Απεργία της ΓΣΕΕ

H ΕΛΑΣ στέλνει αναφορές για περιστατικά αστυνομικής βίας στον Συνήγορο του Πολίτη

H ΕΛΑΣ στέλνει αναφορές για περιστατικά αστυνομικής βίας στον Συνήγορο του Πολίτη Facebook Twitter
Eurokinissi
4

Στον Συνήγορο του Πολίτη στέλνει η Ελληνική Αστυνομία τις αναφορές για περιστατικά αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, τα βίντεο και οι αναφορές απεστάλησαν με την  παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα. Παράλληλα, στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, η Ελληνική Αστυνομία καλεί τους πολίτες που ήταν μάρτυρες ανάλογων περιστατικών ή έχουν υποστεί βία να καταγγείλουν τα συμβάντα στον Συνήγορο του Πολίτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας 

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα. Παράλληλα, καλούνται πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.

Καταγγελίες από την ΕλΕΔΑ

Χθες το απόγευμα, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ), κατέθεσε αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη για «επανειλημμένα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας εις βάρος πολιτών».

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται επανειλημμένα περιστατικά αυθαιρεσίας και εκτεταμένης και δυσανάλογης βίας εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων είτε στο πλαίσιο διαδηλώσεων είτε κατά τη διάρκεια άλλων αστυνομικών επιχειρήσεων (π.χ. εκκένωση καταλήψεων)», σημείωνε η ΕλΕΔΑ. «Η δράση αυτή φαίνεται να έχει τη μορφή συστηματικής παρανομίας, όπως προκύπτει τόσο από καταγγελίες πολιτών αλλά και δημοσιογράφων ή φωτορεπόρτερ, όσο και από το οπτικοακουστικό υλικό που έχει δημοσιευτεί στο διαδίκτυο και στα μέσα ενημέρωσης». 

Ελλάδα
4

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Σωστή κίνηση εκ μέρους της ΕλΕΔΑ και της Ελληνικής Αστυνομίας. Έκανε η ΕλΕΔΑ παρόμοια αναφορά μετά τις βίαιες εισβολές του Ρουβίκωνα με καδρόνια, λοστούς και ρόπαλα στα γραφεία δικηγόρων, γιατρών, επιχειρηματιών, καταστημάτων; Πέρα από την εισβολή, υπήρξαν καταστροφές εργασιακού εξοπλισμού, απειλές για τη σωματική τους ακεραιότητα, παραβιάσεις δικαιωμάτων των εργαζόμενων στα γραφεία τους. Τα βίντεο υπάρχουν και με περισσή υπερηφάνεια και άνεση αναρτώνται στα ΜΜΕ από τους ίδιους τους Ρουβίκωνες και αυτό διευκολύνει την καταγγελία τους.
Νομίζω ασχολούνται με παραβιάσεις σε σχέση με κρατικούς φορείς. Ο Ρουβίκωνας δεν είναι κρατικός φορέας. Προβαίνει σε ποινικά αδικήματα, που έχουν άλλο δρόμο καταγγελίας, τιμωρίας κλπΜην τα μπλέκουμε όλα μαζί για να πούμε "ναι αλλά για το Ρουβίκωνα δε λέτε τίποτα"....