Κινηματογραφική καταδίωξη σκάφους στο Αιγαίο - Το λιμενικό είχε πληροφορίες για ναρκωτικά

Κινηματογραφική καταδίωξη σκάφους στο Αιγαίο - Το λιμενικό είχε πληροφορίες για ναρκωτικά Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Επεισοδιακή καταδίωξη σημειώθηκε πριν λίγο στο Αιγαίο, νότια της Μυτιλήνης, καθώς το λιμενικό είχε πληροφορίες για μεταφορά ναρκωτικών. 

Σύμφωνα με αξιωματικό του Λιμενικού που μίλησε στο LiFO.gr, οι αρχές είχαν πληροφορίες για μεταφορά ναρκωτικών με δύο σκάφη από την Αλβανία με τελικό προορισμό την Τουρκία. «Τα σκάφη εντοπίστηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή σε τουρκικά ύδατα, τα καταδίωξαν και αυτά μπήκαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα», εξήγησε η ίδια πηγή. 

Αμέσως ακολούθησε μεγάλη επιχείρηση με δέκα σκάφη, ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος του Λιμενικού, ενώ στην καταδίωξη συμμετείχε ένα ακόμα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος της Frontex. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε το ένα σκάφος, νότια της Μυτιλήνης. 

Σε αυτό επέβαιναν τρεις αλλοδαποί και το σκάφος μεταφέρεται τώρα στη Μυτιλήνη, ώστε να γίνουν έρευνες, ενώ συνεχίζεται η «σάρωση» της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής και για το δεύτερο σκάφος. «Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τι περιέχει το πρώτο σκάφος», ξεκαθαρίζει η ίδια αξιωματικός, διευκρινίζοντας πως η επιχείρηση είναι σε πλήρη εξέλιξη και το σκάφος πλέει, συνοδευόμενο από σκάφη του ελληνικού λιμενικού, με προορισμό τη Μυτιλήνη. 

Πληροφορίες για πυροβολισμούς

Όπως μετέδωσε το ONE TV, στα αεροσκάφη της Frontex και του Λιμενικού βρίσκονταν και ένοπλοι αξιωματικοί που άνοιξαν πυρ για να σταματήσουν το φουσκωτό σκάφος με τους τρεις επιβαίνοντες. Ωστόσο το λιμενικό για την ώρα ούτε επιβεβαιώνει αλλά ούτε και διαψεύδει τις σχετικές πληροφορίες.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM