ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Πύργος Ηλείας: Πρόστιμο 500 ευρώ για ένα κουλούρι - Τι υποστηρίζει ο φούρναρης

Πύργος Ηλείας: Πρόστιμο 500 ευρώ για ένα κουλούρι - Τι υποστηρίζει ο φούρναρης Facebook Twitter
Eurokinissi - Φωτογραφία Αρχείου
3

Πρόστιμο 500 ευρώ καλείται να πληρώσει ένας φούρναρης στον Πύργο Ηλείας για ένα κουλούρι που έδωσε, στη μητέρα του, όπως υποστηρίζει, χωρίς να εκδόσει απόδειξη

Ελεγκτές από την Μεσσηνία πραγματοποίησαν πρόσφατα ελέγχους στον Πύργο Ηλείας για την έκδοση αποδείξεων. Σε έναν από αυτούς τους ελέγχους μπήκαν σε φούρνο της πόλης. Εκεί, διαπίστωσαν ότι στο κατάστημα ήταν μια πελάτισσα που είχε στα χέρια της ένα κουλούρι για το οποίο δεν είχε απόδειξη. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV ο ιδιοκτήτης του φούρνου υποστήριξε ότι η πελάτισσα ήταν η μητέρα του και ότι της χάρισε το κουλούρι και για αυτό τον λόγο δεν είχε εκδώσει απόδειξη. Οι ελεγκτές ζήτησαν τότε από τον καταστηματάρχη τη μνήμη της ταμειακής μηχανής που έδειξε ότι εκείνη την ημέρα είχε εκδώσει αρκετές αποδείξεις αλλά η συνολική αξία τους ήταν περίπου 70 ευρώ.

Οι ελεγκτές θεώρησαν ότι ο τζίρος για τον οποίο κόπηκαν αποδείξεις είναι λίγος και ότι ο ιδιοκτήτης του φούρνου δεν εκδίδει όλες τις αποδείξεις με αποτέλεσμα να του επιβάλλουν το πρόστιμο για τη μη έκδοση απόδειξης για το κουλούρι. Τήρησαν το γράμμα του νόμου και επέβαλαν πρόστιμο 500 ευρώ για ένα κουλούρι που ο φούρνος πωλούσε προς 80 λεπτά του ευρώ.

Όπως μετέδωσε το Open TV μητέρα του φούρναρη παρακάλεσε τους ελεγκτές να μην επιβάλλουν το πρόστιμο αλλά ήταν ανένδοτοι και το πρόστιμο επιβλήθηκε κανονικά.

 

Ενημέρωση για το περιστατικό ζήτησε ο διοικητής της ΑΑΔΕ

O διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχει ζητήσει πλήρη ενημέρωση για το περιστατικό προκειμένου να κρίνει αν πρέπει να παρέμβει, όπως έκανε με την υπόθεση της ηλικιωμένης στη Θεσσαλονίκη που πωλούσε τερλίκια στη λαϊκή χωρίς να έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος

Ελλάδα
3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
"Τήρησαν το γράμμα του νόμου και επέβαλαν πρόστιμο 500 ευρώ για ένα κουλούρι που ο φούρνος πωλούσε προς 80 λεπτά του ευρώ." Πηγή: www.lifo.grΛάθος βέβαια ! Ας περιορισθεί πια το τράβηγμα από τα μαλιά ενός περιστατικού, για να βγει "είδηση".Δεν επέβαλαν 500 ευρώ για ένα κουλούρι, αλλά γιατί ολόκληρος φούρνος είχε κόψει αποδείξεις μόνο 70 ευρώ μέχρι την ώρα ελέγχου.Δεν διευκρινίζεται βέβαια τι ώρα ήταν ακριβώς, αλλά δεν ήταν προφανώς και πρωί-πρωί, γιατί δεν πάει ο έλεγχος πρωί-πρωί ελλείψει αντικειμένου.Ενώ αργότερα, είναι πιο πιθανό να πετύχουν "μάνες" που τις τρατάρει όλως συμπτωματικά ο καταστηματάρχης.Εν πάσει περιπτώσει, ζούμε μεν σε χώρα του παράλογου, αλλά ο εθισμός να θυματοποιούμε κάθε φορολογικά ελεγχόμενο, δείχνει παθολογική προκατάληψη..................................................................Είχα γράψει λίγο καιρό πριν - με αφορμή πάλι περιστατικό φοροδιαφυγής -, ότι ήξερα περίπτωση φούρναρη που ήθελε να αγοράσει ένα ακίνητο αξίας 80000 €, με αναγραφόμενη αξία στο συμβόλαιο ...20000 € ! Η αιτία ήταν ότι δεν μπορούσε με βάση την φορολογική του δήλωση να δικαιολογήσει τις 80000 €, επειδή δεν έκοβε αποδείξεις.Ήταν Αττική όμως, όχι Ηλεία.Παντού τα πάντα τελικά !