Γνωστή επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι της έκλεψαν αυθεντικό πίνακα του Πικάσο στην Αθήνα

Γνωστή επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι της έκλεψαν αυθεντικό πίνακα του Πικάσο στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
1

Θύμα απατεώνων φέρεται να έπεσε μία 35χρονη επιχειρηματίας στην Αθήνα, που όπως καταγγέλλει, δύο άνδρες της έκλεψαν έναν αυθεντικό πίνακα του Πάμπλο Πικάσο που είχε στην κατοχή της. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η επιχειρηματίας αποφάσισε να διαθέσει στην αγορά τον πίνακα και οι δύο άνδρες, ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος, αφού παρουσιάστηκαν ως εκτιμητές και έμποροι έργων τέχνης, την έπεισαν πως ο πίνακας μπορεί να πωληθεί έως και 300.000 ευρώ.

Στη συνέχεια την έπεισαν να τους παραδώσει το έργο ώστε αυτοί, με τη σειρά τους, να το δείξουν σε υποψήφιους αγοραστές. Όμως, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η επιχειρηματίας, οι δύο άνδρες την ξεγέλασαν και εξαφανίστηκαν μαζί με τον πίνακα. Η γυναίκα δεν κατάφερε να τους εντοπίσει και έτσι κατήγγειλε το γεγονός. 

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος, ενώ ο δικηγόρος της, Αλέξανδρος Λυκουρέζος επιβεβαιώνει την κλοπή του πίνακα από την επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η εντολέας του έχασε από τα χέρια της τον ανεκτίμητης αξίας πίνακα από επιτήδειους, οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί και καλύπτει ότι κρατάνε τον πίνακα για εφτά ολόκληρους μήνες. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος έχει ενημερώσει τις εισαγγελικές Αρχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

Πράγματι, εντολέας μας, ιδιοκτήτρια ενός πίνακα ζωγραφικής, διαστάσεων περίπου 40Χ30 εκατοστών, που φέρει την υπογραφή «Picasso», εμπιστεύτηκε σε δύο πρόσωπα που εμφανίζονται να έχουν γνωριμίες και επαφές στον χώρο της αγοράς έργων τέχνης, την εντολή να διερευνηθεί η αυθεντικότητα και η αξία του έργου και να αναζητηθούν αξιόπιστες και οικονομικά ενδιαφέρουσες προσφορές για την πώλησή του. Μάλιστα, στον ένα εξ αυτών είχε δις στο παρελθόν αναθέσει την αναζήτηση αγοραστή εκ μέρους της, οπότε και κατόπιν άκαρπων προσπαθειών του, ο πίνακας είχε επιστραφεί στην ιδιοκτήτρια.


Δυστυχώς, αυτή τη φορά, οι δύο μεσάζοντες παρακρατούν τον πίνακα επί διάστημα πλέον των 7 μηνών, δίνοντας αόριστες πληροφορίες στην ιδιοκτήτριά του και κωλυσιεργώντας, ενώ μάλιστα την είχαν πληροφορήσει για σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον με τιμή προσφοράς 200.000 – 300.000€, υποσχόμενοι την άμεση είσπραξη προκαταβολής.

Βέβαια, η εντολέας μας δεν έλαβε ούτε προκαταβολή, ούτε άλλη πληροφόρηση.

Οι δύο μεσάζοντες πλέον έχουν εξαφανιστεί μαζί με τον πίνακα.

Οι αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές αρχές έχουν αναλάβει τον εντοπισμό των εμπλεκομένων, την απόδοση ευθυνών και βέβαια την ανεύρεση του πίνακα.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Η κοινή λογική λέει ότι η κυρία μάλλον κατείχε πλαστό Πικάσο και όχι αυθεντικό. Πρώτα από όλα αν ήθελε αξιόπιστα να τον πουλήσει θα μπορούσε να το κάνει μέσω αυτού απ'τον οποίο τον αγόρασε-έμπορος τέχνης πιθανότατα-τέτοιου είδους συτναλλαγές έτσι γίνονται. Απ'την άλλη το ποσό των 300.000 είναι απελπιστικά μικρό για αυθεντική ελαιογραφία του Πικάσο. Δεν μπορεί επιχειρηματίας γυναίκα να μην ήταν ενημερωμένη για τις τρέχουσες αξίες έργων ενός τέτοιου ονόματος. Το ότι προσέφυγε σε αναξιόπιστα πρόσωπα για να πουλήσει το πίνακα σχεδόν επιβεβαιώνει ότι σε ανάλογα είχε προσφύγει και για να τον αγοράσει, άρα... Αρα!