Ένταση και χημικά στην ΑΣΟΕΕ: Επεισόδια με τα ΜΑΤ

Ένταση και χημικά στην ΑΣΟΕΕ: Επεισόδια με τα ΜΑΤ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
2

Νέα επεισόδια ξέσπασαν, πριν λίγα λεπτά, έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ) μεταξύ αστυνομικών και αγνώστων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστοι πέταξαν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χρήση χημικών. Εξαιτίας των επεισοδίων διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων. Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές έως αυτήν την ώρα. 

Η νέα ένταση σημειώνεται λίγες μόνο ώρες μετά την απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει το πανεπιστήμιο για μία εβδομάδα. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων, όπως φαίνεται και στα πλάνα που ακολουθούν, ενώ περίπου 80 νεαρά άτομα και αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται αυτήν την ώρα στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΟΕ. 

 

Αναφορές για τραυματίες

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Παναγιώτης Παπανικολάου, με δηλώσεις του στον Realfm 97,8 ανέφερε ότι ένας φοιτητής έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και πέντε φοιτητές αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Ο κ. Παπανικολάου κατήγγειλε ότι στο σημείο έχει φτάσει μόνο μία μηχανή του ΕΚΑΒ ενώ όπως είπε χρειάζονται τουλάχιστον πέντε ασθενοφόρα.

Ένταση και χημικά στην ΑΣΟΕΕ: Επεισόδια με τα ΜΑΤ Facebook Twitter
Ένταση και χημικά στην ΑΣΟΕΕ: Επεισόδια με τα ΜΑΤ Facebook Twitter

Με απόφαση της Συγκλήτου κλειστή η ΑΣΟΕΕ για μία εβδομάδα

«Η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου από τη Δευτέρα 11/11/2019 έως και την Κυριακή 17/11/2019», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, που υπογραμμίζεται πως «η Σύγκλητος παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση». Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την εβδομάδα που περιλαμβάνει την έναρξη των εκδηλώσεων για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας στο εσωτερικό της ΑΣΟΕΕ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε χώρους που τελούσαν υπό κατάληψη.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Τι εννοούμε αγνώστων;Δεν ξ έ ρ ο υ μ ε ότι είναι ακροαριστεροί; Υπάρχει περίπτωση να είναι πχ Παναθηναϊκοί, απολυμένοι της ΛΑΡΚΟ ή πιλότοι ελικοπτέρων;https://www.iefimerida.gr/news/395741/orgio-paremporioy-exo-apo-tin-asoee-o-rolos-ton-antiexoysiaston-kai-i-apoysia-tis