Χιλιάδες τα σωσίβια στις ακτές της Λέσβου - Για περιβαλλοντικό κίνδυνο κάνει λόγο ο δήμαρχος

Χιλιάδες τα σωσίβια στις ακτές της Λέσβου - Για περιβαλλοντικό κίνδυνο κάνει λόγο ο δήμαρχος Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI
0

Περιβαλλοντικό κίνδυνο από τα χιλιάδες σωσίβια των προσφύγων και μεταναστών διαπιστώνει ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

Με επιστολές του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και σε όλες τις συναρμόδιες αρχές, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ζητά άμεση ανταπόκριση στο ζήτημα της περισυλλογής σωσιβίων από τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στις ακτές της βόρειας Λέσβου που ανήκει στη δικαιοδοσία του.

Ο κ. Βέρρος τονίζει τον περιβαλλοντικό κίνδυνο, αφού όπως σημειώνει, τα σωσίβια αυτά δεν αποτελούν ανακυκλώσιμο υλικό. Αναφέρει μάλιστα και το οξύμωρο της υπόθεσης να δέχεται 10 μέρες μετά τη λειτουργία του νεοϊδρυμένου δήμου, πρόστιμα - όπως αυτό το πρόσφατο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου - για την ρύπανση των ακτών από τα απόβλητα της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης που έχουν συσσωρευτεί στη θέση Καρά Τεπές στο Μόλυβο.

Ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου καλεί τις αρμόδιες αρχές να φροντίσουν για την άμεση απομάκρυνση περίπου 12.000 κυβικών μέτρων σωσιβίων από το νησί, αλλά και την ουσιαστική βοήθεια στο θέμα της καθημερινής περισυλλογής των σωσιβίων αλλά και των πλαστικών λέμβων που φθάνουν σχεδόν καθημερινά πλέον, στη βόρεια Λέσβο.

Όσον αφορά τη δομή της προσωρινής διαμονής στο δρόμο μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και του χωριού Συκαμνιά, ο κ. Βέρρος αναφέρει πως η δομή λειτουργεί χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις και τις απαραίτητες προς τούτο άδειες από το δήμο και τη διεύθυνση Δόμησης, αλλά και χωρίς σχετικές αποφάσεις, ούτε του τέως δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λέσβου, ούτε φυσικά του δημοτικού συμβουλίου του νεοσυσταθέντος δήμου Δυτικής Λέσβου. Ο δήμαρχος αναφέρει πως αν δεν διευθετηθεί άμεσα το θέμα, θα προβεί (μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου) στην καθαίρεση των παρανόμων κατασκευών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ