Επεισόδια και τραυματισμός στο φοιτητικό συλλαλητήριο - Μπαράζ κινητοποιήσεων στην Αθήνα

Επεισόδια και τραυματισμός στο φοιτητικό συλλαλητήριο - Μπαράζ κινητοποιήσεων στην Αθήνα Facebook Twitter
Eurokinissi
6

Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο το κέντρο της Αθήνας, ενώ σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια κατά τα οποία τραυματίστηκε ένας φοιτητής

Δεκατέσσερις φοιτητικοί σύλλογοι συμμετείχαν στο σημερινό συλλαλητήριο, ζητώντας την επαναφορά του ασύλου, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για το ν+2 που θα φέρει, όπως λένε διαγραφές φοιτητών. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το υπουργείο έχει διατυπώσει την πρόθεση το μέτρο να αφορά τους νεοεισερχόμενους φοιτητές και να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις για την εφαρμογή του.

Επεισόδια και τραυματισμός στο φοιτητικό συλλαλητήριο - Μπαράζ κινητοποιήσεων στην Αθήνα Facebook Twitter
Eurokinissi

Μετά από επεισόδια μικρής κλίμακας μπροστά από τις σταθμευμένες κλούβες της αστυνομίας, οι διαδηλωτές πορεύτηκαν προς τα Προπύλαια, όπου και έδωσαν ραντεβού για αύριο στις 11:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας φοιτητής.

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας δίδονται σταδιακά στην κυκλοφορία. Ωστόσο, εκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

Επεισόδια και τραυματισμός στο φοιτητικό συλλαλητήριο - Μπαράζ κινητοποιήσεων στην Αθήνα Facebook Twitter
Eurokinissi
Επεισόδια και τραυματισμός στο φοιτητικό συλλαλητήριο - Μπαράζ κινητοποιήσεων στην Αθήνα Facebook Twitter
Eurokinissi

Νέες κινητοποιήσεις το απόγευμα

Το απόγευμα, στις 17:00 και στις 18:00, έχουν προγραμματίσει τις δικές τις κινητοποιήσεις το ΕΚΑ και η ΑΔΕΔΥ, αντίστοιχα. Διοργανώνουν συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενοι για διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 18:30.

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ας κανουμε δημοκρατικα πραγματα.... ας ψηφισουν οι φοιτιτες ανωνυμα αν επιθυμουν την ΚΝΕ μεσα στα ιδρυματα..... εχουμε μαθει πως απειλουν και πως φιμώνουν τις αντθετες αποψεις ολα αυτα χρονια..... γιατι δεν το κανετε;;;; EΞΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ!!! ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Έχω υπάρξει φοιτήτρια και δε θεωρώ πως αυτό είναι σωστό πρότυπο φοιτητή. Δεν ήμουν με την μολότοφ στο χέρι προσπαθώντας να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου. Υπάρχουν και σοβαρές διαδηλώσεις. Με τη βία δε λύνεται τίποτα. Επίσης, μακάρι να μην υπήρχε το πανεπιστημιακό άσυλο όταν ήμουν φοιτήτρια και έκανε ο καθένας ό,τι ήθελε. Δε λέω, καλά είναι να μυρίζει σκατά αστέγων και ναρκομανών όλη η σχολή, έχει άλλη γοητεία, αλλά νομίζω μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτά. Αυτό με κάνει άβουλη δηλαδή; Θα έπρεπε να σπάω ξένες περιουσίες για να μη χαρακτηριστώ άβουλο ον; Έλα σε παρακαλώ, πήγαινε για κανά καφέ στα Εξάρχεια μπας και νιώσεις επαναστάτης φοιτητής.
Κάποιε κόντεψες να με μπερδεύεις οτι σε είχα παρεξηγήσει.Ότι ήσουν απο αυτούς που γουσταρουν τα μπάχαλα, τη βία και την ανομία.Καμία παρεξήγηση. Είσαι ακριβώς ο τύπος με τον οποίο τσακώνομαι στις πορείες.