Διαρκές σκάνδαλο με αξονικές

Διαρκές σκάνδαλο με αξονικές Facebook Twitter
1

Σκάνδαλο με τομογραφίες δείχνει έκθεση που βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Υγείας καθώς σύμφωνα με πρωτοσέλιδο του Έθνους, ασθενείς υποβάλλονται ανεξέλεγκτα σε αξονικές από νοσοκομεία του κέντρου και της περιφέρειας.

Όπως δείχνει η έκθεση, οι μισοί ασθενείς υποβάλλονται σε αξονική και εκτίθενται σε επικίνδυνη ακτινοβολία. Χωρίς προφανή λόγο.

Νοσηλευτικά ιδρύματα με μικρή σχετικά δυναμικότητα υποβάλλουν πάνω από το 40% των ασθενών τους σε αξονική, όταν νοσοκομεία αιχμής εμφανίζουν ποσοστά από 20% έως 30%.

Ο αριθμός των αξονικών εκτινάσσει και το κόστος για το ΕΣΥ, αφού στη χώρα μας αναλογούν ετησίως 320 αξονικές τομογραφίες ανά 1.000 κατοίκους, όταν ο μέσος αριθμός είναι στις 123 στις χώρες του ΟΟΣΑ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2005, αναλογούσαν 25 αξονικοί ανά εκατομμύριο πληθυσμού και το 2010 η αναλογία διαμορφώθηκε στο 34,3 ανά εκατομμύριο με μέσο όρο στον ΟΟΣΑ στο 22,6.  

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
AΥτο που πρεπει να ψαξουν ειναι ποσες αξονικες εγιναν εντος των νοσοκομειων και ποσες σε ιδιωτικά κεντρα, πχ εξαιτιας 'βλάβης' του αξονικου του νοσοκομειου... εκει θα πεσει γελιο ( ή κλάμα)