Με «λουκέτο» απειλούνται εκατοντάδες κοινωνικά παντοπωλεία & φαρμακεία

Με «λουκέτο» απειλούνται εκατοντάδες κοινωνικά παντοπωλεία & φαρμακεία Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Με «λουκέτο» απειλούνται 280 Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Φαρμακεία και δομές Παροχής Συσσιτίου που εξυπηρετούν χιλιάδες ανθρώπους ευάλωτων ομάδων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στις κοινωνικές δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, Δημήτρη Κνη.

Κατά τον ίδιο, τα κοινωνικά παντοπωλεία και φαρμακεία κινδυνεύουν με λουκέτο το 2020: «Υπάρχει αγωνία για το μέλλον. Οι συγκεκριμένες δομές υποστηρίζουν περισσότερους από 6.000 ωφελούμενους στους δήμους της Θεσσαλονίκης. Η κοινωνική πολιτική δεν βασίζεται μόνο σε επιδοματικά χαρακτηριστικά, διότι ένας άνθρωπος χρειάζεται επίσης ψυχο-κοινωνική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «διαφαίνεται πως αποφασίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση να μην παραταθεί η λειτουργία των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών, γεγονός που οδηγεί στο κλείσιμο των 280 δομών στήριξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων σε πανελλαδικό επίπεδο, οι οποίες καλύπτουν τις βασικές ανάγκες χιλιάδων συμπολιτών μας σε τρόφιμα και φάρμακα», πρόσθεσε ο κ.Κνης.

Όπως διευκρινίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου, όλες οι υπόλοιπες δομές έχουν πάρει τριετή παράταση, μέχρι το 2023, σε αντίθεση με τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κοινωνικά Φαρμακεία και την Παροχή Συσσιτίου «δίχως καμία αξιολόγηση ότι δεν λειτουργούν σωστά ή ότι οι δείκτες φτώχειας έχουν μειωθεί αισθητά ώστε να μην είναι πλέον αναγκαία η παροχή από κάποιον δήμο».

Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, τη νέα υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μαρία Μιχαηλίδου και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη, ενώ για το επόμενο διάστημα προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις.

Για το θέμα των δομών έχει ήδη ενημερωθεί ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειακών Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος δεσμεύτηκε πως θα το θέσει σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, αλλά και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM