Σε στρατόπεδο στην Κόρινθο μεταφέρθηκαν 214 αλλοδαποί από τα κτίρια της Αχαρνών που εκκενώθηκαν

Σε στρατόπεδο στην Κόρινθο μεταφέρθηκαν 214 αλλοδαποί από τα κτίρια της Αχαρνών που εκκενώθηκαν Facebook Twitter
1

Στο στρατόπεδο στην Κόρινθο μεταφέρθηκαν 214 αλλοδαποί από τους 269 που ήταν στα δύο κτίρια της Αχαρνών τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη.

 

Από τους 269 αλλοδαπούς συνολικά που βρέθηκαν κατά την σημερινή αστυνομική επιχείρηση στα δύο κτίρια στην οδό Αχαρνών, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη, οι 214 μεταφέρθηκαν στη δομή φιλοξενίας Κορίνθου. Αργότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται να μεταφερθούν σε άλλες δομές φιλοξενίας. Ανάμεσα σε αυτούς που μεταφέρθηκαν στην Κόρινθο είναι οικογένειες με πολλά γυναικόπαιδα που θα φιλοξενηθούν σε σκηνές που είναι ήδη τοποθετημένες στο πίσω μέρος του στρατοπέδου εκεί που ήταν το γήπεδο.

Οι αλλοδαποί που βρέθηκαν στα δύο κτίρια προέκυψε ότι είναι υπήκοοι Συρίας, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Αλγερίας, Μαρόκου, Κονγκό, Λιβάνου, Υεμένης, Παλαιστίνης και Τουρκίας.

Σε στρατόπεδο στην Κόρινθο μεταφέρθηκαν 214 αλλοδαποί από τα κτίρια της Αχαρνών που εκκενώθηκαν Facebook Twitter

Από τους συγκεκριμένους αλλοδαπούς, ένας Σύρος συνελήφθη γιατί, όπως προέκυψε, εκκρεμούσε σε βάρος του από τις 26 Ιουλίου 2019 ένταλμα σύλληψης του 9ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών για βιασμό. Παράλληλα, μια πενταμελής οικογένεια Σύρων αφέθηκε ελεύθερη για ανθρωπιστικούς λόγους, λόγω εγκαυμάτων που είχαν εδώ και μέρες προκληθεί σε ανήλικο παιδί τους, το οποίο διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων.

Επίσης, 48 αλλοδαποί κρατούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για διοικητική απέλαση, καθώς δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα, ενώ ένας κρατείται για περαιτέρω έλεγχο.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM