Αττική Οδός: Πρόταση από τις Αττικές Διαδρομές για επεκτάσεις - συνδέσεις και στο κέντρο της Αθήνας

Αττική Οδός: Πρόταση από τις Αττικές Διαδρομές για επεκτάσεις - συνδέσεις και στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
EUROKINISSI
5

Μια νέα πρόταση για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού έβαλε στο τραπέζι ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικές Διαδρομές κ. Βασίλης Χαλκιάς από το βήμα της εσπερίδας του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) με θέμα τις Αστικές Μεταφορές στην Αττική.

Στο πακέτο των επεκτάσεων, που πρότεινε, εντάσσονται η Πετρούπολη αλλά και το κέντρο της πόλης μέσω της Πανεπιστημιούπολης ως την Ούλωφ Πάλμε, ενώ μένουν εκτός το Λαύριο και κυρίως η Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης που αντιμετωπίζεται όμως ως αυτόνομο και βιώσιμο έργο.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιά, κρίνονται απαραίτητες βελτιώσεις, τόσο εντός των ορίων του έργου παραχώρησης της Αττικής Οδού, όσο και στις προσβάσεις που οδηγούν στον αυτοκινητόδρομο. Συγκεκριμένα, εντός της Αττικής Οδού προτείνονται: Νέα ράμπα εξόδου στον Α/Κ Μεταμόρφωσης, Αναβάθμιση από 3 λωρίδες σε 4 του Κεντρικού Τμήματος, Ανισόπεδες αναστροφές σε Α/Κ Λεονταρίου και Παλλήνης.

Προτείνεται επίσης: Επέκταση Λ. Κύμης, Σύνδεση με κέντρο Αθήνας (Ούλωφ Πάλμε), Σύνδεση με Πετρούπολη, Σύνδεση με Ραφήνα και Β. Πύλη αεροδρομίου. Σύνδεση με Ελληνικό μέσω σήραγγας Υμηττού.

Ο κ. Χαλκιάς έκανε λόγο για έργα μικρής κλίμακας, τα οποία δεν θα μπορούσαν να «ζήσουν» από μόνα τους ακόμα κι αν είχαν διόδια, και προτείνεται να προστεθούν στο άρμα της Αττικής Οδού, προκειμένου να αποσυμφορρήσουν την κυκλοφορία της πόλης.

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ