Βόλος: Ασυνείδητοι πυροβόλησαν και σκότωσαν φώκια στο Πήλιο

Βόλος: Ασυνείδητοι πυροβόλησαν και σκότωσαν φώκια στο Πήλιο Facebook Twitter
6

Νεκρή βρέθηκε στην περιοχή του Πηλίου μια φώκια «Monachus Monachus». 

Το νεκρό ζώο έφερε τραύματα από όπλο και ήταν κτυπημένη με αιχμηρό αντικείμενο . Την φώκια εντόπισε νεκρή ζευγάρι αλλοδαπών που διαμένει στην περιοχή, την ώρα που έκανε κανό.


Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, το τελευταίο διάστημα, εδώ και ένα περίπου μήνα, η φώκια είχε κάνει την εμφάνισή της στη θάλασσα της Μηλίνας. Το ζώο εμφανιζόταν καθημερινά και έπαιζε στην παραλία και αποτελούσε αντικείμενο θαυμασμού για τους ντόπιους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Βόλος: Ασυνείδητοι πυροβόλησαν και σκότωσαν φώκια στο Πήλιο Facebook Twitter
Βόλος: Ασυνείδητοι πυροβόλησαν και σκότωσαν φώκια στο Πήλιο Facebook Twitter

Η φώκια «Monachus Monachus» θεωρείται είδος προς εξαφάνιση και προστατεύεται από το ελληνικό Κράτος. Στο Αιγαίο Πέλαγος ζει και αναπαράγεται σημαντικός αριθμός του είδους με το θαλάσσιο πάρκο των Βορείων Σποράδων στην Αλόννησο, να έχει ενταχθεί στο δίκτυο Νatura. Μάλιστα, εκατοντάδες εθελοντές απασχολούνται κάθε χρόνο για την προστασία του σπάνιου είδους.


Για το συμβάν, έχει ενημερωθεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, που ερευνά το θέμα , αλλά και η Διεθνής Οργάνωση Mom.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / e-thessalia

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Άμα τον βρείτε, χώστε τον λίγο μέσα φυλακή να μάθει πέραν του προστίμου. Έστω ένα 6μηνο. Πραγματική φυλάκιση όμως. Κάτι "ποινή με αναστολή" και κάτι ελαφρυντικά τύπου πρότερου έντιμου βίου ή ειλικρινούς μεταμέλειας ξεχάστε τα για λίγο αξιότιμοι δικαστές. Είναι αυστηρή η νομοθεσία και υπάρχει και προστασία της Ελληνικής Πολιτείας, δώστε επιτέλους και ανάλογο μήνυμα.
Τα "ασυνείδητα τέρατα" έχουν όνομα και διεύθυνση και είναι πασίγνωστα. Και στις αρχές.Λέγονται ψαράδες.Και - έμμεσα - λέγονται και καταναλωτές ψαριού.Οι ψαράδες έχουν καταστρέψει τις θάλασσες μας. Παλιότερα με δυναμίτες, σήμερα με διάφορα τεχνολογικά σύνεργα (τράτες, αφρόδιχτα κ.α.).Οι φώκιες και τα δελφίνια είναι ανταγωνιστές για τους ψαράδες, αφού τα λιγοστά ψάρια που έχουν απομείνει δεν φτάνουν για να ταϊσουν τους "μερακλήδες" που ξεχύνονται στις ψαροταβέρνες και ζητάνε φτηνό ψάρι.Για κάθε φώκια ή δελφίνι που βλέπεις δολοφονημένο σε μια παραλία, υπάρχει ένας άγνωστος αριθμός που δεν ξεβράστηκε, αλλά δολοφονήθηκε, βούλιαξε στον βυθό και δεν το είδε κανένας.Αναρωτιέσαι "πως μπόρεσαν τα ασυνείδητα τέρατα".Για να μην πέφτεις από ροζ συνεφάκια, σου δίνω την απλούστατη και προφανή απάντηση: Δεν πρόκειται για τυχαίους παρανοϊκούς που δολοφονούν χωρίς λόγο. Πρόκειται για συγκεκριμένουνς επαγγελματίες που δολοφονούν _συστηματικά_ και εκ προμελέτης. Πολύ απλά, το κάνουν για τα λεφτά. Για να τρως ΕΣΥ ψάρι.ΥΓ. Το να θεωρήσεις κάποιον ψυχοπαθή είναι η εύκολη εξήγηση. Στην πραγματικότητα, οι ψυχοπαθείς είναι ελάχιστοι. Κανένας πραγματικός ψυχοπαθής δεν παίρνει μια καραμπίνα και ένα κουζινομάχαιρο και βγαίνει σε μια τυχαία παραλία για βόλτα, εκεί που βρίσκεται η άτυχη φώκια.Οι πραγματικές εξηγήσεις (λεφτά, συμφέρον, ασυδοσία, αδιαφορία, ΔΙΚΗ ΜΑΣ ευθύνη) είναι πολύ πιο διαδεδομένες και πιθανές από έναν τυχαίο ψυχοπαθή. Αλλά δεν θέλουμε να τις σκεφτόμαστε, γιατί μη τζιζ.
Δεν είμαι στο ροζ συννεφάκι μου φίλε/η. Κάθε άλλο. Δεν διαπράττουν όμως όλοι οι ψαράδες τέτοια εγκλήματα στο όνομα του κέρδους. Πάρα πολλοί ψαράδες σέβονται τα δελφίνια και τις φώκες και έχουν μάθει να "συνυπάρχουν". Για να μπορέσει κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο, χρειάζεται άλλου είδους παλιανθρωπιά και σκληρότητα.
Ναι, έχεις δίκιο.Πρόκειται για το μεμονωμένο περιστατικό νο. 3.276.548Την επόμενη φορά που θα βρεθεί δολοφονημένη φώκια ή δελφίνι, θα συναντηθούμε πάλι εδώ. Να στηθοδερνόμαστε και να λέμε "απαπα, μας πως είναι δυνατόν να υπάρχουν τοοοοοοοοόσο κακοί άνθρωποι. Πρόκειται σίγουρα για μεμονωμένο περιστατικό από κάποιον ψυχοπαθή".Ετσι από περιέργεια: Ψάξε στο αρχείο της lifo (ή οποιου άλλου περιοδικού θέλεις) για δολοφονημένες με καραμπίνα φώκιες ή δελφίνια.Νομίζεις ότι όλοι αυτοί είναι ψυχοπαθείς;Ούτε επιδημία γρίππης δεν χτυπάει τόσους πολλούς.Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω ότι αυτοί που δολοφονούν το κάνουν επειδή έχουν κάποιας μορφής ψυχική διαταραχή. Θεωρώ πιο λογικό το ότι έχουν συμφέρον και ότι δολοφονούν συστηματικά, εν ψυχρώ.Δεν είναι δυνατόν να παίρνει κάποιος την καραμπίνα και να βγαίνει τσάρκα - έτσι για να πάρει καθαρό αέρα.Οποιος βολτάρει με καραμπίνα (και οι περισσότεροι ψαράδες έχουν μια στην βάρκα τους) ΘΕΛΕΙ να δολοφονήσει - όχι ψάρια προφανώς. Αν αυτό για σένα αποτελεί ψυχική διαταραχή, πάω πάσο. Νάσαι καλά.