Πολάκης προς Νίκο Γεωργιάδη: «Δεν αθωώθηκες· απαλλάχτηκες. Είσαι ένα βδέλυγμα του ανθρώπινου είδους»

Πολάκης προς Νίκο Γεωργιάδη: «Δεν αθωώθηκες· απαλλάχτηκες. Είσαι ένα βδέλυγμα του ανθρώπινου είδους» Facebook Twitter
Ο Νίκος Γεωργιάδης (δεξιά) στο δικαστήριο χθες... Φωτ.: Eurokinissi
9

O Παύλος Πολάκης επιτέθηκε κατά του Νίκου Γεωργιάδη για την υπόθεση παιδεραστίας. Τον αποκαλεί «βδέλυγμα του ανθρώπινου είδους» σε μια σκληρή ως συνήθως ανάρτησή του στο Facebook.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Γεωργιάδης απαλλάχτηκε λόγω παραγραφής του αδικήματος της ασέλγειας κατά ανηλίκου κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση από το Εφετείο. Για το αδίκημα είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό με ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ. Η εξέλιξη της παύσης της δίωξης λόγω παραγραφής ήρθε μετά την αναθεώρηση των ποινικών κωδίκων. Συγκεκριμένα με τους νέους κώδικες συντόμευσε ο χρόνος παραγραφής καθώς πλέον και αυτά τα αδικήματα υπάγονται στο κοινό πλαίσιο παραγραφής.

Η εισαγγελέας της έδρας στηλίτευσε την αναθεώρηση του σχετικού άρθρου χαρακτηρίζοντάς την ατυχή και επεσήμανε: «Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο ακόμα και αν προκαλείτε στους πολίτες το ερώτημα πως μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να παραγραφεί, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων».

Ο κ. Πολάκης αναφέρει ότι η παραγραφή - και όχι αθώωση - του Νίκου Γεωργιάδη βασίζεται σε άρθρο που ψήφισε η παρούσα Κυβέρνηση τον Νοέμβριο και καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παρέμβει για την «προσβολή του κοινού περί δικαίου αισθήματος»

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ!!!!!!!! Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ είχαμε καταψηφίσει!!!Αυτή η "παραγραφή" θα περάσει στις ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ της ελληνικής Δικαιοσύνης και των ποινικών της κωδίκων!!!!!ΝΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΘΩΟΣ ,ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ .Ο εισαγγελέας του Αρείου πάγου ,ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτή την προσβολή του κοινού περί δικαίου αισθήματος;;;;

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Ο νομοθέτης -διαχρονικά- εκθέτει τον χώρο της δικαιοσύνης. Από τη μεταπολίτευση και μετά τόσο ο Ποινικός Κώδικας όσο και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας υ π α γ ο ρ ε ύ ο ν τ α ι από υπόδικους και κατάδικους και τις ανάγκες τους.Αλλά έχει πλάκα να βλέπεις τους δικαιωματιστές του χτες, που ήταν υπέρ της αποφυλάκισης Ξηρού για "ανθρωπιστικούς" -και όχι ιδεολογικούς υποτίθεται- λόγους, να θίγονται όταν διαπιστώνουν ότι ο εκάστοτε νομοθέτης κάνει τον Νόμο γιογιό κατά το δοκούν. Για τους δικούς του λόγους. Εξίσου "μη ιδεολογικούς".Βρε ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε...Γεωργιάδης - Ξηρός, Χι τελικό... Στανταράκι...Αλλά όταν μιλάς για θεσμούς, ισονομία, αρχές και πάνω από όλα κοινή λογική είσαι φασίστας, ισαποστάκιας, ρατσιστής και έχεις σκοτεινούς σκοπούς.
Αποκαρδιωτικό. Αν είναι αυτό κράτος δικαίου και δικαιοσύνη. Εναντιώνεται μετωπικά με το κοινό αίσθημα. Και η Νέα Δημοκρατία πράττει άθλια, με το να πλένει τας χείρας της. Όλα εναντίον της θα συσσωρευτούν κάποια μέρα.
Καλο κι αυτο, φταιει τωρα η ΝΔ για τον ποινικο κωδικα που ψηφισε ο Συριζα και που του εδωσε 80% της ψηφου των φυλακισμενων! Επι τη ευκαιρια, η θα λεμε: νιπτω τας χειρας μου, η θα λεμε: πλενω τα χεριa μου. Στοιχειωδες, νομιζω.
O Πολάκης λέει στην ανάρτησή του:"ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ!!!!!!!! Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ είχαμε καταψηφίσει!!! Πηγή: www.lifo.gr"και δεν άκουσα κάποια διάψευση αρμοδίως...!Αλλά φαίνεται ότι όντως στη ΝΔ πλένουν τα χέρια τους πολύ καλά ή νίπτουν τας χείρας τους με μεγάλη επιτυχία από τα απλά μέλη και οπαδούς μέχρι την κεφαλή του κόμματος!
@VASILY ZAITSEVΤο άρθρο για τα πλημμελήματα, ψηφίστηκε με τον ΠΚ του συριζα, λίγο πριν τις εκλογές και γνωρίζοντας προφανώς ότι με αυτό ο Ν.Γεωργιάδης θα "καθαρίσει".Το λάθος τις ΝΔ είναι πως δεν το αναθεώρησε.