Λέσβος: Συνολικά 703 αιτούντες άσυλο μεταφέρονται στον Πειραιά

Λέσβος: Συνολικά 703 αιτούντες άσυλο μεταφέρονται στον Πειραιά Facebook Twitter
Euroknissi Φωτό Αρχείου
1

Συνολικά 703 αιτούντες άσυλο μεταφέρονται από τη Λέσβο με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά με προορισμό δομές φιλοξενίας στον Ελαιώνα και στο Σχιστό της Αττικής, στη Θήβα, στις Θερμοπύλες και στον Κατσικά Ιωαννίνων.

Ήδη οι πρώτοι 108 αναχώρησαν χθες Τετάρτη. Άλλοι 348 έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν αύριο Παρασκευή και τέλος 247 και πάλι με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά θα αναχωρήσουν τη Δευτέρα το απόγευμα.

Στο μεταξύ ο πληθυσμός του καταυλισμού στη Μόρια παραμένει πολύ υψηλός. Σήμερα με τις αυξημένες ροές των τελευταίων ημερών αγγίζει τις 13.000. Ας σημειωθεί ότι χθες και σήμερα Πέμπτη μέχρι τις 12 το μεσημέρι στη Λέσβο πέρασαν συνολικά 333 άτομα. (251 χθες και 82 σήμερα).

Ιδιαίτερα αυξημένος είναι ο αριθμός αφίξεων και στα άλλα νησιά του βορείου Αιγαίου. Στη Χίο πέρασαν 138 (62 χθες και 76 σήμερα) και στη Σάμο 312 (20 χθες και 292 σήμερα).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν κατανοώ γιατί κάποια από τα μη χρησιμοποιούμενα κτήρια του συνόλου του οικιστικού συγκροτήματος εκάστης πόλης (όχι μόνο του κέντρου της) δεν μισθώνονται από ΜΚΟ με σκοπό να φιλοξενήσουν ΝΟΜΙΜΑ και ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ένα ποσοστό αυτών των ανθρώπων.Δεν κατανοώ γιατί στην Ελλάδα είμαστε του άσπρου-μαύρου. Ή όλα η τίποτα.Το να είσαι κατά της παρανομίας και του μπαχάλου δεν σημαίνει ότι είσαι κατά των προσφύγων.Και για χιλιοστή φορά να πούμε ότι άλλο πρόσφυγας άλλο παράνομος μετανάστης. Όποιος τα συγχέει ή είναι πονηρούλης ή άσχετος.Με τις μερίδες φαγητού στη Μόρια και στα άλλα hot spots το λύσαμε το σκανδαλάκι; Που εταιρείες με απευθείας αναθέσεις πληρώνονταν για πολύ περισσότερους από όσους φιλοξενούνταν;ΠΗΓΗ: https://www.tovima.gr/2019/09/04/society/to-megalo-fagopoti-me-ta-ekatommyria-gia-ti-sitisi-ton-prosfygon/