Ναυάγιο στις Οινούσσες: 2 Τούρκοι ακαδημαϊκοί επέβαιναν στη μοιραία λέμβο σύμφωνα με πληροφορίες

Ναυάγιο στις Οινούσσες: 2 Τούρκοι ακαδημαϊκοί επέβαιναν στη μοιραία λέμβο σύμφωνα με πληροφορίες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Δύο Τούρκοι ακαδημαϊκοί, ένας εκ των οποίων διωκόταν από την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέβαιναν στη βάρκα που ναυάγησε χθες βόρεια των Οινουσσών, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Χθες, πηγή του υπουργείου Ναυτιλίας είχε αποκαλύψει στο LiFO.gr πως οι επιβάτες της βάρκας που ανετράπη, ήταν Τούρκοι πολίτες που ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί τα στοιχεία τους. 

«Γίνεται ακόμα προανάκριση και δεν μπορούμε να δώσουμε επισήμως καμία πληροφορία», ήταν το λιτό σχόλιο στο οποίο περιορίστηκαν σήμερα οι αξιωματικοί από το λιμεναρχείο Χίου, ενώ ούτε και το υπουργείο Ναυτιλίας δίνει την λίστα με τους διασωθέντες.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα πάντως, ο Τούρκος ακαδημαϊκός Γιουσούφ Ντενίζ και η οικογένειά του είναι ανάμεσα στους 12 διασωθέντες του ναυαγίου. Όπως μεταδίδουν, ο συγκεκριμένος καθηγητής της νομικής σχολής στο πανεπιστήμιο Σελτζούκ, στο Ικόνιο, είχε καθαιρεθεί με βάση διάταγμα για όσους θεωρούνται ύποπτοι, για σχέσεις με το κίνημα Γκιουλέν.

Στο σκάφος, φέρεται επίσης να επέβαινε η γυναίκα του Αριφέ Γιουσούφ, καθηγήτρια του πανεπιστημίου Μεβλανά, ο 6χρονος γιος τους και η δύο ετών κόρη τους. Μεταξύ των 12 διασωθέντων φέρονται να είναι και οι Μπεντιρχάν Ζενμπίλ, Φατμά Ισίκ και Ναζίρ Ισίκ, που χαρακτηρίζονται «αντιφρονούντες» από την κυβέρνηση Ερντογάν.


Σύμφωνα με στοιχεία των ελληνικών αρχών περισσότεροι από 4.420 Τούρκοι πολίτες ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας το 2018.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ