«Όχι» από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στην κυβέρνηση για τα κλειστά κέντρα κράτησης μεταναστών

«Όχι» από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στην κυβέρνηση για τα κλειστά κέντρα κράτησης μεταναστών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αντίθετοι είναι οι κάτοικοι του Βορείου Αιγαίου, στην πρόταση της κυβέρνησης για δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης μεταναστών στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας του, το Περιφερειακό Συμβούλιο βορείου Αιγαίου που συνεδρίασε στη Χίο, στηρίζει τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των νησιών, με τις οποίες απορρίπτεται η πρόταση της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλειστών μεγάλων δομών κράτησης μεταναστών, δυναμικότητας 5000+ ατόμων, στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο.

Με τις αποφάσεις τους, τα δημοτικά συμβούλια ζητούν επίσης την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά μεταναστών στην ενδοχώρα, τη στελέχωση με προσωπικό των δυνάμεων ασφαλείας και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM