Σάμος: Άλλες δύο συλλήψεις για τα επεισόδια στον καταυλισμό προσφύγων

Σάμος: Άλλες δύο συλλήψεις για τα επεισόδια στον καταυλισμό προσφύγων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στη συνέχεια των 12 συλλήψεων για τα όσα έγιναν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας τα οποία και κατέληξαν στην πυρκαγιά που κατέστρεψε μέρος του καταυλισμού του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου, άλλες δυο συλλήψεις αιτούντων άσυλο ανακοινώθηκαν σήμερα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

- 15χρονος κατηγορούμενος για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της συμπλοκής και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

- 19χρονος κατηγορούμενος για εμπρησμό.

Όπως ανακοινώθηκε έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλοι 11 αιτούντες άσυλο κατηγορούμενοι για εμπρησμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Στο μεταξύ συνεχίζεται η ένταση στη Σάμο. Το πρωί μεγάλος αριθμός προσφύγων διαδήλωσαν έξω από το ΚΥΤ διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαμονής τους. Επίσης πραγματοποίησαν και καθιστική διαμαρτυρία διακόπτοντας την κυκλοφορία στο δρόμο περιμετρικά στο Βαθύ.

Πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Σάμο πραγματοποίησε επίσης σήμερα, και μεγάλη ομάδα μαθητών των ΕΠΑΛ της πόλης. Οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί από πολλούς αιτούντες άσυλο που μένουν στο δρόμο μετά τη φωτιά της Δευτέρας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ