Ηλεία: Έφυγαν οι πρόσφυγες από το μοναστήρι της Κάτω Δίβρης - 47χρονος επιτέθηκε σε διερμηνέα

Ηλεία: Έφυγαν οι πρόσφυγες από το μοναστήρι της Κάτω Δίβρης - 47χρονος επιτέθηκε σε διερμηνέα Facebook Twitter
9

Ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία της η δομή φιλοξενίας στην Ιερά Μονή Δίβρης στην Ηλεία με τους 105 πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφέρονται σε άλλη δομή στη βόρεια Ελλάδα. 

Ειδικότερα, μετά την χθεσινή άρνηση περίπου 60 προσφύγων να φιλοξενηθούν στην Ιερά Μονή Πορετσού, στα όρια Ηλείας – Αχαΐας, λόγω των πολύ δύσκολων, συνθηκών διαβίωσης στο απομονωμένο μοναστήρι , ανέστειλε την λειτουργία της και η δομή φιλοξενίας στην Ι.Μ. Kάτω Δίβρης.

Σύμφωνα με δήλωση του αντιδημάρχου Αρχ. Ολυμπίας, Βασίλη Αρβανίτη στο Ilialive.gr η κατάσταση η οποία βρίσκεται αυτήν την ώρα η δομή δεν είναι κατάλληλη για φιλοξενία προσφύγων. Μετά τα παράπονα που έγιναν από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και τις αντιδράσεις προσφύγων, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης έλαβε αυτήν την απόφαση.

Οι 105 πρόσφυγες κυρίως από το Αφγανιστάν, που μεταφέρθηκαν εκεί από το λιμάνι του Πειραιά και βρίσκονταν πριν στη Μόρια, θα μεταφερθούν το απόγευμα σε άλλη δομή στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Αρβανίτη, μόλις η δομή θα είναι έτοιμη θα φιλοξενήσει πρόσφυγες - γυναικόπαιδα από τη Συρία, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί.

47χρονος χτύπησε διερμηνέα και απείλησε υπάλληλο του χώρου φιλοξενίας

Ένας 47χρονος συνελήφθη στο Επιτάλιο της Ηλείας, διότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, κτύπησε διερμηνέα προσφύγων/μεταναστών στην Κάτω Δίβρη και απείλησε υπάλληλο του χώρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 47χρονος μετέβη το απόγευμα της Πέμπτης σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών στην Κάτω Δίβρη Λαμπείας στην Ηλεία, και κρατώντας ένα ξύλινο κοντάρι προκάλεσε σωματικές βλάβες σε διερμηνέα, ενώ παράλληλα απείλησε υπάλληλο του χώρου φιλοξενίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απλή σωματική βλάβη και απειλή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, Ilialive.gr

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Πάντως, το μέρος δεν έχει ηλεκτροδότηση και θέρμανση και είναι και πάνω στα βουνά.[βλ. καιhttps://www.youtube.com/watch?time_continue=310&v=kor5DhkT4Uw&feature=emb_logoειδικώς από 4:50]μήπως να το ξανασκεφτείς;
Κατανοείται τώρα το γιατί δεν χρησιμοποιείται και από καλόγερους. Και μόνο το WiFi να έλειπε, ούτε τότε θα πήγαιναν (οι καλόγεροι), αν γίνομαι κατανοητός... Όχι τώρα που λείπουν τα στοιχειώδη, ρεύμα και θέρμανση.Η Εκκλησία Α.Ε. διαθέτει στην κατοχή της πάρα πολλά ακίνητα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται (περιμένοντας το παραδάκι από τα ενοίκια...) και άνετα θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν σε αυτά αδύναμες κοινωνικές ομάδες με ανάγκες στέγασης από όπου και αν προέρχονται. Γιατί δεν το κάνουν; (Ρητορικό το ερώτημα...). Αυτή η συγκεκριμένη παρωδία βοηθείας γιατί στήθηκε σε έναν εγκαταλελειμμένο χώρο (πρώην Μονή), που και οι κουκουβάγιες ακόμα αρνούνται να κουρνιάζουν εκεί;;... Κατατρεγμένοι είναι οι άνθρωποι, πρόσφυγες, όχι αναξιοπρεπείς ή ηλίθιοι!...
Απλά μια διευκρίνηση, εδώ μιλάμε για την Κάτω Μονή Δίβρης."Από τα σπουδαιότερα Μοναστήρια της Ηλείας και της Ελλάδος είναι αυτό της Ιεράς Μονής Παναγιάς της Χρυσοπηγής Άνω Δίβρης. Μετά το χωριό Λαμπεία (Δίβρη) ο ανηφορικός δρόμος μας φέρνει στο κυρίως Μοναστήρι, χαμένο κυριολεκτικά μέσα στα έλατα, σε ύψος 1.150 μέτρων (...) νοτιότερα από τα τελευταία σπίτια της Δίβρης, βρίσκεται η Κάτω Μονή. Είναι αφιερωμένη στην Θεοτόκο και σήμερα είναι παροπλισμένη (...) Η Ιερά Μονή Χρυσοπηγής Άνω Δίβρης, μαζί με το μετόχι της, την Κάτω Μονή, βρίσκεται 60χλμ από την πόλη του Πύργου"https://www.imilias.gr/monastiria/antrikes-mones/123-moni-xrisopigis-divri.htmlΌμως:"Κατάλληλος για τη διαμονή των προσφύγων κρίθηκε και ο χώρος όπου κάθε καλοκαίρι λειτουργεί κατασκήνωση γύρω από την Ιερά Μόνη Δίβρης."...Οπότε τι είναι αυτό ακριβώς και τι προσφέρει, είναι αμφίβολο (συνεπικουρούμενο κι από τις διαπιστώσεις για την έλλειψη φωτισμού και θέρμανσης κ.λπ.)Αδελφότητα δεν υπάρχει στην μονή Πορετσού (χτεσινά γεγονότα), που είναι όντως περισσότερο in the middle of nowhere."Η Ιερά Μονή Πορετσού δεν έχει δική της Αδελφότητα, αλλά επιστατείται προς το παρόν από το Ηγουμενοσυμβούλιον της Άνω Μονής Δίβρης και τον Εφημέριον Αγραμπέλων".https://www.imilias.gr/monastiria/antrikes-mones/187-iera-moni-poretsou.html
Μια μικρή διευκρίνηση για όσους το ξεχνάνε/με.Άνεργος δεν σημαίνει κάποιος ο οποίος προκειμένου να εργαστεί φορτώνεται την όποια εργασία-αγγαρεία (αν και εφόσον πρόκειται για εργασία η οποία δεν του αρέσει). Αυτό δεν λύνει το πρόβλημα του. Εργαζόμενος δεν σημαίνει κάποιος ο οποίος, απλώς, εργάζεται με οικονομική ανταμοιβή (ή την όποια οικονομική ανταμοιβή...) αλλά κυρίως κάποιος ο οποίος εργάζεται με αξιοπρεπή χρηματική ανταμοιβή σε συνδυασμό με κάτι που τον εκφράζει και του αρέσει ή στη χειρότερη περίπτωση δεν δυσανασχετεί (βλαστημώντας το γάλα που θήλασε!...). Η εργασία, κυρίως όσο αφορά την αποδοτικότητα σε αυτή, έχει να κάνει με την ψυχική πληρότητα που αποκομίζεται μετά το τέλος της εκάστοτε εργασιακής ενασχόλησης και είναι ισχυρότερη της οικονομικής απολαβής. Πραγματικά τυχερός είναι ο κάθε εργαζόμενος του οποίου η ψυχική πληρότητα (απόλαυσης/ευχαρίστησης) της εργασιακής του ενασχόλησης συνδυάζεται, σχεδόν, απόλυτα και με την οικονομική της απολαβή, κάτι που είναι πολύ σπάνιο. Ποτέ η απόλυτη ευχαρίστηση της εργασιακής ενασχόλησης δεν ισοφαρίζεται με το οικονομικό όφελος της καθώς πρόκειται για υποκειμενικό, μη στερεοτυπικά μετρήσιμο μέγεθος. Το γεγονός της ενδιαφέρουσας ενασχόλησης με κάποιο αντικείμενο έχει προϋπάρξει ως ανάγκη και έκφραση πριν καταλήξει ή εξελιχτεί και σε επαγγελματική ενασχόληση, άρα οικονομικό όφελος (που έρχεται σε δεύτερη φάση).Το να προτείνεται σε έναν επαγγελματικά άνεργο να πάει να μαζέψει ελιές πριν του τεθεί το ερώτημα, πρωτίστως, για τι είναι ικανός, τι γνωρίζει να κάνει, αν έχει ασχοληθεί με κάποιον τομέα στον οποίο είναι εργασιακά αποτελεσματικός, κυρίως όμως ιδιοσυγκρασιακά να του ταιριάζει, ακόμη και αν πρόκειται για κάποια καινούργια εργασιακή εμπειρία (κάτι που σημαίνει πως το να μαζέψει ελιές μπορεί να είναι από λίγο έως εξαιρετικά αναποτελεσματικός), είναι τουλάχιστον προσβλητικό!...
Καμμία έκπληξη.Δεν έχουν καταλαβεί πολλοί συμπατριώτες μας ότι η διαφορά που έχουμε σε βιοτικό επίπεδο π.χ. με τους Λονδρέζους είναι 100πλάσια από αυτή που έχουν οι Αφγανοί, Σύριοι και λοιποί με εμάς.Πόλεμο έχουν οι άνθρωποι, όχι φτώχεια.Οι μόνοι φτωχοί και ταυτόχρονα υπερήφανοι που δεν εγκατέλειψαν τη χώρα τους, είναι οι Παλαιστίνιοι.
https://www.alaraby.co.uk/english/indepth/2019/7/19/why-are-palestinians-fleeing-gaza-and-heading-to-turkeyhttps://www.economist.com/middle-east-and-africa/2019/08/01/young-palestinians-are-leaving-gaza-in-droveshttps://www.haaretz.com/middle-east-news/palestinians/.premium-35-000-palestinians-left-gaza-in-2018-hamas-blocking-doctors-from-leaving-1.7254747__________https://en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_diaspora#cite_note-PCBS-11
Αν σκεφτείς ότι έχουν πόλεμο πάνω από 50 χρόνια και τη χειρότερη καταπίεση.Επίσης διάβασε αυτό να δεις που έχουν πάει οι περισσότεροι: https://en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_diasporaΔεν τρέξανε όλοι στη Γερμανία.