Λάρισα: Γιατρός καλείται να καταβάλει 850.000 ευρώ αποζημίωση για ιατρική επιπλοκή

Λάρισα: Γιατρός καλείται να καταβάλει 850.000 ευρώ αποζημίωση για ιατρική επιπλοκή Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αναστάτωση επικρατεί στον ιατρικό κόσμο, καθώς νοσοκομειακός γιατρός στη Λάρισα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση για ιατρική επιπλοκή ύψους 850.000 ευρώ.

Η υπόθεση αφορά στο 2002, όταν ο γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας είχε αντιμετωπίσει περιστατικό, όπου ο ασθενής είχε χάσει τη ζωή του μετά από επιπλοκή. Ο γιατρός είχε καταδικαστεί για αμέλεια.

Σχεδόν 17 χρόνια μετά το ελεγκτικό συνέδριο τον καλεί να καταβάλει την αποζημίωση ύψους 850.000 ευρώ. Μάλιστα τα σχετικά έγγραφα παραδόθηκαν στον γιατρό στη Λάρισα με περιπολικό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ethnos.gr.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) διατυπώνουν τις έντονες αντιδράσεις τους ζητώντας από τη νυν ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αποσύρει άμεσα την εγκύκλιο, η οποία, όπως λένε, θα οδηγήσει σε παραίτηση νοσοκομειακούς και την υποβάθμιση του συστήματος υγείας. Η ΟΕΝΓΕ θεωρεί υπεύθυνους τους πρώην υπουργούς Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ενώ βλέπει και συμφέροντα ασφαλιστικών εταιρειών πίσω από την όλη υπόθεση.

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι αυτό οδηγεί κατευθείαν σε ραγδαία και πλήρη διάλυση της δημόσιας περίθαλψης, καθώς από τη μία τα ποσά που επιδικάζονται είναι κολοσσιαία. Για μια μόνο περίπτωση μπορεί η αποζημίωση να είναι μεγαλύτερη από τις συνολικές αποδοχές ενός γιατρού ΕΣΥ στα συνολικά 25 χρόνια της υπηρεσίας του.

Από την άλλη ο μαζικός εξαναγκασμός των νοσοκομειακών γιατρών σε ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια αστικής ευθύνης, θα οδηγήσει άμεσα την εκτόξευση των ασφαλίστρων σε ύψος τουλάχιστον 15.000 έως 20.000 ευρώ ετησίως. Πράγμα που νομοτελειακά θα οδηγήσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε ομαδική μαζική παραίτηση» σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου.

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί


-Άμεσα να ακυρωθεί από το ελεγκτικό συνέδριο ο καταλογισμός της συγκεκριμένης αποζημίωσης στον γιατρό της Λάρισας.
-Να γίνει νομοθετική ρύθμιση για ακύρωση της εγκυκλίου.
-Να πάρουν άμεσα δημόσια θέση Ξανθός Πολάκης, και να παραδεχτούν πως έσφαλαν και παραπλάνησαν τους νοσοκομειακούς γιατρούς.
-Να πάρουν άμεσα δημόσια θέση οι νυν υπουργοί Κικίλιας Κοντοζαμάνης

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM