Η γυναίκα που φέρεται να είναι μοναδική κληρονόμος της Νανάς Καραγιάννη μιλά για τη μυστική διαθήκη

Η γυναίκα που φέρεται να είναι μοναδική κληρονόμος της Νανάς Καραγιάννη μιλά για τη μυστική διαθήκη Facebook Twitter
Η Νανά Καραγιάννη όρισε μια γυναίκα που αγαπούσε πολύ ως μοναδική κληρονόμο στη διαθήκη της
0

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Νανά Καραγιάννη που πέθανε τον Ιούνιο του 2017, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τη νευρική ανορεξία, φαίνεται πως εσφαλμένα πιστεύονταν ότι αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη γυναίκα που εμφανίζεται ως η μοναδική κληρονόμος της.

Η γυναίκα ονομάζεται Αναστασία και αναφέρει πως και η ίδια έπαθε σοκ όταν χτύπησε το τηλέφωνό της και της είπαν πως υπάρχει κληρονομιά της οποίας είναι η μόνη δικαιούχος. Η γνωριμία τους έγινε πέντε μόλις χρόνια πριν πεθάνει η δημοσιογράφος και μάλιστα σε νοσοκομείο όπου οι δύο γυναίκες νοσηλεύονταν την ίδια περίοδο.

Τις παρακολουθούσε ο ίδιος γιατρός και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συμπέσουν στον ίδιο χώρο από τύχη. Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η γυναίκα περιέγραψε την πρώτη τους συνάντηση μέσα σε θάλαμο νοσηλείας και μοιράστηκε την έκπληξή της από το περιεχόμενο της κληρονομιάς καθώς και η ίδια πίστευε πως η Νανά Καραγιάννη είχε οικονομικά προβλήματα.

Η γυναίκα που φέρεται να είναι μοναδική κληρονόμος της Νανάς Καραγιάννη μιλά για τη μυστική διαθήκη Facebook Twitter

Η πρώτη νύχτα στο νοσοκομείο

 

«Θα κοιμηθώ εδώ στο κρεβάτι μαζί σου. Είχα κάτι ορούς στα χέρια», της είπε η Νανά Καραγιάννη από το πρώτο κιόλας βράδυ γνωριμίας τους, σύμφωνα με την μοναδική κληρονόμο της, που σκιαγραφεί μια ιδιαίτερα ευαίσθητη αλλά και ψυχολογικά ευάλωτη γυναίκα. «Είσαι φίλη μου από αυτή τη στιγμή», φέρεται να της είπε η ραδιοφωνική και τηλεοπτική παρουσιάστρια. 

Βγαίνοντας από το νοσοκομείο, οι δύο γυναίκες ήρθαν ακόμα πιο κοντά και όπως δήλωσε σήμερα η φίλη της εκλιπούσας, η Νανά της έλεγε ότι δεν είχε δουλειά ενώ ζούσε στο νοίκι. Η Αναστασία της εξασφάλισε ένα μικρό εισόδημα αναθέτοντάς της τη διαχείριση των ηλεκτρονικών σελίδων του καταστήματος με ρούχα που διατηρούσε.

«Το πρόβλημά της ήταν βιοποριστικό», θυμάται. «Μου έλεγε "δεν έχω δουλειά, με διώξανε από τον σταθμό, πώς θα ζήσω, τι θα κάνω"». Ήταν αδύνατο να δουλέψει ή να σταθεί έστω και για έξι ώρες, σχολιάζει η φίλη της. Κάποια στιγμή η παρουσιάστρια της έδωσε έναν σφραγισμένο φάκελο Α4. «Αν ποτέ πάθω κάτι, άνοιξέ το» της είπε αλλά εκείνη την αγνόησε. Τελικά η Νανά Καραγιάννη πέθανε το 2017. Όταν την κάλεσε ο υπάλληλος του συμβολαιογραφικού γραφείου δεν έδωσε σημασία και άφησε μερικούς μήνες να περάσουν. 

Η γυναίκα που φέρεται να είναι μοναδική κληρονόμος της Νανάς Καραγιάννη μιλά για τη μυστική διαθήκη Facebook Twitter

«Τι έχει η Νανά να μου αφήσει; Αναρωτήθηκα. Το αγαπημένο της κουκλάκι, το αρκουδάκι και τη Barbie - Τα προσωπικά της αντικείμενα. "Καταλαβαίνω τι μου λέτε κάποια στιγμή θα περάσω"». Όταν τελικά αποσφραγίστηκε και δημοσιεύτηκε η διαθήκη, η γυναίκα σοκαρίστηκε από το περιεχόμενο. Η Νανά Καραγιάννη θα κληρονομούσε δύο σπίτια από τη γιαγιά της, ένα στην Αθήνα και ένα στην Κέρκυρα. Ο τραπεζικός της λογαριασμός είχε αρκετά χρήματα για να αγοράσει ένα μικρό σπίτι. «Δεν είχε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ», ξεκαθαρίζει για να δώσει μία εικόνα του μεγέθους, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το ακριβές ποσό. 

«Η Νανά μάζευε χρήματα, είχε καταφέρει να αποταμιεύσει ένα ποσό και μου γεννιέται η απορία γιατί ζούσε έτσι, αφού μπορούσε να ζει καλύτερα». Η Νανά Καραγιάννη αποκαλούσε στη διαθήκη την Αναστασία «αδελφική της φίλη». «Επιθυμώ να λάβει μετά τον θάνατό μου το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας, καθώς και όλο το ποσό του τραπεζικού μου λογαριασμού», έγραφε. «Σε περίπτωση δε που ή άνω φίλη δε ζει ή αποσυρθεί από την κληρονομιά που της καταλείπω με την παρούσα διαθήκη, την αφήνω στον σύλλογο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Παιδικά χωριά SOS Βάρης».

Η γυναίκα που φέρεται να είναι μοναδική κληρονόμος της Νανάς Καραγιάννη μιλά για τη μυστική διαθήκη Facebook Twitter

Η Αναστασία αποκάλυψε πάντως ότι αποποιήθηκε αμέσως κάθε δικαιώματος για τα ακίνητα. «Ήθελε να πονέσει την οικογένειά της, να πονέσει του γονείς της», σχολίασε η Τατιάνα Στεφανίδου, έχοντας μιλήσει και με τη μητέρα της Νανάς Καραγιάννη σε συνέντευξη που θα παρουσιαστεί σε επόμενη εκπομπή. Η κληρονόμος το επιβεβαίωσε μονολεκτικά με ένα αμήχανο «ναι». 

Δείτε όλη την συνέντευξη της Αναστασίας για τη διαθήκη της Νανάς Καραγιάννη:

 
 
 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ