ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Πρόταση Ηλιόπουλου για μετονομασία της οδού «Γλάδστωνος» σε «Ζακ Κωστόπουλου»

Πρόταση Ηλιόπουλου για μετονομασία της οδού «Γλάδστωνος» σε «Ζακ Κωστόπουλου» Facebook Twitter
11

Την μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου, πρότεινε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η Ανοιχτή Πόλη, η δημοτική παράταξη στην Αθήνα που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε τη μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε οδό «Ζακ Κωστόπουλου» στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είναι σε εξέλιξη, ζητώντας να τεθεί ως θέμα στην επόμενη σύγκλησή του.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες, ο Νάσος Ηλιόπουλος είχε θίξει το ζήτημα μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook:

«Ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου το αίτημα για δικαιοσύνη παραμένει. Ταυτόχρονα όμως παραμένει και η ανάγκη να μην ξεχάσουμε. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο Δήμος Αθηναίων είναι να συμβάλει και αυτός στον αγώνα για να μείνει η μνήμη του Ζακ ζωντανή. Να συμβάλει στον αγώνα για την ορατότητα και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, μια πόλη συμπεριληπτική με ασφάλεια για όλους και όλες. Η Ανοιχτή Πόλη θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο την μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε οδό Ζακ Κωστόπουλου. Μία μικρή συμβολή στην σύγχρονη ιστορική μνήμη της πόλης».

Ελλάδα
11

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ε μα ναι, σε τελευταία ανάλυση τι ήταν πια αυτός ο Γλαδστων; Επειδή χάρη σ´αυτον έγινε η προσάρτηση των Ιονιων νήσων και της Θεσσαλίας. Ένας από τους λίγους Βρετανούς γνήσιους φιλέλληνες. Χαρα στο πραμα.Προσωπικά βλέπω αμετροέπειά, εκμετάλλευση ενος τραγικού συμβάντος.
Λεπτομέρειες αγαπητε,άλλωστε αυτα τα βαρετά περι ιστορίας,αφορούν την Ελλάδα με τη γαλανόλευκη σημαία της.Τα σαΐνια που σκέφτηκαν τη μετονομασία,τα εκφράζει μια εμπριμέ
Για να δούμε... Ο Γλαδστων συνέβαλε στην ένωση των Ιωνιων νησων με την Ελλάδα, καθώς και στην προσάρτηση της Θεσσαλίας. Ήταν από τους υπέρμαχους της κατάργησης του δουλεμπορίου και επίσης προσπάθησε σα δώσει στην Ιρλανδία την ανεξαρτησία της. Δεν τα λες και λιγα, τόσο για εμάς ως Ελλάδα όσο και γενικότερα.Ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ, αλλά ο θάνατος του δεν σχετιζόταν με αυτό. Έγινε όταν μπήκε σε ένα κοσμηματοπωλείο για αδιευκρίνιστους λόγους (όχι πάντως για να ψωνίσει). Ακαμα και υπό την εκδοχή της δολοφονίας, δεν παύει να είναι μια δολοφονία που τίποτε το ηρωικό δεν είχε για το θύμα.
"Να συμβάλει στον αγώνα για την ορατότητα και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας."Θα θεωρουσα λογικο το αιτημα αν ο ανθρωπος πεθανε λογω ρατσιστικης επιθεσης. Εκτος αν υπαρχει διαφωνια και σε αυτο, εχω καταλαβει οτι ο ανθρωπος πεθανε λογω υπερβολικης βιας οταν θεωρηθηκε οτι μπηκε στο κοσμηματοπωλειο για να το κλεψει. Καμια σχεση με το ΛΟΑΤΚΙ κινημα, οποτε πως ακριβως θα το τιμησει η μετονομασια του δρομου, οταν μαλιστα ειναι ηδη αφιερωμενος στην τιμη ενος μεγαλου φιλελληνα;
Γιατί δεν το ζήταγε ενώ ήταν κυβέρνηση και προφανώς είχαν ένα μοχλό πίεσης παραπάνω στον Δήμο?Μήπως για να το πει τώρα έτσι ώστε να βγει σαν αλλυλέγγυος/πονόψυχος/gay friendly μπας και κερδίσει συμπάθεια που θα μεταφραστεί σε ψήφους στις επόμενες Δημοτικές?Οι ίδιοι που λένε ότι ο Κωστόπουλος δολοφονήθηκε, έχουν δώσει όρκο να μην αναφέρουν ποτέ επί ποιάς κυβέρνησης δολοφονήθηκε.Αυτή είναι η διαχρονική δύναμη της αριστεράς.