Δύο συλλήψεις για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων στην Κάλυμνο

Δύο συλλήψεις για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων στην Κάλυμνο Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου
0

Για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων και παραβίαση του τελωνιακού κώδικα, συνελήφθησαν στην Κάλυμνο από στελέχη του αστυνομικού τμήματος του νησιού δυο ημεδαποί. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς πραγματοποιήθηκε, έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων, έρευνα στις κατοικίες των κατηγορούμενων όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τέσσερεις ακέραιοι πήλινοι αρχαίοι αμφορείς, άνω μέρος πήλινου αρχαίου αμφορέα, μεγάλο πήλινο αρχαίο πινάκιο, ακέραιο πήλινο λαδικό, και ακέραιο πήλινο αγγείο με πράσινη εφυάλωση.

Τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν.3028/02 και φυλάσσονται προκειμένου να παραδοθούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για περαιτέρω αξιολόγηση. Οι συλληφθέντες, ένας άνδρας και μία γυναίκα ηλικίας 37 και 38 ετών, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM