Λαμία: Ένοχος για βιασμό, αλλά ελεύθερος 35χρονος πρώην εθνοφρουρός

Λαμία: Ένοχος για βιασμό, αλλά ελεύθερος 35χρονος πρώην εθνοφρουρός Facebook Twitter
2

Ένοχο για την κατηγορία του βιασμού κατά εξακολούθηση και κατά συρροή, αθώο για την αρπαγή, έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Λαμία έναν 35χρονο, πρώην εθνοφρουρό.

Ειδικότερα, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε πάνω από 12 ώρες, το δικαστήριο αναγνώρισε τον πρότερο σύννομο βίο του κατηγορούμενου και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ακόμα, του επέβαλε περιοριστικούς όρους την Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την παρουσία του κάθε μήνα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα και να μην πλησιάσει ποτέ ξανά τις δυο κοπέλες που υπήρξαν θύματά του.

Σημειώνεται ότι η δυνατότητα αναστολής εκτέλεσης της ποινής μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό, πάρθηκε με ψήφους 1-2 με μειοψηφούσα την Πρόεδρο. Επίσης και η απόφαση για την ενοχή του κατηγορουμένου πάρθηκε με ψήφους 2-1 με μειοψηφούσα την εξ αριστερών Εφέτη.

Η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας ήταν 6 συν 2 χρόνια χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η μητέρα του 35χρονου που δεν άντεξε την όλη διαδικασία λιποθύμησε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στα Επείγοντα του Νοσοκομείου της Λαμίας.

Με πληροφορίες από Lamiareport

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν κατάλαβα από το άρθρο, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε φυλάκιση και άσκησε έφεση και είναι έξω με αναστολή; Πώς γίνεται να κυκλοφορεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους; Δεν θα κάτσει ούτε μία μέρα φυλακή; Αλήθεια, έχετε δει ποτε απόφαση σε ληστεία τραπέζης π.χ. "αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και τον όρο να μην ξαναπλησιάσει την τράπεζα;"