Μυτιλήνη: Κάτοικοι παρεμπόδισαν πλοίο ακτιβιστικής οργάνωσης να ελλιμενιστεί

Μυτιλήνη: Κάτοικοι παρεμπόδισαν πλοίο ακτιβιστικής οργάνωσης να ελλιμενιστεί Facebook Twitter
5

Κάτοικοι της Μυτιλήνης παρεμπόδισαν το πλοίο OPEN ARMS της οργάνωσης «Proactiva», να προσεγγίσει το λιμάνι της Σκάλας Συκαμνιάς.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους, συμβολικά πέταξαν πέτρες προς το πλοίο, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο περί τα 200 μέτρα από το λιμάνι. Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «stonisi.gr», η ομάδα κατοίκων είναι από τα γειτονικά χωριά Πέτρα και Mόλυβος,

Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις της Αστυνομίας και της Frontex.

 
Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Και πολύ καλά έκαναν. Πέρα από τις κατηγορίες (καραμέλα) περί ρατσισμού, έχει αναρωτηθεί ποτέ κανένα μέλος αυτών των "ακτιβιστικών" οργανώσεων, που το παίζουν σωτήρες εκ του ασφαλούς, την οικονομική ζημιά των κατοίκων της Λέσβου λόγω της μείωσης του τουρισμού εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης;
Στα εύκολα, όλοι μπορούν να είναι (τύποις) "καλοί" κι "ευγενικοί". Στα δύσκολα κρίνεται το ποιόν του κάθε ανθρώπου. Υπήρξαμε όμως και μεις πρόσφυγες, πόσο εύκολα ξεχνάμε. Όσο για το "εκ του ασφαλούς σωτήρες", ποιός είναι ο επισφαλής/ήρωας σωτήρας δλδ? Επίσης, δεν κατάλαβα τι κατάφεραν που δεν άφησαν να δέσει το καράβι. Θα φύγουν οι "φιλοξενούμενοι" πιο γρήγορα?
Κατ'αρχάς οι μισοί δεν είναι πρόσφυγες, είναι μετανάστες που βρίσκουν την ευκαιρία λόγω του πολέμου στη Συρία να μεταναστεύσουν χρησιμοποιώντας τους πραγματικούς πρόσφυγες για το δικό τους συμφέρον. Γι' αυτό άλλωστε δεν έχει κανείς μαζί του χαρτιά ώστε να μην αποδεικνύεται η καταγωγή του.Οι άνθρωποι των ΜΚΟ είναι οι εκ του ασφαλούς ήρωες, άνθρωποι που απλά το παίζουν ανθρωπιστές αλλά δεν είδα ποτέ κανέναν από αυτούς να δίνει χρήματα ή να προσφέρει στέγη σε κανέναν μετανάστη. Στηρίζουν τον ανθρωπισμό τους στις πιέσεις στο εκάστοτε κράτος (κυρίως Ιταλία και Ελλάδα) να δεχθούν κάθε μετανάστη ή πρόσφυγα αδιαφορώντας κατά πόσο είναι εφικτό να στηριχτεί οικονομικά, κοινωνικά ή όπως αλλιώς θες κάτι τέτοιο.Όχι, δε θα φύγουν οι "φιλοξενούμενοι" πιο γρήγορα, δε θα μπορούν να φέρουν κι άλλους όμως, ή δε θα στήσουν τα περίπτερά τους όπου θα παροτρύνουν κάθε μετανάστη να πετάξει τα χαρτιά του και να δηλώνει Σύρος πρόσφυγας. Αν ήσουν από κάποιο από αυτά τα νησιά θα ήξερες τι συμβαίνει εκεί.
@optillusionΠου ξερεις οτι ειναι πρσοφυγες. Στατιστικα το πιο πιθανο ειναι να προκειται πρανομοι μεταναστες.Ομως σωστα και υπηρξαμε προσφυγες. Και για να ξεφυγουμε απ'αυτους που μας κυνηγουσαν (Κεμαλ, Σταλιν, Νασερ κτλ) ηρθαμε στην Ελλαδα - την ας πουμε πολιτισμικη πατριδα μας. Διοτι τελικα τι σχεση εχουν οι Συριοι και οι Αφγανοι με την Σουηδια και την Ολλανδια?
Οι πρόσφυγες όμως πρέπει να διαχωριστούν και να τύχουν διαφορετικής αντιμετώπισης, σωστά? Επίσης, δε νομίζω ότι ξέρει κανείς στοιχεία που ν'αφορούν το πόσοι έχουν έγγραφα και πόσοι όχι, εκτός κι αν ανήκει σε ειδικό σώμα ασφαλείας. Το σίγουρο είναι ότι και να έχουν έγγραφα, δε τους παρέχεται αυτόματα άσυλο. Δε λέω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ή ότι δεν επηρεάζονται οι ντόπιοι, αλλά πιστεύω ότι στα δύσκολα πρέπει να δείχνουμε καλό "πρόσωπο" και το δείχνουν πολλοι, κακά τα ψέμματα. Όπως και να'χει, πρέπει να δοθεί λύση και σύντομα, για όλους τους εμπλεκόμενους.@SMURFakosΠιο πιθανό να είναι πρόσφυγες οι περισσσότεροι, παρά μετανάστες, καθώς γίνεται πόλεμος εδώ και καιρό στη Συρία. Όσον αφορά την πολιτισμική μας πατρίδα, διάβασε πως ήρθαν, τι άφησαν πίσω και τι αντιμετώπιση είχαν οι Έλληνες πρόσφυγες (στην ίδια τους την "πατρίδα") και πες μου αν λέγεται επαναπατρισμός αυτό (μεγάλο κεφάλαιο, για άλλη συζήτηση). Πάντως, Συρία νούμερο 2 δεν υπάρχει, οπότε "ας πρόσεχαν" αυτοί οι άνθρωποι(?)