Δίκη Αρτέμη Σώρρα: «Τον θεωρούσαν γιο του Απόλλωνα που ήρθε να τους σώσει»

Δίκη Αρτέμη Σώρρα: «Τον θεωρούσαν γιο του Απόλλωνα που ήρθε να τους σώσει» Facebook Twitter
6

Ξεκίνησε η δίκη του Αρτέμη Σώρρα σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με τον πρώτο μάρτυρα να καταθέτει για το πώς έβλεπαν τον κατηγορούμενο οι οπαδοί του και για τους πόρους της «Ελλήνων Συνέλευσις».  

«Πολλοί ζούσαν και ανέπνεαν για τον Αρτέμη Σώρρα. Καταστράφηκαν οικογένειες. Κάποιοι θεωρούσαν ότι ο Σώρρας ήταν ο γιος του Απόλλωνα που ερχόταν να τους σώσει», κατέθεσε ο δημοσιογράφος Λευτέρης Ρήνος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Ο δημοσιογράφος ερεύνησε το «φαινόμενο Σώρρα» στις ΗΠΑ και αναφέρθηκε στο πώς ο κατηγορούμενος κατάφερνε να επηρεάζει τους οπαδούς του. Ο δημοσιογράφος περιέγραψε τον Σώρρα ως έναν άνθρωπο που «πάντα χρωστούσε» και «ιδιοκτήτη κατά καιρούς επιχειρήσεων χωρίς σημαντική αξία» που όμως εμπνεύστηκε «ένα τραπεζικό κόλπο που σκόπευε να το πετύχει μέσα από διάφορες θεωρίες συνωμοσίας».

«Τα γραφεία της "Ελλήνων Συνέλευσις", που κάθε ένα ήταν μία ξεχωριστή ΜΚΟ, πλήρωναν 1000 ευρώ για να λάβουν 100 εξώδικα. Δηλαδή 10 ευρώ το ένα. Αυτά τα πουλούσαν στον κόσμο, περίπου 30 ευρώ το καθένα. Έχω ακούσει και περίπτωση που έδωσε 200 ευρώ» κατέθεσε συμπληρώνοντας πως «υπήρχε πλήρης επηρεασμός».

Ο μάρτυρας αναφέρει ότι απώτερος σκοπός ήταν η εξουσία. «Κάποια στιγμή ήθελαν να πάρουν τη διακυβέρνηση της χώρας. Ωστόσο, κυρίως ήθελαν να κάνουν ένα τραπεζικό κόλπο. Πιστεύω ότι ήξεραν πως δεν υπήρχαν αυτά τα χρήματα. Τα ποσά ήταν εξωπραγματικά» είπε συμπληρώνοντας πως οι κατηγορούμενοι βρήκαν έφορο έδαφος σε χιλιάδες κόσμο. «Το ουσιαστικό αποτέλεσμα ήρθε με τον πολιτικό φορέα. 10.000 άτομα περίπου. Κάποιοι μπορούσαν να πληρώσουν αλλά δεν το έκαναν και έχασαν τις περιουσίες τους τελικά. Άλλοι που φώναζαν ότι ήταν λάθος, βαφτίστηκαν προδότες από το Σώρρα και εκδιώχθηκαν» τόνισε.

Η έρευνα του δημοσιογράφου ξεκίνησε το 2011, στην Πάτρα, όπου και του ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «ο Σώρρας παίρνει, δεν δίνει». Σύμφωνα με τον μάρτυρα ο Αρτέμης Σώρρας και ένας ακόμη κατηγορούμενος, εμφανίστηκαν στην Αμερική υποστηρίζοντας ότι διέθεταν χρεόγραφα αμερικανικού δημοσίου ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία προέρχονταν από την πώληση στον Ομπάμα και στην αμερικανική κυβέρνηση μίας αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας διαστημικών καυσίμων. «Τα έγγραφα, που δεν αποδέχονται οι ΗΠΑ, δεν αξίζουν ούτε όσο το χαρτί πάνω στο οποίο είναι τυπωμένα» υποστήριξε ο μάρτυρας απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

Η δίκη του Αρτέμη Σώρρα συνεχίζεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Δεν λυπάμαι καθόλου τα θύματά του. Πραγματικά, τέτοιου βαθμού κρετινισμός θα έπρεπε να διώκεται ποινικά.Και ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι δυνατόν ο Σώρρας να ξεπεραστεί από κάποιον άλλο απατεώνα any time soon...Πούλησε αρχαία τεχνολογία διαστημικών καυσίμων στον Ομπάμα... Το λές και δεν πιστεύεις οτι υπήρξε κάποιος που μπόρεσε να σκεφτεί αυτές τις λέξεις στην ίδια πρόταση. Τέχνη.
Lifo: Καταστράφηκαν οικογένειες. Κάποιοι θεωρούσαν ότι ο Σώρρας ήταν ο γιος του Απόλλωνα που ερχόταν να τους σώσει ....Σχολιαστής Α: Σε 10.000 άτομα λοιπόν αφαίρεση δικαιώματος ψήφου Σχολιαστής Β: Ντρέπεσαι τόσο πολύ να ζεις σε αυτή τη χώρα με τέτοιους συμπολίτες Και τώρα που διαβάσαμε όλα τα παραπάνω, ας αντικαταστήσουμε το όνομα Σώρρας με το όνομα Τσίπρας.Και το Απόλλωνας με το Βενιζέλος. Η Ανδρέας. Η κάποιος άλλος "σωτήρας". Δεν έχει και μεγάλη σημασία, σε ποιον αναθέτεις να σε σώσει.Δεν δικαιολογώ τον Σώρρα. Απλά λέω ότι ήταν ένα πολύ μικρό γατάκι μπροστά στους άλλους.Παλιά έλεγαν "η πολλή μαλ....α τυφλώνει". Είναι λάθος.Το σωστό είναι "η πολλή αρχαιοπληξία τυφλώνει".Δώσε στον σημερινό έλληνα αρχαία περικεφαλαία και χλαμύδα και μπορείς να του πάρεις και τα σώβρακα. Ο Σώρρας - και όχι μόνο αυτός - εκεί επάνω ακριβώς στήριξε την απάτη του.
Τέτοιοι τύπου υπαρχουν ΠΑΝΤΟΥ. Εχω ακουσει και πιο τρελά πραγματα σε άλλες χωρες. Σε μας απλα ετυχε οργανωθηκαν και σε....κομμα. Τουλαχιστον στην Ελλάδα μαθαμε και τον αριθμό τους πλεον. Ολες τις ιδεολογιες τις δεχομαι και ας μισω καποιες οπως πχ της Χρυσης Αυγης αλλα ακομα και σαυτην δεν θα θεωρησω παραλογη τη ψηφο σαυτην διοτι πολυ απλα μπορει ναι μεν να στηριζεται στο μισος και στο ρατσισμο αλλά....ειναι ρεαλιστικα, υπαρκτα πραγματα/αξιες. Το να πιστευεις οτι εχει σταλθει απ τους Ολυμπιους θεους, το οτι ειναι αυθεντια, το οτι κατεχει αρχαιοελληνικη διαστημικη τεχνολογια και οτι ειχε μετοχες μιας καποιας τραπεζας αξιας 600 ΔΙΣ ευρω (δυο φορες το χρεος της Ελλαδας), εγω καπως αλλιως θα το χαρακτηριζα. Με ιατρικους κλινικους ορους. Και πραγματικα - δεν περιμενα να πω κατι τοσο ακαρδο - αλλά δεν λυπαμαι οσους χασανε περιουσιες ή καταστραφηκε η οικογενεια τους. Κριμα τα μικρα παιδια τους ισως. Οση απελπισια και ναχεις (που δεν νομιζω να ειχαν) τετοια πραγματα δεν τα κανεις. Δεν εισαι αξιος οχι για οικογενειαρχης αλλά ουτε φυλλαδια να μοιρασεις.