Τραμ: Το υπουργείο εξετάζει να λειτουργήσει ξανά τη γραμμή Νέος Κόσμος - Σύνταγμα

Τραμ: Το υπουργείο εξετάζει να λειτουργήσει ξανά τη γραμμή Νέος Κόσμος - Σύνταγμα Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Μετά από έναν χρόνο διακοπής λειτουργίας της γραμμής του τραμ Νέος Κόσμος - Σύνταγμα, το υπουργείο Υποδομών φέρεται να εξετάζει την επαναφορά της.


Σύμφωνα με το Έθνος, στην άρση της διακοπής της λειτουργίας του τραμ, στο τμήμα από τον Νέο Κόσμο έως το Σύνταγμα, η οποία ισχύει εδώ και περίπου έναν χρόνο, προσανατολίζεται να προχωρήσει εντός του φθινοπώρου το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο θέτει το ζήτημα ψηλά στην ατζέντα με βασικό επιχείρημα ότι η μη κυκλοφορία του μέσου στο συγκεκριμένο τμήμα ουσιαστικά ακυρώνει την ύπαρξή του.

Πηγές του υπουργείου σημειώνουν ότι δεν τίθενται ζητήματα στατικότητας ή διάρκειας ζωής του έργου, τονίζοντας ότι οι απαιτούμενες παρεμβάσεις δεν διαφέρουν πολύ από τη συντήρηση των περισσότερων γεφυρών στην Ελλάδα και μπορούν να γίνουν ακόμα και εν λειτουργία του μέσου, με προτεραιότητα όμως την ασφάλεια του επιβατικού κοινού. 

Σημειώνουν επίσης ότι στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει δεν έχει ολοκληρωθεί κάποια αποκατάσταση. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αμέσως μετά την τεχνική έκθεση που θα ετοιμαστεί ύστερα από σύσκεψη που θα γίνει τον Οκτώβριο στο υπουργείο με τη συμμετοχή της Αττικό Μετρό και της ΣΤΑΣΥ (εταιρεία λειτουργίας του τραμ) και σε συνεννόηση με όλους τους συναρμόδιους φορείς. 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια