Χαμόγελο του Παιδιού: Υπήρχε καταγγελία για το αγόρι που πέθανε από ασφυξία

Χαμόγελο του Παιδιού: Υπήρχε καταγγελία για το αγόρι που πέθανε από ασφυξία Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Λίγες ώρες μετά την είδηση του τραγικού θανάτου ενός παιδιού 2,5 ετών από ασφυξία, στο Περιστέρι, το Χαμόγελο του Παιδιού ενημέρωσε πως για την συγκεκριμένη οικογένεια υπήρχε ανώνυμη καταγγελία για συνθήκες παραμέλησης.

Όπως έγινε γνωστό, το αγοράκι πέθανε από ασφυξία όταν παγιδεύτηκε στον αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού. Το κρεβάτι - μπαούλο βρισκόταν στο παιδικό δωμάτιο που μοιραζόταν με το άλλο παιδί και, όπως κατέθεσε η μητέρα, δεν αντιλήφθηκε το παιχνίδι του αγοριού, καθώς κοιμόταν μαζί με τον σύντροφό της στον καναπέ του σαλονιού.

«Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σχετικά με την τραγική ανακοίνωση του θανάτου ενός αγοριού 2,5 ετών στο Ίλιον, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας. Άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες», σημειώνει το Χαμόγελο του Παιδιού.

Την υπόθεση ερευνά το αστυνομικό τμήμα του Περιστερίου, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να ρίξει φως στα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος της μητέρας ήδη σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Όταν η μητέρα ξύπνησε πήγε να ελέγξει τα παιδιά και διαπίστωσε ότι το μικρότερο αγόρι δεν φαινόταν πουθενά. Όταν το βρήκε αναίσθητο το μετέφερε σε ιδιωτική κλινική αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.  Σύμφωνα με πληροφορίες το αγόρι έφερε και μια μελανιά στο μέτωπο και εικάζεται ότι έπεσε με το κεφάλι μέσα στο μπαούλο, χάνοντας ενδεχομένως τις αισθήσεις του. Ο διευθυντής της κλινικής, μίλησε στις κάμερες για την μητέρα που κατέφτασε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο, νωρίς το πρωί, «Φώναζε "σώστε το παιδί μου". Όπως διαπίστωσε ο θεράπων ιατρός, ήταν νεκρό. Εκλήθη η αστυνομία η οποία έχει αναλάβει τα περαιτέρω».

Οι δηλώσεις του διευθυντή της κλινικής

 


«Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης/ κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς, τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 800 παιδιά θύματα παραμέλησης / κακοποίησης κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της παραμέλησης / κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού καλεί τους πολίτες να σπάνε τη σιωπή τους όταν αντιλαμβάνονται ότι κάποιο παιδί κινδυνεύει.

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 ». Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111».

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Όπως το καταλαβαίνω εγώ, είναι μπαουλοκρέβατο που για κάποιο λόγο έμεινε ανοιχτό, μπήκε μέσα το παιδί, κατέβηκε πάνω του το καπάκι/κρεβάτι, χτύπησε το παιδί στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να εγκλωβιστεί χωρίς να μπορεί να φωνάξει για βοήθεια.