ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Έξι νέοι σταθμοί του μετρό μέχρι το 2021 - Ποιοι παραδίδονται το ερχόμενο καλοκαίρι

Έξι νέοι σταθμοί του μετρό μέχρι το 2021 - Ποιοι παραδίδονται το ερχόμενο καλοκαίρι Facebook Twitter
5

Συνολικά έξι νέοι σταθμοί του μετρό αναμένεται να παραδοθούν στο επιβατικό κοινό μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Ειδικότερα, το καλοκαίρι του 2020 αναμένεται να ολοκληρωθούν τελικώς οι τρεις πρώτοι σταθμοί της επέκτασης του μετρό προς Πειραιά (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια), ενώ το καλοκαίρι του 2021 θα παραδοθούν οι επόμενοι τρεις (Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο).

Σύμφωνα με τον Ν. Κουρέτα, διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό, το έργο θα μειώσει την κυκλοφορία των Ι.Χ. κατά 23.000 ημερησίως με 115.000 πολίτες να εξυπηρετούνται στη ζώνη επιρροής των σταθμών και τη διαδρομή λιμάνι – αεροδρόμιο να φθάνει τα 55 λεπτά.

Σχετικά με την επέκταση του τραμ στον Πειραιά, προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ, η ημερήσια επιβατική κίνηση εκτιμάται σε 35.000 νέους επιβάτες.

Στο στάδιο της δημοπράτησης παραμένει το έργο της Γραμμής 4, το πρώτο τμήμα της οποίας είναι μήκους 13 χλμ. με 15 σταθμούς, με τρένα χωρίς οδηγό και συστήματα στην αιχμή της τεχνολογίας με προϋπολογισμό 1,5 δισ. ευρώ.

Με πληροφορίες από Έθνος

Ελλάδα
5

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Να έχει μετρό η Αγία Βαρβάρα, και τα Μανιάτικα (με τους "νησιώτικους" δρόμους) και να μην έχει ολόκληρη Γλυφάδα, ούτε η Άνω ούτε η Κάτω. Απίστευτο έτσι;;;
Πριν λίγες μέρες ο αρμόδιος υπουργός έλεγε ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 θα λειτουργούν οι νέοι σταθμοί μέχρι Νίκαια, τώρα το έκαναν καλοκαίρι; Καλά κρασιά, την άνοιξη θα μας πουν από Σεπτέμβρη κλπ. Αυτοί οι 3 νέοι σταθμοί σαν το γεφύρι της Άρτας.