Αρτέμης Σώρρας: Έξι χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή - Απαλλάχτηκαν οι άλλοι 22 κατηγορούμενοι

Αρτέμης Σώρρας: Έξι χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή - Απαλλάχτηκαν οι άλλοι 22 κατηγορούμενοι Facebook Twitter
Σε ποινή κάθειρξης έξι ετών καταδικάστηκε ο Αρτέμης Σώρρας
4

Κάθειρξη έξι χρόνων χωρίς αναστολή επιβλήθηκε στον Αρτέμη Σώρρα για το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου, για τη γνωστή υπόθεση εξόφλησης του δημοσίου χρέους και εξαπάτησης πολιτών.

Ο Αρτέμης Σώρρας βρίσκεται ήδη προσωρινά κρατούμενος επί δεκαοκτώ μήνες και θα επιστρέψει στην φυλακή. Παράλληλα, το δικαστήριο ακολούθησε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, απαλλάσσοντας τους 22 συγκατηγορούμενους του Αρτέμη Σώρρα από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, καθώς αποφάσισε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. 

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κριθεί ένοχος ο Αρτέμης Σώρρας μόνο για το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

  

Υπενθυμίζεται πως ο Αρτέμης Σώρρας εμπλέκεται στην υπόθεση που είχε απασχολήσει το πανελλήνιο, όπου ο ίδιος και οι 22 κατηγορούμενοι εξαπάτησαν πολίτες στους οποίους υπόσχονταν ότι θα διαγράψουν τα χρέη τους προς το ελληνικό Δημόσιο. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο αρχηγός της Ελλήνων Συνέλευσις παρουσιάστηκε ως νόμιμος κάτοχος 6 χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία δώριζε στο ελληνικό δημόσιο για την αποπληρωμή του χρέους. Τον Οκτώβριο του 2014 το Υπουργείο Οικονομικών της Αμερικής ενημερώνει την Τράπεζα της Ελλάδας ότι τα έγγραφα αυτά είναι προϊόν απάτης, καθώς δεν αποτελούν έγκυρα χρηματοοικονομικά μέσα παροτρύνοντας να απευθυνθούν στις διωκτικές αρχές. Στις 16 Ιουνίου 2018 ο Αρτέμης Σώρρας συνελήφθη σε ένα υπόγειο διαμέρισμα στον Άλιμο.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ