Ζωγράφου: Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός κοντά στο ΑΤ ήταν γεμάτος καρφιά

Ζωγράφου: Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός κοντά στο ΑΤ ήταν γεμάτος καρφιά Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

Τυφλό χτύπημα φαίνεται πως ετοίμαζαν οι άγνωστοι που τοποθέτησαν αυτοσχέδιο μηχανισμό στου Ζωγράφου, πίσω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το πλαστικό δοχείο με τον μηχανισμό περιείχε καρφιά - μια τεχνική που χρησιμοποιούν συχνά οι δράστες για να μεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπο μιας έκρηξης σε ζωντανούς στόχους. Ο ωρολογιακός μηχανισμός και η καλωδίωση βρίσκονταν μέσα σε πλαστικό σωλήνα οικοδομών, που εντόπισε τυχαία ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου, σε μάντρα της πανεπιστημιούπολης.

Πηγές της αστυνομίας επισημαίνουν πως δεν υπήρξε τηλεφώνημα για τον μηχανισμό ενώ η συνδεσμολογία θυμίζει, κατά πληροφορίες, μηχανισμούς που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και από οργανώσεις.

Ο διοικητής βάδιζε πεζός προς την σταθμευμένη μοτοσικλέτα του όταν παρατήρησε ότι από το ύποπτο σακίδιο εξείχαν καλώδια. Αμέσως ενημέρωσε τα ΤΕΕΜ προκειμένου να μεταβούν στο σημείο. Η περιοχή γύρω από το τμήμα αποκλείστηκε και επικράτησε συναγερμός. Ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε τελικά με δύο ελεγχόμενες εκρήξεις από ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Δείτε το βίντεο από το σημείο αμέσως μετά την ελεγχόμενη έκρηξη

 
Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Τυφλό χτύπημα όπως αυτό που έφαγε τον νεαρό Αφγανό στα Κάτω Πατήσια;Και μετά λέμε ότι δεν ξέρουμε ποιοι φταίνε; Διότι ήταν "τυφλό"; Και αν υπάρξει θύμα, όπως ο νεαρός Αφγανός στα Κάτω Πατήσια, κάνουμε αβαβά την "προκήρυξη";
...κάνουμε αβαβά την "προκήρυξη"... Όχι ακριβώς: Το εξοργιστικό είναι πως οι ηλίθιοι που σκότωσαν με τυφλό χτύπημα τον νεαρό Αφγανό το 2010 είναι τόσο μα τόσο ηλίθιοι και αδίστακτοι που έγραψαν ψεύτικη προκήρυξη ως δήθεν «Επαναστατικό Εθνικοσοσιαλιστικό Μέτωπο» (πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση που δεν έχει εμφανιστεί έκτοτε) η οποία είναι πασιφανές πως δεν έχει γραφτεί από φασιστοειδές:«Το κίνημά μας έπιασε τον δειλό μαρξισμό και από εκεί εξήγαγε την έννοια του σοσιαλισμού. Κράτησε επίσης τον εθνικισμό της εξίσου δειλής μεσαίας τάξης. Από τα δύο αυτά στοιχεία προέκυψε ο τρόπος ζωής μας, τόσο καθαρός όσο ένα κρύσταλλο, η σύνθεση."Αλλά αν είσαι τόσο νάρκισσος και ψώνιο όπως είναι πολλοί από τους τσεγκεβάρες του «Χώρου» σου είναι αδύνατον να το κρύψεις.
Εγώ θυμάμαι πάρα πολύ καλά πάντως ότι αυτός ο αιμόφυρος στη φωτό εδώ άνθρωπος έχασε το ένα του πόδι και την εν μέρει την ακοή του*:https://www.zougla.gr/greece/article/enas-sovara-travmatias-apo-tin-ekriksi-stin-kipseliΜετά είχαν τον θράσος να "αναλάβουν την ευθύνη":https://www.zougla.gr/greece/article/analipsi-ef8inis-gia-vomva-se-kreopolioΑλλά οι "μετανάστες-πρόσφυγες-αδέρφια-μας" έχουν απόλυτα επιλεκτικές ευαισθησίες...Και επειδή μένω στην περιοχή και των δύο χτυπημάτων που συζητάμε εδώ το λέω ευθέως. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η προκήρυξη. Ξέρω πάρα πολύ ποιοι είναι. Είναι οι ίδιοι που έχουν γεμίσει τους τοίχους με συνθήματα ενδιαφέορντός τους.Είναι οι ίδιοι που θεωρούν ότι εκπροσωπούν τον λαό αλλά όταν αυτός διαφωνεί εμφανώς και κάθετα ονομάζεται υποτιμητικά "νοικοκυραίος".---------* Το θυμα τυχαίνει να είναι γνωστός γνωστού. Είναι Αλβανός μεροκαματιάρης και όχι εκπρόσωπος του κεφαλαίου. Άλλη μια παράπλευρη απώλεια, σαν τον Αξαρλιάν, τον 15χρονο Αφγανό, τα θύματα της Μαρφίν και τόσους άλλους.