Αντιδράσεις για το βίντεο σύλληψης αλλοδαπού μικροπωλητή στο μετρό στο Σύνταγμα

Αντιδράσεις για το βίντεο σύλληψης αλλοδαπού μικροπωλητή στο μετρό στο Σύνταγμα Facebook Twitter
6

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το βίντεο που δείχνει αστυνομικό να προσπαθεί να συλλάβει αλλοδαπό που πουλούσε ομπρέλες, στο μετρό του Συντάγματος.

Ο άνδρας έχει καταγραφεί να είναι στο δάπεδο και να παρακαλά τον αστυνομικό να τον αφήσει. Ο αστυνομικός, ο οποίος καταγράφεται από διερχόμενους, προσπαθεί να του περάσει χειροπέδες ενώ ζητά και ενισχύσεις.

Διερχόμενοι από το σημείο αντιδρούν και φωνάζουν να τον αφήσει ενώ τελικά καταφθάνουν και άλλοι αστυνομικοί και τον συλλαμβάνουν.

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου και των social media έχουν αναδημοσιεύσει το βίντεο το οποίο φέρεται να έχει καταγραφεί την Πέμπτη.

 
Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Στην ελπίδα να κάνουμε όλους τους αστυνομικούς ρατσιστές, φασίστες κτλ, έχει χαθεί η λογική. Του ζητάει να δώσει το χέρι, να βάλει χειροπέδες. Είδε κανείς βία; Έπρεπε να πουλάει ομπρέλες εκεί; Όχι. Να κάνουμε όλους τους σταθμούς μαχαλαδες και παζάρια; Όχι Λυπάμαι που θα σας το χαλάσω, αλλά η χώρα μου δεν θα γίνει μαχαλας όπως στην ανατολή. Καλύτερα να μοιάσει με τους σταθμούς στη δύση.
Δεν αντέχω να δω όλο το βίντεο. Ας με διορθώσει κάποιος αν στο δεύτερο μισό υπάρχουν σκηνές βίας (που σαφώς είναι απαράδεκτες, αν υπάρχουν). Στο κομμάτι που είδα, βλέπω μόνο έναν αστυνομικό να προσπαθεί να συλλάβει έναν παράνομο - δηλαδή κάτι που είναι η δουλειά του.Με κίνδυνο να φανώ άκαρδος, υποστηρίζω ότι ο σταθμός του Μετρό δεν είναι εμπορικό κέντρο. Ούτε μπορεί ο καθένας να πουλάει ότι θέλει, όπου θέλει, όποτε θέλει. Το χειρότερο: Πίσω από τους εξαθλιωμένους που βλέπουμε υπάρχουν ισχυρότατες μαφίες που τους εκμεταλλεύονται. Κανένας μικροπωλητής δεν δουλεύει για πάρτη του. Ολα τα "στέκια" νοικιάζονται και επιτηρούνται απο μαφιόζους. Οι μικροπωλητές είναι εξαρτημένοι από αυτά τα καθάρματα.Με τον "νόμο και τάξη" των νοικοκυραίων δεν τα πηγαίνω καθόλου καλά. Αλλά θέλω να εξαφανιστούν οι μικροπωλητές από τους δρόμους (και τα ΜΜΜ), επειδή δεν γουστάρω με τίποτα την μαφία που τους εκμεταλλεύεται και θησαυρίζει από την δουλειά τους.Αυτό που _με βεβαιότητα_ καταλογίζω και στον αστυνομικό και στο κράτος είναι ότι κάνουν το δεύτερο βήμα πριν το πρώτο.ΠΡΙΝ αρχίσεις να συλλαμβάνεις μικροπωλητές, ΟΦΕΙΛΕΙΣ σαν πολιτεία, σαν κοινωνία να εξαλείψεις τα αίτια που οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους στον δρόμο.Δώσε σε αυτούς τους ανθρώπους μια αξιοπρεπή διαμονή, ένα μίνιμουμ εισόδημα για να έχουν φαγητό, θέρμανση, σχολείο για τα παιδιά τους και μια στοιχειώδη πρόνοια (ιατροφαρμακευτική κ.α).Και ΑΦΟΥ εξασφαλίσεις ότι κανένας από αυτούς δεν πεινάει, δεν κρυώνει και δεν υποφέρει, ΜΕΤΑ θα συλλαμβάνεις όσους μικροπωλητές βγαίνουν στον δρόμο. Mε απώτερο στόχο πάντα την μαφία, όχι τους ίδιους τους μικροπωλητές.Συμπερασματικά, το ερώτημα ΔΕΝ είναι αν θα αφήσουμε έναν φουκαρά να πουλάει ομπρέλες στο Μετρό ή όχι. Το ερώτημα ΔΕΝ είναι αν θα είμαστε "συμπονετικοί" ή "άκαρδοι" απέναντι σε έναν φτωχό άνθρωπο.Το ερώτημα είναι αν θέλουμε την ανισότητα στην κοινωνία μας ή όχι. Αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε στα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας (στα οποία εγώ τουλάχιστον κατατάσσω ΚΑΙ τα ζώα) ένα μίνιμουμ αξιοπρεπούς διαβίωσης, απαλλαγμένης από πόνο και δυστυχία.Το ότι μπορούμε και το ότι έχουμε υποχρέωση είναι σίγουρο (αλλιώς τι την χρειαζόμαστε την κοινωνία αν δεν εξασφαλίζει τους αδύναμους; ). Το ερώτημα είναι αν θέλουμε.ΑΦΟΥ σαν κοινωνία κάνουμε πρώτα εμείς το χρέος μας απέναντι στους πιο αδύναμους, μπορούμε META να συλλάβουμε όποιον πουλάει τερλίκια χωρίς άδεια και POS. Οχι ανάποδα.
Ξέρω πως σε κάποιους θα φανεί περίεργο αλλά δεν μου φαίνεται ο αστυνομικός να άσκησε βία ή να ήταν υπερβολικός.Ο τύπος έπρεπε να συλληφθεί γιατι πουλάει κατι παράνομα (ενώ οι υπόλοιποι που πληρώνουν 100% προκαταβολή φόρου και έχουν μαγαζιά που παλεύουν να τα συντηρήσουν οχι ).Το ότι τον παρακαλούσε σίγουρα ειναι κατι θλιβερό (μπορεί όντως ο άνθρωπος να μην έχει να φάει δεν αντιλέγω) αλλά τι θα πρέπει να γίνει;Να μην εφαρμόζεται ο νόμος για το παρεμπόριο ;Ή όποιος παρακαλάει τον αστυνομικό να την γλιτώνει;