Δύο πλοία με πάνω από 850 αιτούντες άσυλο φτάνουν στον Πειραιά

Δύο πλοία με πάνω από 850 αιτούντες άσυλο φτάνουν στον Πειραιά Facebook Twitter
1

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Διαγόρας" μεταφέροντας 156 αιτούντες άσυλο από τη Μυτιλήνη.

Οι 156 αιτούντες άσυλο θα επιβιβαστούν σε πούλμαν με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Στις 8 το πρωί αναμένεται να καταπλεύσει, επίσης, στο αγκυροβόλιο του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό καταμαράν paros jet μεταφέροντας 700 αιτούντες άσυλο από τη Σάμο.  Το πλοίο με τη βοήθεια πλοηγού αναμένεται να οδηγηθεί στο λιμάνι της Ελευσίνας.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες αιτούντες άσυλο αναμένεται στη συνέχεια να επιβιβαστούν σε πούλμαν με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Χθες στη Σάμο διοργανώθηκε συλλαλητήριο για το προσφυγικό ζήτημα, έπειτα από κάλεσμα από τον δήμαρχο ανατολικής Σάμου με αίτημα την άμεση μεταφορά από το νησί, μεγάλου αριθμού αιτούντων άσυλο.

«Βρίσκομαι εδώ για να διαδηλώσω, για να ενώσω τη φωνή μου με τη δική σας, για να εκφράσω την αγωνία μου, καθώς και των περιφερειακών συμβούλων, για την απαράδεκτη και εκρηκτική κατάσταση που βιώνει η πόλη μας και το νησί μας. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Απαιτούνται άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις για να ξεπεραστεί το πρόβλημα, που διαρκώς διογκώνεται. Θα μας ακούσουν είτε θέλουν, είτε δεν θέλουν» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Βασίλης Πανουράκης.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Με την αλλαγή της κυβέρνησης επανιδρύθηκε η γλώσσα;Μέχρι πρότινος ήταν πρόσφυγες και μετανάστες. Τώρα είναι αιτούντες άσυλο. Αν αυτές είναι οι αλλαγές στο ΑΠΕ είναι ευπρόσδεκτες.