Στην Ελλάδα έφτασε ο 20χρονος ναυτικός που είχε απαχθεί από πειρατές στο Τόγκο

Στην Ελλάδα έφτασε ο 20χρονος ναυτικός που είχε απαχθεί από πειρατές στο Τόγκο Facebook Twitter
1

Στην Ελλάδα έφτασε ο 20χρονος ναυτικός ελληνόκτητου πλοίου που απήχθη και κρατήθηκε ως όμηρoς για 40 μέρες από πειρατές στο Τόγκο.

Ο 20χρονος δόκιμος μηχανικός, που αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα υγείας, είναι καλά στην υγεία του. Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος τον υποδέχτηκαν συγκινημένοι οι γονείς του.

Ο δόκιμος μηχανικός είχε πέσει θύμα απαγωγής μαζί με άλλα τρία ακόμα μέλη πληρώματος του ελληνόκτητου πετρελαιοφόρου «Elka Aristotle» που ήταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Λόμε Τόγκο στις 4 Νοεμβρίου. Στο πλοίο βρίσκονταν και ένοπλοι φρουροί οι οποίοι άνοιξαν πυρ κατά των πειρατών, με αποτέλεσμα ένας εκ των φρουρών να τραυματιστεί.

Οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι πριν από δύο μέρες, ωστόσο, ο τέταρτος απαχθείς, ένας Φιλιππινέζος έχασε τη ζωή του, όπως ανακοίνωσε χθες η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου. Σύμφωνα με την European Products Carriers Ltd, τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πέθανε από κάποια ασθένεια και όχι από τους πειρατές.

 
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κατ' αρχήν βέβαια, είμαστε ευτυχείς που το παιδί δεν υπέστη τελικά κάτι σοβαρό από την περιπέτεια.Απλά με την ευκαιρία, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι, γιατί του έριξαν στους ώμους την ελληνική σημαία.Έκανε κάτι εξαιρετικό για την Ελλάδα και τον τιμάμε με την σημαία ;Ή έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια ; Και οι κάμερες από κοντά βέβαια...Εξισώνουμε π.χ, τον Πετρούνια και την Στεφανίδη και τα άλλα παιδιά, με κάποιον που απλά υπέστη μια ΑΚΟΥΣΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ από αιτία πολιτικού ή ποινικού χαρακτήρα - όπως εκατομύρια άλλοι -, και της δίνουμε διάσταση ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΟΣ ;Ο ευτελισμός των συμβόλων, άλλη μια ένδειξη παρακμής. Μετά, κάποιοι εξοργίζονται όταν στις παρελάσεις "σηκώνει" την σημαία παιδί αφρικανών μεταναστών στην Ελλάδα (εκτός αν γίνει Ατεντοκούμπο, οπότε εκ των υστέρων δικαιολογούμε και αισθανόμαστε υπερήφανοι για τον "εξελληνισμό" του...).Πρέπει να καταλήξουμε πια τι θεωρούμε "εθνικό". Και να το εντάξουμε στην σχολική ύλη, ώστε να σταματήουν κάποιοι να καπηλεύονται την εθνικοφροσύνη.