) ;Όσο και αν είμαστε καχύποπτοι και σε επαγρύπνιση για να μην πάμε σε γενικευμένη αυταρχική συμπεριφορά των αστυνομικών, λίγο δύσκολο να πιστέψει κανείς όσα περιγράφονται, όπως περιγράφονται και στην ιστοσελίδα που περιγράφονται.Και βέβαια από κοντά ο κ. Σκουρλέτης να "καταγγέλει" την "στοχοποίηση της νεολαίας". Λες και η αντιδημοκρατική αυταρχική συμπεριφορά της Αστυνομίας - όταν είναι "δομική" - περιορίζεται στην νεολαία.Περίεργα πράγματα...
Το σωστό θα ήταν να την πάνε στο τμήμα για έλεγχο και όχι στην τουαλέτα. Λογικά η αστυνομικός ήθελε να μην χάνει χρόνο, αλλά να που το γεγονός έρχεται να πατσίσει την μπόμπα στο ΑΤ. Ζωγράφου και να παιχτεί ως δικαιολόγηση του αποτυχημένου χτυπήματος.Καλό είναι οι αστυνομικοί να τηρούν το γράμμα του νόμου, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να τρέχουν τον οποιοδήποτε στο τμήμα για ξεβράκωμα.Παρεπιπτώντος με έχουν κάνει αντίστοιχο έλεγχο σε καλντερίμια στην Ίο πριν πολλά χρόνια.Πάγια τακτική αλλά δεν έπαθα και τίποτα......
Καλό είναι οι αστυνομικοί να τηρούν το γράμμα του νόμου, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να τρέχουν τον οποιοδήποτε στο τμήμα για ξεβράκωμα.WHAT? Θεωρειται ψιλοφυσιολογικο αυτο δηλαδη? Σε ενα σοκακι κιολας? Μάλλον πρεπει να αναθεωρησεις λιγο...
Δεν ξέρω εσύ τι κάνεις ή τι έκανες @σκύλος αλλά εγώ δεν καβατζώνω τίποτα. Ξαναλέω σε περιστατικά ξεβρακώματος σε δημόσια θέα σε κεντρική λεωφόρο (είναι δεν είναι αληθινή η συγκεκριμένη είδηση) ή σε καλντερίμια νησιού όπως σε σένα, εσύ το ψιλοδικαιολογείς λέγοντας "δεν έπαθα και τίποτα";Γιαυτό κάνουν κάτι μπάτσοι ό,τι θέλουν. Επειδή αρκετοί πολίτες υποβαθμίζουν τη βαρύτητα των πράξεων τους ή δεν διακρίνουν καν καταπάτηση δικαιωμάτων. Ας μου το έκαναν εμένα και θα τους έτρεχα μετά.
Όχι ότι είναι τελείως απίθανο να έγινε κάτι τέτοιο, αλλά δυσκολεύομαι να πάρω στα σοβαρά την καταγγελία κάποιας "Λ.Μ, που δημοσιεύτηκε στην σελίδα της Διεθνιστικής – Σοσιαλιστικής οργάνωσης «Ξεκίνημα»".Άν όντως είχαν κάνει κάτι τέτοιο, θα την είχαν τρελάνει στα γαμωσταυρίδια, δεν θα της έλεγαν "κατέβασε το παντελόνι σου σε παρακαλώ".Καλό το σενάριο παιδιά, αλλά θέλει λίγο χτένισμα για να γίνει πιό αληθοφανές: Βάλτε τους μπάτσους να ουρλιάζουν χριστοπαναγίες και βγάλτε τη λεπτομέρεια με την τουαλέτα στο καφέ. Δεν μας χρειάζεται γιατί μπορεί κάποιος να σκεφτεί να αναζητήσει πιθανούς μάρτυρες, οπότε προτιμήστε πιό ερημικό σημείο, στο Πεδίο του Άρεως ας πούμε. Επίσης οι διάλογοι θέλουν λίγο δούλεμα παραπάνω, όπως τους έχετε είναι σαν κακό σινεμά.
«Η καταγγελία της Λ.Μ, που δημοσιεύτηκε στην σελίδα Διεθνιστικής – Σοσιαλιστικής οργάνωσης «Ξεκίνημα» και έφτασε απόψε μέχρι τη Βουλή, με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, να κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι έχει ξεκινήσει την επίθεση στην κοινωνία με αυταρχισμό.»Χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω όταν τα λέει όλα η εισαγωγή του κειμένου;Μετά την χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών βάζουν υποψηφιότητα και για χειρότερη αντιπολίτευση...
Το μήνυμα είναι πως ο Σύριζα όντας μία ακραία νεοφιλελεύθερη και πλήρως ανίκανη κυβέρνηση που πούλησε ολόκληρη τη χώρα στους δανειστές πριν 5 χρόνια, αδυνατεί να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση και στοχεύει με κακογραμμένα σενάρια εκεί που πάντα απευθυνόταν, στις ηλικίες 18-23.Χειρότερα και από ΠΑΣΟΚ.
Τι θες να πεις τώρα? Ειδαμε Συριζα και άρα λεει παντα κατι κακο? Αφηστε τα...αντιπολιτευτικά σχόλια. Υποτιθεται οι βουλευτες ολων των κομματων ειναι στη Βουλη να αναδεικνυουν ζητηματα της κοινωνιας. Εγω θεωρω τρομερη την ειδηση. Και καποιοι κολποι εντος της ΕΛ.ΑΣ τους τελευταιους μηνες εχουν ξεφυγει. Εγω θαθελα να μαθω τι ακριβως συνεβη και τι συνεπειες θα υπαρξουν. Δεν γινεται να απαιτουν ξεβρακωματα σε δρομο απο κοπελα κιολας! Αν ειχα κορη και της το εκαναν και ηξερα ποιοι ηταν, μαλλον θα με παιρναν στο Τμημα μαυτα που θα τους ελεγα ή θα τους εκανα. Ειπαμε η Αστυνομια ναχει λυμενα χερια οπως λυσσαγε η ΝΔ αλλα οχι και να χαιρει πληρους ασυλιας!
Πρώτα από όλα ποτέ δεν είπαμε ό λ ο ι να έχει λυμένα τα χέρια η αστυνομία. Κάποιοι ακόμα δεν το θέλουν.Δεύτερον, νομίζω, ίσως, εικάζω, ότι ένα άρθρο στην ιστοσελίδα της Διεθνιστικής - Σοσιαλιστικής οργάνωσης "Ξεκίνημα" έχει παρόμοια εγκυρότητα με τα εξώφυλλα της Δημοκρατίας.Αν βεβαίως η καταγγελία είναι βάσιμη και δεν είναι για λόγους πολιτικής χρήσης είμαι σίγουρος ότι κάποτε θα μάθουμε και την πορεία της στα δικαστήρια.Οχι σαν εκείνο τον Νιγηριανό που πέθανε στο ΑΤ Ομονοίας και μετά δεν μάθαμε ούτε τα αποτελέσματα της νεκροψίας.http://net.xekinima.org/sxetika-me-tin-upothesi-thanatou-nigirianou-metana/Αλλά έγινε η χρήση της είδησης για όσο καιρό βόλευε. Πουλήθηκε εκδούλευση κι ελπίδα στη χήρα. Και μετά σιωπή.Ελπίζω να μην ίδια κατηγορία είδησης. Να έχει συνέχεια. Αυτό λέω. Εγώ χαίρομαι όταν μια υπόθεση αστυνομικής αυθαιρεσίας καταλήγει στην τιμωρία των ενόχων.
Δημοσιεύθηκε ένα ανώνυμο σχόλιο σε μία διεθνιστική (!) Σοσιαλιστική ιστοσελίδα και έφτασε μέχρι τη Βουλή από τον Σύριζα να γίνει πρωτοσέλιδο σε πορτοκαλί (νέο)φιλελεύθερα μέσα...Σα να λέμε ανώνυμη καταγγελία σε ακροδεξιά ιστοσελίδα για επίθεση από μετανάστη φτάνει μέχρι τη Βουλή από την Ελλ.Λύση και γίνεται πρωτοσέλιδο στο Μακελειό...
Τώρα εμενα αυτη η λογικη γιατί μου φέρνει στο μυαλό ένα αφγανοπουλο κοματιασμενο από βόμβα στα Πατήσια μπροστά στη μητέρα του από κάποιους θραδυδειλους κ 10 χρόνια μετά όχι μόνο να μην έχουν πάρει ευθύνη αλλά να έχουν θάψει το γεγονός;
αλλά να προσέχετε μην καταλήξετε να τραβάτε τα μαλλιά σας Πηγή: www.lifo.grΔηλαδή τι θα γίνει; Θα μπει καμιά μπόμπα και θα σκοτώσει κανά παιδάκι 22χρονο αστυνομικό;για μαζέψου, που απειλείς κιόλας.
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=18017&Itemid=990&lang=132 νεκροί αστυνομικοί από το 1984 μέχρι το 2015 εν ώρα καθήκοντος. Πολλοί από αυτούς από αναρχοαυτόνομους και ελευθεριακούς είτε τρομοκράτες είτε ληστές τραπεζών είτε χασισοκαλλιεργητές, φουντικούς και χασίστες κτλ.Άκρα του τάφου σιωπή... Αυτοί δεν είχαν μανάδες...
Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικοί(με μία εκ του προχείρου καταμέτρηση έχουμε):Από τροχαία ατυχήματα: 77 θύματαΑπό συμπλοκή με εγκληματίες (πλην τρομοκρατών): 32 θύματαΑπό ατυχήματα κ.λπ.: 12 θύματα Από διαπιστωμένες τρομοκρατικές ενέργειες: 11 θύματαΚακώς πολύ κακώς.Tι σχέση έχουν αυτά με την υπόθεση των ξεβρακωμάτων;Καμία.
Και σε κάθε περίπτωση ρε βλαχακι.Θυμάσαι πριν από καμπόσο καιρό που ο δικαιωματικός τυπος κάλυπτε κάθε "δραση" των βηγκαν;Αυτό κατέληξε πριν από έναν χρόνο στην αναπηρία ενός νεαρού Αλβανού στην πλατεία Κυψέλης. Μετά από βόμβα θυμωμένων βήγκαν. Ακροαριστερών.Μετά τον Φύσσα δολοφονήθηκαν δύο νεαροί ΧΑίτες, έτσι. Ερήμην...Αντίστοιχα όταν υπερδημοσιοποιειται μια ανώνυμη καταγγελία σε ένα κομματικό φυλλάδιο πρέπει όσοι έχουν θεσμικούς ρόλους να είναι λιιιιιγο πιο προσεκτικοί.Γνώμη μου...Εσύ κράτα το δικαίωμα σου να είσαι πεπεισμένος για την ειλικρίνεια της καταγγελίας και την ορθότητα του εύρους της δημοσιοποίησης.
Δεν είναι απειλή, είναι η νομοτελειακή ισχύς δράσης-αντίδρασης. Πηγή: www.lifo.grΝομοτελειακό είναι που ασχολείται πλέον με την αγιογραφία ο σάββας ο ξηρός, που ο χριστόδουλος κυκλοφορεί με πλατινέ μαλλί, που ο γιωτόπουλος τα λέει ολίγον γαλλικά και που ο κουφοντίνας έχει αγκαλιά τους λούμπεν που έβριζε.Εμπρός λοιπόν βλαχάκι για δράση αντίδραση...
@ citelusΠαραμονή πρωτοχρονιάς πέρσι. Βόμβα έξω από χασάπικο στην πλ. Κυψέλης. Περνούσε ο άνθρωπος...Απλά τα ΜΜΕ είναι πάρα πολύ επιλεκτικά και στο τι μνημονεύουν
Όχι, δεν το είχα ακούσει το περιστατικό (σε αντίθεση με αυτό, ας πούμε: https://m.lifo.gr/now/greece/235139/h-organosi-anarxikon-vegan-pasxalina-sfyria-epitethike-se-kreopoleio-sta-eksarxeia). Τώρα το έψαξα, κρίμα στον διερχόμενο ανθρωπάκο με τι μαλακίες αυτών των Κρετίνων.Βλέπω και στην ανάληψη ευθύνης, ότι έχουν γράψει το εξής: «Μάθαμε από τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης ότι τραυματίστηκε σοβαρά ένας άνθρωπος. Σίγουρα δεν ήταν αυτός ο σκοπός μας αλλά σίγουρα δεν θα απολογιθούμε για την έκβαση της δρασης μας. Είμαστε σε πόλεμο και ο πόλεμος έχει απώλειες» ...το οποίο μου προκαλεί αποτροπιασμό σε κάθε επίπεδο, διότι όχι μόνο δεν ενδιέφερε η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής μ' αυτό το τυφλό χτύπημα σε ένα σημείο ζωντανό, όχι μόνο δεν απολογούνται, επιπλέον δεν διαφαίνεται να έχει κανένα απολύτως ταξικό κριτήριο ή νοημα αυτή η ενέργεια. "Εχθρός" μωρέ είναι το οποιοδήποτε συνοικιακό κρεοπωλείο; (και δη οι Κυψελιώτες ελληνικής και αλλοδαπής καταγωγής); Θα πατάξεις την κρεατοφαγία έτσι; Ιδεολογικός αχταρμάς.Όσο για τους Φουντούλη και Καπελώνη:Να κάνουν οι αρχές την δουλειά τους και να βρουν τους δράστες, σε κάθε περίπτωση.(Να δούμε κιόλας αν ήταν θέμα "ιδεολογικό"/"εκδίκησης" ή ξεκαθάρισμα λογαριασμών που είχε υπονοήσεις γνωστός κρατούμενος ή και τα δύο). Κακώς και πάλι, αλλά -σε κάθε περίπτωση- όταν κάνεις "πόρτα" σε μία εγκληματική οργάνωση που έχει διαπράξει, προσφάτως, δολοφονία αναλαμβάνεις ρίσκο.-----Δεν βρίσκω συσχέτιση αμφότερων περιστατικών με τα ξεβρακώματα.----Η καταγγελία δεν έρχεται στο ξεκούδουνο, έχουν προηγηθεί κι άλλα ανάλογα περιστατικά. Ίσως όλοι έχουν βαλθεί να βγάλουν τα Όργανα ξεγυμνωτικά, τι να πω, υπάρχει κι αυτό το ενδεχόμενο(Ρητορικό το ερώτημα. Πού θεωρείς ότι θα έπρεπε να έχει γίνει αυτή η καταγγελία; Στο Lib?)
Σκύλε,αραδιάζεις ονόματα ατόμων με των οποίων την δράση δεν συμφωνούσα ποτέ. Επίσης αυτοί δεν είναι φίλοι ή μπαρμπάδες μου, if you know what i mean. Έχεις κάτι επί της ουσίας να πεις; (και να με εκπλήξεις κιόλας) ή θα λες πάλι για Χότζα- Τσαουσέσκου- Στάλιν- Πολ Ποτ έτσι επειδή στη βάρεσε;(Η αλητεία, πάντως, δεν είναι μία. Υπάρχουν πολλές. Υπάρχει π.χ. και αλητεία που έχει φράγκα, ισχύ και διασυνδέσεις, που τυφλώνει δικαιοσύνες, που κλείνει στόματα, που εξαγοράζει συνειδήσεις, αλητεία με γραβάτα που λέμε). Δεν βαριέσαι...
@ citellushttps://www.zougla.gr/greece/article/analipsi-ef8inis-gia-vomva-se-kreopolioΔεν το θυμάσαι γιατί κανείς δεν το λέει. Θυμάσαι τον Φύσσα, τον Γρηγορόπουλο, τον Λουκμάν, τον Καλτεζά. Αλλά δεν ξέρεις πως λένε τους νεκρούς της Μαρφίν, τον 15χρονο Αφγανό στα Κάτω Πατήσια, τον 30χρονο Αλβανό στην Κυψέλη.Τα ΜΜΕ κάνουν επιλεκτική δουλειά. Είναι γνήσιο κομμάτι αυτών που έχουν επιλεκτικές ευαισθησίες.
@ βλαχάκι (το) 18.12.2019 | 09:53(α) Η καταγγελία γίνεται στην Εισαγγελία Αθηνών και μετά κοινοποιείς (αν θες) το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς σου σε όποιο ΜΜΕ ή φυλλάδιο ή οργανισμό γουστάρεις. Στην Τέταρτη Διεθνή ή στην εφημερίδα ο Στόχος.Όταν διέρρηξαν το σπίτι μου άγνωστοι δεν το κατήγγειλα στην τοπική εφημερίδα αλλά στο οικείο ΑΤ. Απλά πράγματα.Αλλιώς κινείσαι σε επίπεδα εντυπωσιασμού και μόνο. Αποφεύγοντας και τις ευθύνες του να κάνεις μια καταγγελία αρμοδίως.(β) Η σχέση που έχει η δολοφονία των δύο ΧΑιτών και η βαριά σωματική βλάβη του νεαρού Αλβανού φρονώ ότι είναι άμεση με το κλίμα έντασης και ρήξης που στήνεται από τα ΜΜΕ προς άγραν πελατών. Και λέω στήνεται διότι υπάρχει πάρα πολύ συγκεκριμένος τρόπος παρουσίασης.Τόσο έγκυρος όσο και το ότι ο Ζακ ήτανε πρεζάκι που επιτέθηκε. Δηλαδή με την άκριτη υιοθέτηση της εικόνας της μιας πλευράς.
Βλαχάκι έχω βαρεθεί τους θεωρητικούμπες.τουλάχιστον αυτοί που ''δεν συμφωνούσες ποτέ'' ήταν συνεπής σε θεωρία και πράξη.Όταν θα αφήνεις υπονοούμενα βίας, να μην τα εναποθέτεις σε άλλους που μετά θα λες ''ξερεις εγω δεν συμφωνουσα'', αλλά να τα αναλαμβάνεις.
(α) Αυτό θα το δούμε, αν και τι θα γίνει και γι' αυτήν και για τις άλλες περιπτώσεις που έχουν καταγγελθεί σε μέσα.Κάτι μου λέει, όμως, ότι -ενδεχομένως- διαφορετικές ...επιπλοκές έχει η καταγγελία μίας διάρρηξης μίας οικίας και άλλη μία καταγγελία κατά Οργάνων (με την δημιουργημένη αίσθηση, σε κάποιους τουλάχιστον. ότι ο λύκος φυλάει τα πρόβατα κι όχι μόνον).Όπως επίσης γνωρίζω πολύ καλά περί πολύ βολικών ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ κατηγοριών και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό, από σχεδόν πρώτο χέρι. Τις επιπτώσεις των οποίων σίγουρα δεν βρίσκει, κανείς, στις εφημερίδες.(β) Καμία ιδιαίτερη σχέση δεν έχουν οι δύο περιπτώσεις μεταξύ των. Οι βεγκανοκρετίνοι δεν έχουν κανένα -τρόπον τινά τουλάχιστον- λαϊκό έρεισμα. Ποιος στο διάβολο θα βρεθεί να υπερασπιστεί αυτήν την πράξη; (και οι αναρχομπάχαλοι τους κράζουν). Το γεγονός είδα ότι δημοσιεύτηκε σε πλείστα μέσα τελικώς, αλλά έπεσε μέσα στις γιορτές κ.λπ.. Δεν αντιλαμβάνομαι πως ένα αρνητικό επιδιορθώνει ένα άλλο. Όχι. Δεν δικαιολογεί την ανομία μία άλλη ανομία.
@ βλαχάκι (το) 18.12.2019 | 14:45Ουδέποτε μίλησα για συμψηφισμούς. Το αντίθετο. Είμαι φανατικός της άποψης όλα στο φως. Αντίθετα, οι αναρμόδιες καταγγελίες δημιουργούν συσκοτίσεις.
εσύ έχεις βαρεθεί τους θεωρητικούμπες, εγώ έχω βαρεθεί τους αρλούμπες, πάμε παρακάτω. Πηγή: www.lifo.grθεωρητικούμπες και αρλούμπες είναι το ένα και το αυτό.Γιατί να πάμε παρακάτω;Πριν λίγο μιλούσες για δράσεις και αντιδράσεις. Δράσε ή αντέδρασε ή σώπασε εν τέλει...