Στην Κόρινθο θα μεταφερθούν οι μετανάστες που εκκένωσαν την κατάληψη - 56 παιδιά ανάμεσά τους

Στην Κόρινθο θα μεταφερθούν οι μετανάστες που εκκένωσαν την κατάληψη - 56 παιδιά ανάμεσά τους Facebook Twitter
EUROKINISSI
13

Στη δομή φιλοξενίας Κορίνθου, στο πρώην στρατόπεδο, θα μεταφερθούν 133 από τους αλλοδαπούς που υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν, το πρωί, το κτίριο στη συμβολή των οδών Οκτάβιου Μερλιέ και Πρασσά, μετά από επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, εντός του κτιρίου βρέθηκαν συνολικά 143 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων 56 παιδιά, 26 γυναίκες και 61 άνδρες. Οι 133 θα μεταφερθούν αρχικά στην Κόρινθο και «αργότερα σε άλλες δομές φιλοξενίας», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, που διευκρινίζει ότι τα υπόλοιπα δέκα άτομα κρατούνται για διοικητική απέλαση, καθώς δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην χώρα μας.

Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία προσήγαγε και έναν Έλληνα φωτορεπόρτερ, τον Αλέξανδρο Σταματίου για «διατάραξη οικιακής ειρήνης», με την ΚΕΕΡΦΑ - Κίνηση Ενωμένοι ενάντια Στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή - ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ να καταγγέλλει «φίμωση» του ρεπόρτερ.

Στην ανακοίνωσή της, η αστυνομία αναφέρει ότι οι αλλοδαποί που βρίσκονταν στο νεοκλασικό, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το 2014, προέρχονταν από τη Συρία, την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο, το Αφγανιστάν, την Ερυθραία, το Ιράκ, το Μάλι, το Πακιστάν, το Σουδάν, το Ιράν και το Μαρόκο.

Στο κτίριο αρχικά στεγαζόταν η «Γερμανική Σχολή» και το 1947 εγκαταστάθηκε το «Ινστιτούτο Ερεύνης Νοσημάτων Θώρακος», το οποίο λειτούργησε εκεί μέχρι το 1969. Από το 1970 μέχρι το 1983 στους χώρους εγκαταστάθηκε και λειτούργησε το «Βαρβάκειο» και στη συνέχεια σχολικές μονάδες (Γυμνάσιο και Λύκειο), που λειτούργησαν μέχρι το 2013.

Ελλάδα
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δηλαδή αυτοί οι ανεύθυνοι αλληλέγγυοι και ΜΚΟ, καταχωνιαζαν ανθρώπους μη καταγραμμένους, μη καταχωρισμένους, ετσι. Όσους νάναι όπου νάναι.Και αυτά πάντα με την ηρωική κάλυψη φωτογράφων ΚΕΕΡΦάδων και ανταριασμένων...
Ειλικρινά δεν υπάρχει ΈΝΑ αρθρο για τους πρόσφυγες στις καταλήψεις που να μην έχεις βγάλει χολή απο κάτω. Τόσο πολύ πια τα πονούσες τα "νεοκλασσικά"; Και καλά όλα τα άλλα, την παραμικρή ιδέα του τι βοήθεια προσφέρουν οι ΜΚΟ και οι αλληλέγγυοι την έχεις; Συλλάμβανεις την εικόνα της κατάστασης αν έλειπαν; Ή είσαι και εσύ της θεωρίας οτι σε αυτές επαναπάυονται τα κράτη και διαιωνίζονται τα προβλήματα; Πως αν αύριο κλείσουν ολες οι ΜΚΟ τα κράτη θα "αναγκαστουν να βρουν λύση" , θα εξαφανιστεί η φτώχεια, η πείνα και η δυστυχία ως δια μαγείας; Ξεχνάμε μου φαίνεται οτι και οι ΜΚΟ κάποιο λόγο είχαν που ιδρύθηκαν, ή μήπως ήρθαν σε μια χώρα που όλα δούλευαν ρολόι και τα έκαναν μπάχαλο; Ο πρώτος είμαι που θα παραδεχτώ πως υπάρχουν ένας τόνος αλληλέγγυοι και ΜΚΟ που κάνουν "εθελοντοτουρισμό" και τίποτα άλλο, αλλά να ακυρώνεις το ανθρωπιστικό έργο που προσφέρει η συντριπτική πλειοψηφεία δεν σε τιμά.
Μπάλα στην εξέδρα for ever.Κυβέρνηση ήταν. Γιατί ό,τι έγινε δεν έγινε επίσημα. Γιατί;Γιατί δεν έγινε νόμιμα;Γιατί η στέγαση ανθρώπων δεν μπορούσε να γίνει όπως σε άλλες πόλεις του κόσμου που δεν γκετοποιείται το κεντρο μιας ολόκληρης πόλης;Έχεις καταλάβει ότι όλοι όσοι το παιζουν "αλληλεγγυοι" ειναι οι πρωτοι που ειρωνευονται το ανθρωπιστικο εργο της εκκλησιας;Το τι έχω γράψει το έχεις διαβάσει ή απλά ενοχλεί γενικά να γράφεται οτιδήποτε;Πότε δεν κατάλαβα την αναστροφή της πραγματικότητας. ΜΚΟ και αλληλέγγυοι πήραν μια απόφαση και έξω από κάθε νόμο και δημοκρατική διαδικασία πήραν απόφαση να την πραγματώσουν. Οποιος μιλήσει εναντίον τους είναι κακός;Η κυραΤασια μάλλον ήξερε πολύ καλά που πάνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες όταν "εξαφανιζονταν". Υπήρξε δικαιωματιστρια δικηγορος για χρόνια.Αυτόν τον εμπαιγμό δεν συγχωρώ. Τη δημιουργία παρακράτους για να μην φαίνονται οι πολιτικές αποφάσεις του κράτους.
Και να σου πω και κατι;Βαρέθηκα ανέξοδη κριτικη απο ανθρώπους που δεν ζουν στο κέντρο της Αθήνας.Και όταν λέω "ζουν" ενω να ζουν. Οχι να κανουν φοιτητικη ζωη και να μου λενε τι ωραια που ειναι να βρισκεις μπυραδικο ανοιχτό τα ξημερώματα.Ανθρώπους που το παίζουν καλοί με ξένα κόλλυβα.
0 στα 3Ούτε Σύριζα υποστηρίζω στο σχόλιο και γενικά (αλλά προφανώς μόνο με κομματικοποιημένες ταμπέλες έχεις μάθει να μιλάς) ούτε φοιτητής είμαι, και στο κέντρο της Αθήνας ζω, και μάλιστα ποντάρω οτι μένω πολύ πολύ πιο κοντά στους ανθρώπους αυτούς από ότι εσύ. Την εκκλησία δεν ξέρω που πήγες και τη θυμήθηκες, δεν θα πέσω όμως στην παγίδα του ξεκάθαρου "whataboutism" που επιχειρείς και που μάλιστα είναι η πλέον ενδεδειγμένη τακτική για να πετάξεις την μπάλα στην εξέδρα...
Ουδέποτε είπα ότι είσαι Σύριζα.Είπα ότι η πολιτική επιλογή του Σύριζα βασίστηκε σε μια παρανομία. Σε ένα μη δημοκρατικά νομιμοποιημένο πολιτικό πλάνο που έγινε outsourcing σε ένα παρακράτος.Και ρωτάω κι απάντηση δεν παίρνω από κανένα. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΑΝ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ; Γιατί η παρανομία είναι συνειδητή επιλογή και μετά λέμε "αλλά έχει και τα καλά της". Σαν "ηθική ανωτερότητα" ένα πράγμα...Στις δημοκρατίες δύο κώδικες επικοινωνίας υπάρχουν: ο πολιτισμός, που είναι ένας προαιρετικός κώδικας επικοινωνίας και ο νόμος. Που είναι υποχρεωτικός. Αν καταλύσεις τον νόμο, για την δικιά σου ηθική ανωτερότητα, μόλις κατέλυσες και το πολίτευμα.Και μην ποντάρεις που ζω γιατί θα χάσεις τα λεφτά σου.Κανένα whataboutism λοιπόν και καμιά μπάλα στην εξέδρα. Μόνο αναπάντητα ερωτήματα.Όταν θες να απαντήσεις (χωρίς guesstimations για το τι είμαι, που ζω, τι κούρεμα έχω και αν ακούω Μποφίλιου ή όχι) be my guest.
Οι "αλληλέγγυοι" κάνουν στο κέντρο της Αθήνας ό,τι οι κεντροευρωπαίοι στα ελληνικά νησιά.Πετάνε κάπου το πρόβλημα και θεωρούν ότι αυτό είναι λύση.Αλλά τα ελληνικά νησιά όση αγάπη και να έχουν για τους δυστυχούντες μεταφερόμενους έχουν ήδη κατοίκους και το αυτό ισχύει για το πυκνότατο κέντρο της Αθήνας.Δηλ. το μέρος που δεν υπάρχουν επαρκείς παιδικοί σταθμοί, πάρκα και λοιπά κτήρια κοινής ωφέλειας κάνουμε παράνομη κατάληψη προς όφελος τίτων.Σε πυκνότητα δημιουργίας γκέτο.
Καθρεφτακι γραφοντα για το guesstimation, εσυ με εβγαλες βολεμένο φοιτητη των βορείων που βαραει μπυριτσες στα Εξάρχεια, εγω απλά πέταξα μπηχτη για το που μένεις και mea culpa.Οσο για το whataboutism δεν αρκεί να πεις "όχι δεν το έκανα " θελει και κανενα επιχείρημα, έτσι λειτουργεί ο διάλογος. Στο θεμα μας τωρα, ξεγλιστρας στα τελευταια σχόλια και δε μιλας για ΜΚΟ. Σε ρωτάω ευθεως λοιπον: Οι ΜΚΟ (Γιατροί χωρις Σύνορα, Γιατροι του κόσμου, Πραξις, Solidarity now, Καριτας, DocMobile κλπ κλπ κλπ) :α) Παραγουν ουσιαστικο εργο;β) Το κανουν παρανομα;γ) Οταν βοηθουν προσφυγες που μένουν ήδη σε καταλήψεις καλά κάνουν ή θα έπρεπε να αρνηθουν;Όταν θες απαντας και εσυ.
Ευθέως σου λέω ότι αναφέρομαι σε ΜΚΟ και αλληλέγγυους που διοργανώνουν καταλήψεις προς στέγαση προσφύγων και μεταναστών.Αυτό είναι το θέμα. Οχι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ή η Greenpeace.Κοίτα το άρθρο κάτω από το οποίο συζητάμε.Πάλι δεν μίλησα για φοιτητές αλλά για φοιτητική ζωή. Μου έχει τύχει με κάμποσους συνομιλητές εδώ. Συγγνώμη αν έκανα λογικό άλμα.Εξακολουθώ να μην λαμβάνω απάντηση.
two can play that game....https://www.youtube.com/watch?v=qRY5o-REg2E (για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα τι λέμε)Για τις ΜΚΟ βαρέθηκα να σου απαντάω, τώρα βγάζεις έξω τους MSF την Greenpeace, φαντάζομαι και όσες άλλες ανέφερα και λες οτι απλά αναφέρεσαι σε μια δύο ΑΤΥΠΕΣ που δρουν παράνομα.... ε δεν παει έτσι όμως.Δεν έχω καταλάβει ποια είναι η αναπάντητη απορία σου, αν είναι το γιατί έπρεπε να γίνουν όλα αυτά παράνομα η απάντηση είναι απλή. Επειδή δεν έγιναν νόμιμα. Τέλος.
Από την αρχή ομιλώ για κάτι πολύ συγκεκριμένο.Δεν σε τιμάει να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.Κρατώ με ενδιαφέρον την άποψή σου ότι για ό,τι δεν πραγματοποιείται νόμιμα παίρνουμε τον νόμο στα χέρια μας.
Τυχαία αναφέρω την γερμανική ΜΚΟ Medico που σύμφωνα με την ίδια την ιδιοκτήτρια του City Plaza ήταν πίσω από την κατάληψη του ιδιόκτητου κτηρίου της.ΠΗΓΕΣ: http://www.press-gr.com/2017/03/city-plaza.htmlκαιhttps://www.kathimerini.gr/880980/article/epikairothta/ellada/ta-gkriza-shmeia-ths-katalhyhs-toy-city-plazaΜαύρα λεφτά υπάρχουν. Και στις επιχειρήσεις και στις ΜΚΟ. Για την ακρίβεια όλα τα σκάνδαλα τα τελευταία σε ΜΚΟ σκάνε διότι οι εταιρείες ελέγχονται σχεδόν επαρκώς.Πράγμα που δεν μπορώ να πω μετά βεβαιότητας για τις ΜΚΟ...