Έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες: Έψαξαν μέχρι και τις τσάντες τραπεζικών στελεχών

Έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες: Έψαξαν μέχρι και τις τσάντες τραπεζικών στελεχών Facebook Twitter
2

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για τις εφόδους που έκαναν υπάλληλοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στα γραφεία διοίκησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και της Attica Bank, καθώς και στην Ελληνική ένωση Τραπεζών. 

Περίπου 120 υπάλληλοι, εκτιμάται ότι μοιράστηκαν σε κλιμάκια των δέκα ατόμων και μπήκαν στα κτίρια, παίρνοντας μαζί τους σκληρούς δίσκους, έγγραφα αλλά και ολόκληρους προσωπικούς υπολογιστές. Η έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά στο ενδεχόμενο σύστασης «καρτέλ» στη χρέωση των τραπεζικών καρτών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι υπάλληλοι ερεύνησαν μέχρι και τις τσάντες και τους χαρτοφύλακες των τραπεζιτών. Έρευνες έγιναν τόσο στα γραφεία των διευθυνόντων συμβούλων όσο και σε αυτά των γραμματέων τους. Σύμφωνα με πηγές, σε διοικητικά στελέχη ζητήθηκε να ανοίξουν ακόμα και ντουλάπια, κλειδωμένους φοριαμούς και συρτάρια ασφαλείας.

Σε κάθε τράπεζα ερευνήθηκαν από δεκάδες γραφεία ανώτατων στελεχών και των βοηθών τους. Μάλιστα οι διοικήσεις κάλεσαν τους νομικούς συμβούλους των τραπεζών και περιορίστηκαν στο να παρακολουθούν τη διενέργεια του ελέγχου.

Από τις 9 το πρωί

Τα κλιμάκια άρχισαν τους ελέγχους στις 9 το πρωί και οι έρευνες στα γραφεία διευθύνοντων συμβούλων και άλλων ανώτατων στελεχών κράτησαν αρκετές ώρες.  Σύμφωνα με πηγές που επικαλέστηκε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι έρευνες αφορούσαν στο ζήτημα των χρεώσεων και η σχετική έρευνα έγινε προκειμένου να διακριβωθεί εάν υπήρξαν εναρμονισμένες πρακτικές ή όχι.

Πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει για το ζήτημα: «Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές ιδίως των τριών από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Εγώ είμαι έτοιμος να στείλω προσωπικά καταγγελίες. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα, αν διαπιστωθούν παραβάσεις».

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μία δημοκρατική κυβέρνηση, λειτουργεί μέσω των θεσμών για να φροντίσει για την τήρηση των νόμων.Οι Συριζομαδούροι χρησιμοποιούν το παρακράτος. Κατάλαβες.=========