Η Κρήτη είπε «ναι» σε 400 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα - Τι ζητούν οι δήμαρχοι για να προχωρήσουν

Η Κρήτη είπε «ναι» σε 400 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα - Τι ζητούν οι δήμαρχοι για να προχωρήσουν Facebook Twitter
5

Το πρώτο «ναι» στην υποδοχή ασυνόδευτων προσφυγόπουλων είπαν οι δήμαρχοι της Κρήτης στη διάρκεια συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) του νησιού.

Η ΠΕΔ Κρήτης τάχθηκε υπέρ της φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων στο νησί, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στο αίτημα να αναλάβει και η Κρήτη το μέρος που της αναλογεί, σε ότι αφορά τη φιλοξενία ανηλίκων ασυνόδευτων προσφύγων. Σχετικά με τον αριθμό, ο αρχικός σχεδιασμός, σύμφωνα με τα όσα είχαν συζητήσει οι δήμαρχοι με την κ. Μιχαηλίδου, είναι 400 παιδιά στο νησί, εκατό ανά περιφερειακή ενότητα που θα φιλοξενηθούν σε μικρές δομές των 30 παιδιών η μία.

Η υφυπουργός είχε καλέσει ευθέως τους αιρετούς του νησιού και την τοπική κοινωνία να συνδράμουν περισσότερο στο κομμάτι της διαχείρισης του Προσφυγικού, κάνοντας μάλιστα επίκληση στην ανθρωπιά, στο φιλότιμο και στη φιλοξενία του κρητικού λαού.

«Πιστεύουμε ότι η Κρήτη σε αυτό το κομμάτι θα δείξει μια πάρα πολύ καλή και θετική βούληση, με πρώτο βήμα τη δημιουργία δομών φιλοξενίας παιδιών και στη συνέχεια να διερευνήσουμε τι μπορεί να δημιουργηθεί για τους ενήλικες πρόσφυγες και μετανάστες», είχε τονίσει τότε η Δόμνα Μιχαηλίδου. Η ίδια είχε οριοθετήσει μάλιστα το αίτημα και σε επίπεδο αριθμών, προσδιορίζοντας τη συνδρομή της Κρήτης στο επίπεδο φιλοξενίας περί των 400 ανήλικων προσφύγων, και συγκεκριμένα στο επίπεδο φιλοξενίας 100 παιδιών ανά νομό του νησιού.

Οι δήμαρχοι είχαν απαντήσει στην κ. Μιχαηλίδου τότε ότι βλέπουν θετικά το αίτημα, επιφυλασσόμενοι ωστόσο να συζητήσουν το ζήτημα στην ΠΕΔ. Η συζήτηση αυτή έγινε χθες και ανέδειξε πράγματι τα στοιχεία που είχε επικαλεστεί η υφυπουργός, δηλαδή την ανθρωπιά και το φιλόξενο πρόσωπο της Κρήτης. 

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM