Θετικά στην ουσία φαινυλοβουταζόνη, η οποία χρησιμοποιείται ως αναλγητικό και αντιφλεγμονώδες για τα άλογα κούρσας και θεωρείται επικίνδυνη για τον άνθρωπο, βρέθηκαν δυο δείγματα της εταιρίας «Π.Γ.ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ» της σειράς «ΝΙΚΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙ», μετά από εργαστηριακό έλεγχο στο Γενικό Χημείο του Κράτους, σύμφωνα με τον Εθνικό Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Στα δύο αυτά προϊόντα, που είχαν παρασκευασθεί με βόειο κρέας προέλευσης Ιταλίας, είχε εντοπισθεί το Μάρτιο από τον ΕΦΕΤ DNA αλόγου, και αποσύρθηκαν από τα ράφια των καταστημάτων.

Η εταιρία ΝΙΚΑΣ αναφέρει ότι πρόκειται για εμπορεύματα που βρίσκονται εδώ και καιρό στις αποθήκες της προς καταστροφή και ότι έχει ήδη προχωρήσει από τις 22 Μαρτίου σε προληπτική απόσυρση όλων των προϊόντων της σειράς, από όλα τα σημεία πώλησης στην Ελλάδα.

 

Επίσης διαβεβαιώνει ότι έχει διακόψει την παραγωγή των προιόντων αυτών και έχει προχωρήσεις την αγορά μηχανήματος προηγμένης τεχνολογίας για ανίχνευση dna ενώ προχωρά και σε πρόσθετους εσωτερικούς ελέγχους για να εγγυηθεί την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr